Szarże tak jak było kto szarżuje ten bije pierwszy
Osłabienie czarów typu słońce
Mi tyle by wystarczyło

Chyba raczej ASL, wyobrażasz sobie pchnięcie 3-metrową włócznią ghoula, który właśnie wgryza ci się w bark? ;P Ewentualnie jakiś bonusik gdy włócznie ma oddział będący celem szarży, ale to już przecież mamy - dodatkowy szereg.odzwierciedlenie zasad broni-->np. włócznia daje przeciw piechocie ASF, gdy druga strona nie ma włóczni(no sory ale np. ghule z pazurkami biegną na gości którzy mają 2,5-3m włócznie, czy nawet pikemani z DoW z 5-7m sarissę), podobnie można halabardę zrobić z bonusem +1S.
Misiek_LF pisze:Chyba raczej ASL, wyobrażasz sobie pchnięcie 3-metrową włócznią ghoula, który właśnie wgryza ci się w bark? ;P Ewentualnie jakiś bonusik gdy włócznie ma oddział będący celem szarży, ale to już przecież mamy - dodatkowy szereg.odzwierciedlenie zasad broni-->np. włócznia daje przeciw piechocie ASF, gdy druga strona nie ma włóczni(no sory ale np. ghule z pazurkami biegną na gości którzy mają 2,5-3m włócznie, czy nawet pikemani z DoW z 5-7m sarissę), podobnie można halabardę zrobić z bonusem +1S.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Dawniej, ruchy skirmishy u niektórych graczy to były "cuda"Jacobs pisze: Proszę Cię, obecne zasady skirmisherów to największa pomyłka tej edycji. Osobiście jeszcze za czasów 7 , nigdy nie spotkałem się z wałowaniem na skirmisherach. W obecnej, zasada ta daje wiecej wad niż zalet
Śmiem twierdzić, że szarża ciężkiej kawalerii w jakąkolwiek piechotę nie będącą w odpowiedni sposób uzbrojoną i uformowaną powinna się kończyć jedynie wbiciem w glebę tejże piechoty. Jak idzie na ciebie jazda w ciężkich zbrojach i kropierzach na dwadzieścia koni szeroka i pięć koni głęboka, a ty i twoi kumple macie tylko miecze, to z równą skutecznością możecie próbować tymi mieczami trafić w tę kawalerię co wykopać sobie kryjówkę.Matis pisze:Mnie najbardziej bawi jedno. Rycerzy z 3-4 metrowymi lancami wjeżdżają z impetem w oddział sword masterów. I elfy w magiczny sposób atakują pierwsze 2 razy. Co, one odwracają się i rzucają nimi w tych rycerzy?? Te miecze jakoś rykoszetują?? Lanca przy szarży powinna dawać zawsze ASF.