"you shall not pass!"Booxi pisze: podoba mi się ten model bo ma fajnie wyrzeźbione ciało, mordę i brodę, ale niszczy wszystko ta pieczątka tyle ode mnie.
Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Patrzcie co Panowie na Bugmanie robią z manticowych krasnali :
http://www.bugmansbrewery.com/topic/337 ... tter-pics/
http://www.bugmansbrewery.com/topic/337 ... tter-pics/
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- Punisher17
- "Nie jestem powergamerem"
WItam.Chciałbym zaczac zbierac i grac krasnoludami.Co kupic?? Jak grac krasiaimi?? Co w tej edycji jest najbardziej opłacalne.Poki co potrzebuje armii na male punkty.
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Jak nie jeden to sto jeden
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Akurat w przypadku tej armii dobrze jest określić swój stosunek do niej: czy zbieram po to, aby jak najszybciej zacząć grać i mieć figsy do gry jak najszybciej, czy cieszyć się z kolekcjonowania modeli do armii - tu już niezbędne: cierpliwość i kasa
.
Jeśli tylko to pierwsze, to może zacząć od batalionu. Figsy można złożyć na rózne sposoby... Oprócz tego regiment hammerersów na pewno by się przydał.
Natomiast jeśli to drugie, to stanowczo odradzam batalion - szkoda kasy na plastikowe figsy. Ale to jest ofc tylko moje zdanie - z własnego doświadczenia , by the way...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jeśli tylko to pierwsze, to może zacząć od batalionu. Figsy można złożyć na rózne sposoby... Oprócz tego regiment hammerersów na pewno by się przydał.
Natomiast jeśli to drugie, to stanowczo odradzam batalion - szkoda kasy na plastikowe figsy. Ale to jest ofc tylko moje zdanie - z własnego doświadczenia , by the way...
- Punisher17
- "Nie jestem powergamerem"
niee na kolekcjonowanie nie mam ochoty
a rulebook??
Jak nie jeden to sto jeden
od tego bym zaczął i starał się określić czy chcesz grać ofensywnie, z mocnym parkiem maszynowym, defensywnie, itp itd... możliwości jest wiele, jednak każdy musi swój styl gry złapać, a to przychodzi po kilku bitwachKubula17 pisze:niee na kolekcjonowanie nie mam ochotya rulebook??
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Jeśli do samego grania to rulebook i templatki z Island of Blood (Allegro), do tego oczywiście Armybook (jeśli ogarniasz język to raczej angielski, jeśli nie to czas się poduczyć
) i miarka calowa z Castoramy.
Z figsów na początek - dwa bataliony, jedną katapultę, runesmitha i/lub jakiegoś innego bohatera. Wojowników poskładać z dwuręcznymi toporami, jedne organki, jedno działo i do boju.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Z figsów na początek - dwa bataliony, jedną katapultę, runesmitha i/lub jakiegoś innego bohatera. Wojowników poskładać z dwuręcznymi toporami, jedne organki, jedno działo i do boju.
dokładnie, do tego odpowiednie malowanie
i masz hamków jak się patrzy![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
i masz hamków jak się patrzy
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
oklepany to fakt, ale jak patrze na te metalowe hamki
to lepiej samemu pokombinować![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
to lepiej samemu pokombinować
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
puma1944 pisze:oklepany to fakt, ale jak patrze na te metalowe hamki
nie znasz się... jeszcze ci rośnie... (broda)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Jak rośnie to dobrzeSmh pisze:puma1944 pisze:oklepany to fakt, ale jak patrze na te metalowe hamki
nie znasz się... jeszcze ci rośnie... (broda)
bedę się martwił jak przestanie
Tomb Kings
Tomb Kings
co do Hamców metale się niedługo skończą tak samo jak Ironi i wtedy będą dwie możliwości:
1) GW wyda to w FainCaście
2) GW wyda nowe modele bo to będzie odpowiedni czas na nowego booka
tak czy siak... mam już swoje metale![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
1) GW wyda to w FainCaście
2) GW wyda nowe modele bo to będzie odpowiedni czas na nowego booka
tak czy siak... mam już swoje metale
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
jak dla mnie 2 opcja byłaby najlepsza
a tak przy okazji coś gw mówiło o nowym kodeksie do krasiów??
a tak przy okazji coś gw mówiło o nowym kodeksie do krasiów??
Tomb Kings
Tomb Kings
Tak ale są to ploty - jak będzie nie wiadomo.
A żeby nie robić offtopu to mam do was pytanie. Mianowicie w młotku jestem dość nowy i wracam do niego po 14-15 latach przerwy. Interesują mnie kraśki pod względem raczej kolekcjonerskim niż turniejowym. Planuję zakupić ok 20 thundersów, 17 minersów (+3 gamezonowych - wykopujące się unity są przepiękne) + box slayrów z avatar of war (tak to się pisze chyba - jest tam jeden slayer z paluchem ..!.., który miażdży).
Czy możecie coś do tego polecić ciekawego? Zależy mi aby były to modele metalowe i stare, które armatki katapy polecacie z uwagi na wygląd? Jest coś godnego uwagi jeszcze? I czy dla czystego funnu można zbudować potem z tego coś grywalnego na 1.6k ?
pozdr
V
A żeby nie robić offtopu to mam do was pytanie. Mianowicie w młotku jestem dość nowy i wracam do niego po 14-15 latach przerwy. Interesują mnie kraśki pod względem raczej kolekcjonerskim niż turniejowym. Planuję zakupić ok 20 thundersów, 17 minersów (+3 gamezonowych - wykopujące się unity są przepiękne) + box slayrów z avatar of war (tak to się pisze chyba - jest tam jeden slayer z paluchem ..!.., który miażdży).
Czy możecie coś do tego polecić ciekawego? Zależy mi aby były to modele metalowe i stare, które armatki katapy polecacie z uwagi na wygląd? Jest coś godnego uwagi jeszcze? I czy dla czystego funnu można zbudować potem z tego coś grywalnego na 1.6k ?
pozdr
V
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
W sumie to chyba wszystko co wyszłoVraith pisze: Czy możecie coś do tego polecić ciekawego?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Rakso_The_Slayer pisze:(nawet skullpas ma swoje plusyVraith pisze: Czy możecie coś do tego polecić ciekawego?),
Znam osoby, które za coś takiego z topora w ryj bez gadania dają
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dla mnie skullpasowe krasnoludy są zwyczajnie brzydkie zwłaszcza, że to istny atak klonów do którego mam uraz bo kolega, z którym graliśmy te 15lat temu zbierał chadecje a tam hmmmm klon na klonie klonem poganiał.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: