Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
Na podforum Krasnoludów można już zobaczyć okładkę WD i model w całości
No to ładnie pocisnęli, jeżeli wytną to ze sklepów to będzie smutno miRedSkull pisze:Czy ja wiem.... Odpiłuję tą dekorację.
Coś czadowego - GW wsadza do MO plastiki
Beastmen:
- Ungors
- Minotaurs
Bretonnia:
- Knights
- Archers
- Men at Arms
- Pegasus Knights
Dwarfs:
- Battalion
- Thunderers
- Cannon
- Miners
High Elves:
- Spearmen
- Archers
- Silver Helms
- Bolt Thrower
Ogre Kindoms:
- Ironguts
- Gnoblar
Orcs and Goblins:
- Warboss
- Boyz
- Goblins
- Spider Riders
- Boar Boyz
- Savage Boar Boyz
- Chariot
X Wolf Riders
Skavens:
- Rat Ogres
- Night Runners
- Plague Monks
The Empire:
- Knights
- Archers
- Militia
- Pistoliers
- Steam Tank
- Helblaster
X Canon/Mortar
Tomb Kings:
- Chariots
Vampire Counts:
- Dire Wolves
- Corpse Cart
Warriors of Chaos
- Chimera
Wood Elves:
- Dryads
- Glade Riders
Scenery:
- Witchfate Tor
- Arcane Ruins
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Z tego co wiem Tomb Kings: - Chariots też już dawno w MO to jakiś stary news:p
Z Brety to już tylko Rycki były do kupienia, reszty nie ma już od kilku miesięcy.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
MO już dawno wrzuciło plastiki w MO i to celowy zabieg. Nie ma co się zdumiewać. Jakbyście jeszcze nie zauważyli docelowo chcą WSZYSTKIE swoje modele robić w plastiku więc normalnym było, że część wyląduje w MO by ruszyć ich stronę.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
to bylby ciekawy model biznesowy, żeby w ogóle nie pozwalać niezależnym dystrybutorom na rozprowadzanie swoich produktów
życzyć tylko powodzenia, ale ceny używek by podskoczyły
życzyć tylko powodzenia, ale ceny używek by podskoczyły
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Tak. Jednak tylko pewnych produktów. Sklepy dystrybucyjne mają być początkiem przygody z figurkami dla każdego nowego gracza. Po bardziej zaawansowane modele klient ma przyjść do GW.Grichalk pisze:Albo się przymierzają do całkowitej sprzedaży tylko poprzez MO i swoje sklepy.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Z tym, że taka polityka nie przejdzie. GW to nie Biedronka, która ma własne sklepy w każdym mieście. Nie każdemu też chce się kupować przez MO, buląc jak za zboże. W tym roku mieli spadek zysków, w przyszłym będą mieli następny i daj Boże zarząd ze swoimi durnymi pomysłami poleci. Każdy chciałby zarabiać max kasy na swoich produktach i omijać pośredników, ale w tym biznesie ten numer nie przejdzie. GW myślało, że ich fanatyczni fanboje przełkną wszystko, ale troszkę przegięli.Smh pisze:Tak. Jednak tylko pewnych produktów. Sklepy dystrybucyjne mają być początkiem przygody z figurkami dla każdego nowego gracza. Po bardziej zaawansowane modele klient ma przyjść do GW.Grichalk pisze:Albo się przymierzają do całkowitej sprzedaży tylko poprzez MO i swoje sklepy.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Ale za to w Warhammer Visions ma być kontynuowane Blanchitsu Doczekać się nie mogę, aż zajrzę do środka tej gazetki. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
@Kefas - zlituj się, te czasy już dawno minęły
@Kefas - zlituj się, te czasy już dawno minęły
Wprowadzenie dystrybucji tylko przez MO to kolejna, sprytnie ukryta, podwyżka cen.
Wcześniej przecież sprzedawali sklepom z dużym rabatem, tak, że te ostatnie również mogły puszczać towar dużo taniej zadowalając się marżą na poziomie kilku procent. Teraz de facto podnieśli ceny również sklepom, które jak chcą coś z listy MO Only, to muszą sobie zamówić bez rabatu, po cenach detalicznych.
Bardzo słabe zagranie.
Wcześniej przecież sprzedawali sklepom z dużym rabatem, tak, że te ostatnie również mogły puszczać towar dużo taniej zadowalając się marżą na poziomie kilku procent. Teraz de facto podnieśli ceny również sklepom, które jak chcą coś z listy MO Only, to muszą sobie zamówić bez rabatu, po cenach detalicznych.
Bardzo słabe zagranie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jak w starterze 9ed. ma być Empire ,to stare wzory idą już tylko na specjalne zamówienie, a miejsce pewnie robią na nowe. Przecież nie wiadomo co wypuszczą (czy się będzie podobać graczom), więc warto zarobić na starych modelach (wzrośnie sprzedaż w obawie przed nieznanym)
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.