Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012
Re: Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012
Horda właśnie rusza...
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
heh- ja bym się chciał wypowiedzieć w sprawie turnieju oraz Xiera i jego armii...
Bez wątpienia Xier jest wschodzącą gwiazdą krakowskiej sceny batlla i jego wyniki nie są przypadkiem. Dlatego gratuluję mu z tego miejsca zwycięstwa w turnieju. Sami wiecie ,że tępię ,rzeczy przegięte - ale tym razem muszę powiedzieć ,że klocek pink horrorów wcale nie jest przegięty... Wystarczy byle kowboj na pegazie i wyłączamy przeciwnikowi blisko 750 pkt z walki i czarowania . Faktem jest ,że demony są przegięte ale zapewniam Was ,że mogą wystawić znacznie gorsze rzeczy niż klocek pink horrorów gdzie wystarczy zaklepać cienkie heralda i już nie są takie twarde...
Żeby dobrze grać trzeba ogarniać nie tylko swoją armię ale także i dobrze znać słabe i mocne punkty innych armii. Demony można ograć choć na openach rządzą dlatego na euro tak bardzo zostały poprzycinane...
Bez wątpienia Xier jest wschodzącą gwiazdą krakowskiej sceny batlla i jego wyniki nie są przypadkiem. Dlatego gratuluję mu z tego miejsca zwycięstwa w turnieju. Sami wiecie ,że tępię ,rzeczy przegięte - ale tym razem muszę powiedzieć ,że klocek pink horrorów wcale nie jest przegięty... Wystarczy byle kowboj na pegazie i wyłączamy przeciwnikowi blisko 750 pkt z walki i czarowania . Faktem jest ,że demony są przegięte ale zapewniam Was ,że mogą wystawić znacznie gorsze rzeczy niż klocek pink horrorów gdzie wystarczy zaklepać cienkie heralda i już nie są takie twarde...
Żeby dobrze grać trzeba ogarniać nie tylko swoją armię ale także i dobrze znać słabe i mocne punkty innych armii. Demony można ograć choć na openach rządzą dlatego na euro tak bardzo zostały poprzycinane...
- Martin von Carstein
- Kradziej
Z myślą o przyszłości i jako iż tutaj mam najbliżej zapytam (aby się upewnić) się z racji iż we wcześniejszych ogłoszeniach tego nie widziałem:
W tej chwili mam hordę GS od Artizana i dwie armaty z obsługa od grenadiera. Chciałbym to wiedzieć zanim zacznę kupować kolejne (w planach horda pikinierów od Warlord Games, bohaterzy z tejże firmy, kirasjerzy na rajtarów i knightów, arkebuzerzy na outriderów, pudło rycerzy od perrych... wolałbym mieć rozeznanie zanim opróżnię portfel).
Proxy - nie-modele-od-gw czy tylko proxy-nie-spełniające-wyswigu (w tym typu goblin robi za Black Orka) czy też to-i-to.Dopuszczamy proxy do 30 modeli. (maszyna = 1 model)
W tej chwili mam hordę GS od Artizana i dwie armaty z obsługa od grenadiera. Chciałbym to wiedzieć zanim zacznę kupować kolejne (w planach horda pikinierów od Warlord Games, bohaterzy z tejże firmy, kirasjerzy na rajtarów i knightów, arkebuzerzy na outriderów, pudło rycerzy od perrych... wolałbym mieć rozeznanie zanim opróżnię portfel).
Proxy czyli modele które zastępują, tj np swordmaster HE za white liona HE.
Modele innych producentów (np ghule od Mantica) nie są proxem.
Modele innych producentów (np ghule od Mantica) nie są proxem.
Wisła Kraków.
- Martin von Carstein
- Kradziej
Dzięki wielkie za informację.Modele innych producentów (np ghule od Mantica) nie są proxem.
Pod warunkiem że ghule mantica są w grze ghulami, bo jeżeli ghule mantica robią za szkielety to już są proxem
Wisła Kraków.
Również nie chce odbierać zasłużonego zwycięstwa Xierowi ale tak jak pisałem wcześniej, taki twór to było wygięcie idei małych punktów.
Xier miał dobry parring na turnieju prawdopodobnie. Ja próbowałem to zblokować jak najszybciej ale troll to za mało na utrzymanie klocka z ognistymi atakami.
Zdaje sobie również sprawę że Twój koleś na pegazie czy Seviego ironguty z rune maw prawdopodobnie nawet by się nie zatrzymały na tym czymś.
Xier miał dobry parring na turnieju prawdopodobnie. Ja próbowałem to zblokować jak najszybciej ale troll to za mało na utrzymanie klocka z ognistymi atakami.
Zdaje sobie również sprawę że Twój koleś na pegazie czy Seviego ironguty z rune maw prawdopodobnie nawet by się nie zatrzymały na tym czymś.
A kto mówi o odbieraniu zwycięstwa? Po prostu Xier wykorzystał możliwość zbudowania rozpy na horrorach. W tym momencie raczej chodzi o to, żeby na przyszłość uniknąć sytuacji, w której jedna armia może ominąć założenia turnieju.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- General Baga
- Kradziej
Halabardy generała bagi - i nie ma słów
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
- kudlaty960
- Mudżahedin
Jaki wynik?! Utrzymałeś flankę kapitana Bagi?
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
Zacznij od tego że kapitan Baga hordą hałabard wbił się na flankę A-roka (który stał na jednej ranie) i miał się przebić na flankę Syrafa. Niestety odbił się za stół a hajelfy na smokach bez wparcia od flanki nie umiały wygrać.Syraf pisze:klockiem bz z wightem i małym wampem wygrałem walkę z 2 smokami zabiłem 2 jeźdźców i wywołałem ucieczkę gdzie 1 uciekł a 2 ustał no a mój wielki morderca stał cały czas za górka i zapluł parę figurek
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
dokładnie, 14 ataków (2 fazy walki, 2 rycerzy wraz z ich pegazami) nie była w stanie wklepać ani jednego wounda master nekromancie, a wystarczyło tylko dwaSyraf pisze:do tego trójka pegazistów ledwo zabiła 1 z 2 necromantów wypłacając bardzo dużo ataków po czym haniebnie uciekła
A halabardy Generała Bagi, no cóż
bitwa świetna, ale tylko 4 tury, mam zdjęcia, mogę wrzucić ale raportu nie ma co pisać bo bitwa nie dograna do końca niestety
jeszcze brawa należą się trollom Luciusa
-
- Falubaz
Warto wspomnieć też o znikomej celności maszyn Luciusa Kosa gotuj obiad
Wrzuć zdjęcia.
Bitwa bardzo fajna, choć trudno to wszystko ogarnąć.
No co w 4 turze zdały głupotę . A gdyby dotarł do Ajwajhajmu mój gobo to by niańka miała 7Ld a nie 6 i by ruszyły już w 1 turze (rzuciłem 7).Kosa pisze:jeszcze brawa należą się trollom Luciusa
No co, 2 razy przy hicie miałem przecież missa.Bretonnian pisze:Warto wspomnieć też o znikomej celności maszyn Luciusa Kosa gotuj obiad
Bitwa bardzo fajna, choć trudno to wszystko ogarnąć.
musze poszukac kabelka, akurat zabieram się za sprzątanie to moze znajdę.
@Suchy
spoko, mam jeszcze jakąś godzinkę
@Suchy
spoko, mam jeszcze jakąś godzinkę
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 22:03 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.