Nowy armybook?!
Moderator: Ziemko
Re: Nowy armybook?!
stormtruperTK41:
Most of what has been said I can verify. The mounted skinks shoot fireleech bolos. They are living things. The frog thing is accurate, the predatory fighter rule apparently applies to most of the lizardmen army, the predatory roar or whatever that the trogladon has affects more than just itself. The battle report is against TK.
The snake pit seems to be a close combat benefit rather than spawning bases of swarms. The Trogolodon is blind and the prophet uses it to hunt down stolen relics or something. It has a special rule called beast rider but I am not sure what that does yet. Scar-vet can indeed ride carnosaurs. There appears to be upgrades for our monsters now. I couldn't make out the two upgrades for the carnosaur but stegadons have an option called unstoppable stampede, and Sharpened Horns. For the trogolodons, the S, T, and W are 5. Thats all I got at a glance.
More later hopefully...
Z lustria online.
Most of what has been said I can verify. The mounted skinks shoot fireleech bolos. They are living things. The frog thing is accurate, the predatory fighter rule apparently applies to most of the lizardmen army, the predatory roar or whatever that the trogladon has affects more than just itself. The battle report is against TK.
The snake pit seems to be a close combat benefit rather than spawning bases of swarms. The Trogolodon is blind and the prophet uses it to hunt down stolen relics or something. It has a special rule called beast rider but I am not sure what that does yet. Scar-vet can indeed ride carnosaurs. There appears to be upgrades for our monsters now. I couldn't make out the two upgrades for the carnosaur but stegadons have an option called unstoppable stampede, and Sharpened Horns. For the trogolodons, the S, T, and W are 5. Thats all I got at a glance.
More later hopefully...
Z lustria online.
Przyznam szczerze, że byłem nieco zawiedziony brakiem spawingów i MC, na których pojawienie się liczyłem. Po zastanowieniu się jednak przyznam, że to wszystko wygląda bardzo obiecująco i z niecierpliwością wyglądam premiery.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
Wie ktoś czy nowy BF zawiera to samo co stary i czy jego cena wzrośnie? (zapewne tak
)

Z lustrii:
Ripperdactyls apparently: AP, KB, Frenzy, Fear, Flying Cav, Scaly Skin 6+, against specific unit d3+1 attacks & rerolls to hit.
Stats for sallies and razordons unchanged.
Troglodon stats:733555235 rider ld6. 200pts. Rare
Tons of rules for this, hard to read, Aquatic, Large Target, For beast: Poison, spit venom, predatory hunter. Primal roar or sth like this
Ripperdactyls apparently: AP, KB, Frenzy, Fear, Flying Cav, Scaly Skin 6+, against specific unit d3+1 attacks & rerolls to hit.
Stats for sallies and razordons unchanged.
Troglodon stats:733555235 rider ld6. 200pts. Rare
Tons of rules for this, hard to read, Aquatic, Large Target, For beast: Poison, spit venom, predatory hunter. Primal roar or sth like this
Batalion pozostaje ten sam jedynie figurki na fotce są inaczej poukładaneLasti pisze:Wie ktoś czy nowy BF zawiera to samo co stary i czy jego cena wzrośnie? (zapewne tak)

Mam wdka
skinki maja miec znowu ld5 tyle przynajmniej maja te od salek i razorow. Oracle z trogłdonem nie bedzie do konca do walki, normalnie teraz lizaki na trafienie na 6 maja dodatkowy atak, a troglodon zwieksza z na 5 - przy wiaderku atakow saurusow - mocne.
Ma poza tym czyms pluc czyli wspieracz- strzelacz.
Riperdaktyle sa MC, z tego co widze to skinki maja tarcze i opisuja jeszcze, ze maja helmy wiec pewnie LA beda mialy co daje nam 4+ sejwa.
Generalnie to mocny oddzial sie wydaje jak kulnie dobrze to kazdy model 6 atakow z przezutem to hit na dany oddzial z s4 i armor piercing. Skinki maja na nich chyba speary.
Salki nadal ziona tylko nie wiadomo jak
Nigdzie nie przwijaja sie skirmisherzy czy nadal maja blowpipe i za ile - w sumie kluczowe pytanie, to samo chamy.
Zastanawiam sie czy saurusy beda mial 2 ataki + predatory czy 1+ predatory.
Oracle na pewno beda zwiekszaly I.
Poczytam raport to napisze cos wiecej.

Ma poza tym czyms pluc czyli wspieracz- strzelacz.
Riperdaktyle sa MC, z tego co widze to skinki maja tarcze i opisuja jeszcze, ze maja helmy wiec pewnie LA beda mialy co daje nam 4+ sejwa.
Generalnie to mocny oddzial sie wydaje jak kulnie dobrze to kazdy model 6 atakow z przezutem to hit na dany oddzial z s4 i armor piercing. Skinki maja na nich chyba speary.
Salki nadal ziona tylko nie wiadomo jak

Nigdzie nie przwijaja sie skirmisherzy czy nadal maja blowpipe i za ile - w sumie kluczowe pytanie, to samo chamy.
Zastanawiam sie czy saurusy beda mial 2 ataki + predatory czy 1+ predatory.
Oracle na pewno beda zwiekszaly I.
Poczytam raport to napisze cos wiecej.
No dobra daje dalej - czary.
2 sygantury do wyboru:
High magic - wszystkie ripy na swoim lub przeciwnika oddziale sa zdispelowane - takie se.
Squell hatch - 2d6 s4 na 18 cali, wychodzi na 8+ , lub duza wersja 4d6 wychodzi na 16+ jak dla mnie super, na rzeczy co zbliza sie za bardzo do slanna.
Apothesis - na 5+ leczy jedna rane, na 10+ d3 rany. Tez super na kowbojow jak sie patrzy czy. Na duze rzeczy.
Lore attribute jest zakrecony i tak maly, ze nie ma opcji zeby przeczytac
2 sygantury do wyboru:
High magic - wszystkie ripy na swoim lub przeciwnika oddziale sa zdispelowane - takie se.
Squell hatch - 2d6 s4 na 18 cali, wychodzi na 8+ , lub duza wersja 4d6 wychodzi na 16+ jak dla mnie super, na rzeczy co zbliza sie za bardzo do slanna.
Apothesis - na 5+ leczy jedna rane, na 10+ d3 rany. Tez super na kowbojow jak sie patrzy czy. Na duze rzeczy.
Lore attribute jest zakrecony i tak maly, ze nie ma opcji zeby przeczytac

Identyczne czary jak HE. Ciekawe czy reszta taka sama. Pewnie tak, będzie taka sama różnica jak pomiędzy lorami demonów i wochu - atrybuty.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
W sumie jakbyśmy dostali takie czary ja u HE to by było nawet fajnie. Flamesy, vaul unmaking (jakkolwiek on się tam teraz nazywa), eteryczna popychaczka, +D3 do inicjatywy żeby dinozaury zaczeły skakakać nad słonkami xD IMO nice. Tym bardziej z tym zajebistym Squell hatch'em lizaki nie powinny mieć jakiegoś strasznego problemu ze zbliżeniem się magiem na te 18".
Riperdaktyle po 40 pktow terki za 35.
Wyczytalem z mozliwosci mounta dla skink chiefa.
W sumie opcja skink chiefa na riperdaktylu wydaje sie calkiem calkiem.
Jesli dobrze licze to riperdkatylke moga miec nawet sejva na 3+ scaly skin, mounted, tarcza, la - jak tak to mega fajnie.
Podoba mi sie ten oddzial bardzo.
Ciekawa opcja sa plonace pochodnie u terkow - najpierw terkami rzucasz na cos co ma regenke a potem skinkami dopluwasz, zobaczymy za ile pktow za model to bedzie.
Wyczytalem z mozliwosci mounta dla skink chiefa.
W sumie opcja skink chiefa na riperdaktylu wydaje sie calkiem calkiem.
Jesli dobrze licze to riperdkatylke moga miec nawet sejva na 3+ scaly skin, mounted, tarcza, la - jak tak to mega fajnie.
Podoba mi sie ten oddzial bardzo.
Ciekawa opcja sa plonace pochodnie u terkow - najpierw terkami rzucasz na cos co ma regenke a potem skinkami dopluwasz, zobaczymy za ile pktow za model to bedzie.
Byqu pisze:Według mnie Drain Magic rozprasza nie tylko RIP-y...
Tkaze augmenty i hexy.
- The WariaX
- Falubaz
Dobry czar, żeby komuś maga zmienionego w smoka przywrócić do normalnej postaci 
Problem tylko w tym, że hmm kto gra na beascie?

Problem tylko w tym, że hmm kto gra na beascie?

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Mapet pisze:Kurde ale nie będzie mi się chciało tego wszystkiego malować... fak
No co Ty