Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Re: Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012

Post autor: LuciusII »

Horda właśnie rusza...
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

heh- ja bym się chciał wypowiedzieć w sprawie turnieju oraz Xiera i jego armii...
Bez wątpienia Xier jest wschodzącą gwiazdą krakowskiej sceny batlla i jego wyniki nie są przypadkiem. Dlatego gratuluję mu z tego miejsca zwycięstwa w turnieju. Sami wiecie ,że tępię ,rzeczy przegięte - ale tym razem muszę powiedzieć ,że klocek pink horrorów wcale nie jest przegięty... Wystarczy byle kowboj na pegazie i wyłączamy przeciwnikowi blisko 750 pkt z walki i czarowania . Faktem jest ,że demony są przegięte ale zapewniam Was ,że mogą wystawić znacznie gorsze rzeczy niż klocek pink horrorów gdzie wystarczy zaklepać cienkie heralda i już nie są takie twarde...
Żeby dobrze grać trzeba ogarniać nie tylko swoją armię ale także i dobrze znać słabe i mocne punkty innych armii. Demony można ograć choć na openach rządzą dlatego na euro tak bardzo zostały poprzycinane...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Z myślą o przyszłości i jako iż tutaj mam najbliżej zapytam (aby się upewnić) się z racji iż we wcześniejszych ogłoszeniach tego nie widziałem:
Dopuszczamy proxy do 30 modeli. (maszyna = 1 model)
Proxy - nie-modele-od-gw czy tylko proxy-nie-spełniające-wyswigu (w tym typu goblin robi za Black Orka) czy też to-i-to.
W tej chwili mam hordę GS od Artizana i dwie armaty z obsługa od grenadiera. Chciałbym to wiedzieć zanim zacznę kupować kolejne (w planach horda pikinierów od Warlord Games, bohaterzy z tejże firmy, kirasjerzy na rajtarów i knightów, arkebuzerzy na outriderów, pudło rycerzy od perrych... wolałbym mieć rozeznanie zanim opróżnię portfel).

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Proxy czyli modele które zastępują, tj np swordmaster HE za white liona HE.
Modele innych producentów (np ghule od Mantica) nie są proxem.
;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Modele innych producentów (np ghule od Mantica) nie są proxem.
Dzięki wielkie za informację. :D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Pod warunkiem że ghule mantica są w grze ghulami, bo jeżeli ghule mantica robią za szkielety to już są proxem ;)
Wisła Kraków.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Również nie chce odbierać zasłużonego zwycięstwa Xierowi ale tak jak pisałem wcześniej, taki twór to było wygięcie idei małych punktów.

Xier miał dobry parring na turnieju prawdopodobnie. Ja próbowałem to zblokować jak najszybciej ale troll to za mało na utrzymanie klocka z ognistymi atakami.
Zdaje sobie również sprawę że Twój koleś na pegazie czy Seviego ironguty z rune maw prawdopodobnie nawet by się nie zatrzymały na tym czymś.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

A kto mówi o odbieraniu zwycięstwa? Po prostu Xier wykorzystał możliwość zbudowania rozpy na horrorach. W tym momencie raczej chodzi o to, żeby na przyszłość uniknąć sytuacji, w której jedna armia może ominąć założenia turnieju.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Halabardy generała bagi - i nie ma słów :mrgreen:
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Post autor: kudlaty960 »

Jaki wynik?! :D Utrzymałeś flankę kapitana Bagi?
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Zwycięska horda powróciła :wink:
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

PiotrB pisze: Bez wątpienia Xier jest wschodzącą gwiazdą krakowskiej sceny batlla
Kapitan Baga i porucznik Save - to są dopiero wschodzące gwiazdy krakowskiej sceny battla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

klockiem bz z wightem i małym wampem wygrałem walkę z 2 smokami zabiłem 2 jeźdźców i wywołałem ucieczkę gdzie 1 uciekł a 2 ustał :) no a mój wielki morderca stał cały czas za górka i zapluł parę figurek

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Syraf pisze:klockiem bz z wightem i małym wampem wygrałem walkę z 2 smokami zabiłem 2 jeźdźców i wywołałem ucieczkę gdzie 1 uciekł a 2 ustał :) no a mój wielki morderca stał cały czas za górka i zapluł parę figurek
Zacznij od tego że kapitan Baga hordą hałabard wbił się na flankę A-roka (który stał na jednej ranie) i miał się przebić na flankę Syrafa. Niestety odbił się za stół a hajelfy na smokach bez wparcia od flanki nie umiały wygrać.

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

do tego trójka pegazistów ledwo zabiła 1 z 2 necromantów wypłacając bardzo dużo ataków po czym haniebnie uciekła

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Syraf pisze:do tego trójka pegazistów ledwo zabiła 1 z 2 necromantów wypłacając bardzo dużo ataków po czym haniebnie uciekła
dokładnie, 14 ataków (2 fazy walki, 2 rycerzy wraz z ich pegazami) nie była w stanie wklepać ani jednego wounda master nekromancie, a wystarczyło tylko dwa :D

A halabardy Generała Bagi, no cóż =D> :mrgreen:

bitwa świetna, ale tylko 4 tury, mam zdjęcia, mogę wrzucić ale raportu nie ma co pisać bo bitwa nie dograna do końca niestety :(

jeszcze brawa należą się trollom Luciusa :twisted:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Warto wspomnieć też o znikomej celności maszyn Luciusa :wink: Kosa gotuj obiad :mrgreen:

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Wrzuć zdjęcia.
Kosa pisze:jeszcze brawa należą się trollom Luciusa :twisted:
No co w 4 turze zdały głupotę :wink: #-o . A gdyby dotarł do Ajwajhajmu mój gobo to by niańka miała 7Ld a nie 6 i by ruszyły już w 1 turze (rzuciłem 7).
Bretonnian pisze:Warto wspomnieć też o znikomej celności maszyn Luciusa :wink: Kosa gotuj obiad :mrgreen:
No co, 2 razy przy hicie miałem przecież missa. :wink:

Bitwa bardzo fajna, choć trudno to wszystko ogarnąć.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

musze poszukac kabelka, akurat zabieram się za sprzątanie to moze znajdę.

@Suchy

spoko, mam jeszcze jakąś godzinkę :)
F.N.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 22:03 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
F.N.

ODPOWIEDZ