Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych

Post autor: Smh »

Booxi pisze: podoba mi się ten model bo ma fajnie wyrzeźbione ciało, mordę i brodę, ale niszczy wszystko ta pieczątka tyle ode mnie.
"you shall not pass!"
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

To nie pieczątka tylko przepychaczka do kibelka :wink: A tak na poważnie to mam ten model i nie wygląda on źle choć rzeczywiście to coś w jego rękach jest trochę dziwnie

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Patrzcie co Panowie na Bugmanie robią z manticowych krasnali :

http://www.bugmansbrewery.com/topic/337 ... tter-pics/
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Punisher17

Post autor: Punisher17 »

WItam.Chciałbym zaczac zbierac i grac krasnoludami.Co kupic?? Jak grac krasiaimi?? Co w tej edycji jest najbardziej opłacalne.Poki co potrzebuje armii na male punkty.

Z góry dziekuje za odpowiedzi
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Akurat w przypadku tej armii dobrze jest określić swój stosunek do niej: czy zbieram po to, aby jak najszybciej zacząć grać i mieć figsy do gry jak najszybciej, czy cieszyć się z kolekcjonowania modeli do armii - tu już niezbędne: cierpliwość i kasa :D .
Jeśli tylko to pierwsze, to może zacząć od batalionu. Figsy można złożyć na rózne sposoby... Oprócz tego regiment hammerersów na pewno by się przydał.
Natomiast jeśli to drugie, to stanowczo odradzam batalion - szkoda kasy na plastikowe figsy. Ale to jest ofc tylko moje zdanie - z własnego doświadczenia , by the way...

Awatar użytkownika
Punisher17

Post autor: Punisher17 »

niee na kolekcjonowanie nie mam ochoty :D a rulebook??
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kubula17 pisze:niee na kolekcjonowanie nie mam ochoty :D a rulebook??
od tego bym zaczął i starał się określić czy chcesz grać ofensywnie, z mocnym parkiem maszynowym, defensywnie, itp itd... możliwości jest wiele, jednak każdy musi swój styl gry złapać, a to przychodzi po kilku bitwach ;)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Jeśli do samego grania to rulebook i templatki z Island of Blood (Allegro), do tego oczywiście Armybook (jeśli ogarniasz język to raczej angielski, jeśli nie to czas się poduczyć :P ) i miarka calowa z Castoramy.
Z figsów na początek - dwa bataliony, jedną katapultę, runesmitha i/lub jakiegoś innego bohatera. Wojowników poskładać z dwuręcznymi toporami, jedne organki, jedno działo i do boju.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

heh mam pomysła na tanich hammererów :) wiem że mnie zaraz zabijecie, ale:

kupujesz box warriorów
zklejasz ich z GW
obcinasz tą metalową część toprora i lepisz z green stuffu młotek :)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

dokładnie, do tego odpowiednie malowanie
i masz hamków jak się patrzy :mrgreen:
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Pomysł oklepany i jak się postarasz to będą wyglądać ok. Widziałem już hammererów robionych z różnych modeli i tak na prawdę to czy wyglądali fajnie czy nie zależy tylko od starań twórców.
Obrazek

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

oklepany to fakt, ale jak patrze na te metalowe hamki
to lepiej samemu pokombinować :D
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

puma1944 pisze:oklepany to fakt, ale jak patrze na te metalowe hamki

nie znasz się... jeszcze ci rośnie... (broda) :P

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Smh pisze:
puma1944 pisze:oklepany to fakt, ale jak patrze na te metalowe hamki

nie znasz się... jeszcze ci rośnie... (broda) :P
Jak rośnie to dobrze :mrgreen:
bedę się martwił jak przestanie :D
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

co do Hamców metale się niedługo skończą tak samo jak Ironi i wtedy będą dwie możliwości:

1) GW wyda to w FainCaście
2) GW wyda nowe modele bo to będzie odpowiedni czas na nowego booka

tak czy siak... mam już swoje metale ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

jak dla mnie 2 opcja byłaby najlepsza :mrgreen:
a tak przy okazji coś gw mówiło o nowym kodeksie do krasiów??
Dwarfs
Tomb Kings

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Tak ale są to ploty - jak będzie nie wiadomo.

A żeby nie robić offtopu to mam do was pytanie. Mianowicie w młotku jestem dość nowy i wracam do niego po 14-15 latach przerwy. Interesują mnie kraśki pod względem raczej kolekcjonerskim niż turniejowym. Planuję zakupić ok 20 thundersów, 17 minersów (+3 gamezonowych - wykopujące się unity są przepiękne) + box slayrów z avatar of war (tak to się pisze chyba - jest tam jeden slayer z paluchem ..!.., który miażdży).

Czy możecie coś do tego polecić ciekawego? Zależy mi aby były to modele metalowe i stare, które armatki katapy polecacie z uwagi na wygląd? Jest coś godnego uwagi jeszcze? I czy dla czystego funnu można zbudować potem z tego coś grywalnego na 1.6k ?

pozdr

V

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Vraith pisze: Czy możecie coś do tego polecić ciekawego?
W sumie to chyba wszystko co wyszło ;) nie ma jednostki krasnoludzkiej, która by nie była fajna pod wzgledem kolekcjonerskim (nawet skullpas ma swoje plusy ;) ), a pod względem gry też większość daje radę (no może ironbreakersi, flamecanon i gyro nie wymiatają w tej edycji ale do gry w domowych warunkach również się nadają). Tak więc kieruj się tym co ci się wizualnie lub fluffowo podoba. No i dla mnie nie ma prawdziwej armii krasnoludzkiej bez Długobrodych i Slayerów (ale tych już masz). Stare zrzędy i młode pancury rządzą :)
Obrazek

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Rakso_The_Slayer pisze:
Vraith pisze: Czy możecie coś do tego polecić ciekawego?
(nawet skullpas ma swoje plusy ;) ),

Znam osoby, które za coś takiego z topora w ryj bez gadania dają :)

Dla mnie skullpasowe krasnoludy są zwyczajnie brzydkie zwłaszcza, że to istny atak klonów do którego mam uraz bo kolega, z którym graliśmy te 15lat temu zbierał chadecje a tam hmmmm klon na klonie klonem poganiał.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

mi chodziło o pojedyncze modele, które można powtykać w różne miejsca i jeszcze możliwości konwertowania taniego.
Obrazek

ODPOWIEDZ