Kings of War

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Re: Kings of War

Post autor: Kal_Torak »

Scoutmaster możesz tak zrobić.
O ile jednak dobrze pamiętam jeśli maszerujesz to lataczami masz jeden pivot, a 2xpivot przy zwykłym ruchu.

Ja również nie zagłębiałem się w świat.
Świat Mantica traktuję jako coś "otwartego", co pozwala mi również wymyślać własny koncept armii np. Force of Narure to u mnie armia "dzikich barbarzyńców", którzy na czas walki przyjmują formę bestioludzi, armia zaś jest pełna zmiennokształtnych, wilkołaków, wielkich drapieżników etc. Nieco to odbiega od "klasycznego manticowatego" klimatu tej nacji nawiązującej do frakcji elementali znanej z herosów III ;P.

Jak będę miał książkę z fluffem to wtedy przeczytam ; P
Aczkolwiek w WFB też nie przywiązywałem dużej roli do świata - miałem własną zrodzoną jeszcze z rpegów wizję tego universum i nie trawiłem "gwałtów" GW nad fluffem WFB ;P.
Jeśli chodzi o taki porządny fluff pod grę bitewną, to wzorem byłby dla mnie opis świata Dominium i Valdoru z naszej polskiej stajni, zawarty w rpegu "Monastyr". Jak byłem młodszy to miałem nadzieję, że powstanie gra bitewna Dominiom&Valdor - taki idealna alternatywa do świata Warhammera - taka breta np. nie ma startu do Dorii, a Imperium do Kordu ;P. Ale chyba za mocno odbiegam od tematu.
Ogólnie nie sądzę, aby fluff KoW mnie w jakikolwiek sposób ruszył. Raczej nie mają szans spełnić moich "oczekiwań" pod tym względem - co będzie to będzie ;P. Grunt zatem, aby gra była dobra, a fluff do swojej frakcji sam sobie ułożę ;P.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2015, o 19:02 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

http://manticblog.com/

oto piechotne i konne wampiry co dopiero wyszły. Modele świetne. Chyba sprawię sobie po regimencie.

Jutro mam bite na 2k. Ogry przeciw moim ludziom. Złożyłem armię i na stole prezentuje się przekozacko. Rzadko kiedy złożone armie w młotku
tak dobrze się prezentują.

Podobno chodzą pomysły by etc przeszło na KOWA właśnie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Raczej nic z tego. Chyba że KOW się bardziej zwarhammeryzuje.

A regiment taki se, zwłaszcza w tym słabym dość malowaniu. Jeśli chodzi o detale to muszą hardo popracować mantiki

Kal_Torak
Masakrator

Malowanie tych nowych modeli paskudne.
Murmandamus pisze:Podobno chodzą pomysły by etc przeszło na KOWA właśnie.
Gdzie takie nowiny? ;P
GrimgorIronhide pisze:Raczej nic z tego. Chyba że KOW się bardziej zwarhammeryzuje.
Jak się bardziej "zwarhammeryzuje" to balans pójdzie sobie wisieć na drzewie, a losowość zwiększy się dwukrotnie i będzie musiało dojść całe mrowie "upierdliwych zasad", które tylko komplikują rozgrywkę.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Modele kiepsciutkie. Do GW i warthrone im daleko. Bardzo daleko.
AkA Raistlin na NG.

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

modele modelami ale zasady b fajne a gra trwa ok 1.5 godziny.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Mi się modele akurat podobają (przynajmniej większość) A zasady i klarowoność i szybkość rozgrywki wciąga. Ktoś w sobotę w warszawie jest wolny na granie? Akurat będę w tym mieście. Tyle że święto i problematyczna jest chyba miejscówka w którymkolwiek sklepie-gralni.

scoutmaster
Chuck Norris

mnie niestety nie ma

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Murmandamus pisze:Mi się modele akurat podobają (przynajmniej większość) A zasady i klarowoność i szybkość rozgrywki wciąga. Ktoś w sobotę w warszawie jest wolny na granie? Akurat będę w tym mieście. Tyle że święto i problematyczna jest chyba miejscówka w którymkolwiek sklepie-gralni.
Ja niestety też odpadam, bo akurat na ten weekend się wyrywam z miasta, ale próbuj w Paradox Cafe (Muranów / północna część Centrum) - na 100% będą otwarci (a masz blaty i tereny na miejscu).

Pierzasty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pierzasty »

Murmandamus pisze:Tyle że święto i problematyczna jest chyba miejscówka w którymkolwiek sklepie-gralni.
Dragon otwarty? Also, daj linka dot. tych nowości o ETC.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Pierzasty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pierzasty »

Mantic wrzucił betę listy do nie-Lizardmenów i nie-WoCH-u, a tu nic? A kri kri kri, wy leniuszki [-X

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... w?sle=true

Kal_Torak
Masakrator

Mnie niestety nie będzie w weekend.
Rzeczywiście nie zauważyłem tych nowych army listów ; P
Idą jak burza.
To oznacza, że są już wszystkie armie do WFB plus kilka więcej.
Łącznie już 17 frakcji.

Dyskusja bardzo ciekawa.
Dzięki za info Murmandamus.
Nie wiedziałem, że Mantic wspiera ETC.
Być może mają szansę, aby KoW został oficjalnym następcą WFB.
A jeśli to się nie uda to nic Manticowi nie szkodzi, aby napisać 9 edycję WFB posiadającą oficjalny i dobrze działający support.
We wszystkich przypadkach mogą jedynie zyskać.
Do nowego roku okaże się kto okaże się zwycięzcą i przejmie schedę do Warhammerze.
Aż ciężko uwierzyć, że GW lekką ręką oddało innym firmom taką masę graczy.
Ktoś kto nie zna GW mógłby stwierdzić, że ta firma to w rzeczywistości altruiści i postanowili podzielić się rynkiem bitewniaków ;P.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

ten odpowiednik Wochu muszą wyklarować pod względem podstawek bo w niektórych jednostkach jest napisane 25mm ale w innej piechocie nie więc pewnie zwykłe 20mm. Trochę głupio mi będzie przerzucać maruderów na mniejsze podstawki. Chociarz wtedy mogli by robić równierz za berserkerów w Kingdom of Men.

Kal_Torak
Masakrator

Murmandamus nie musisz ich przerzucać na żadne podstawki. Możesz mieć nawet ich na okrągłych podstawkach 32 mm ;P. Robisz podstawkę np. dla regimentu o wymiarach 125x100 i wsadzasz na nią maruderów na dowolnych podstawkach albo przyklejasz na tą mini dioramkę bez podstawek ;P.
Na ten przykład na dużym takim treyu siedzi u mnie 10-12 Tharnów (http://wannabpainter.blogspot.com/2009/ ... agers.html) jako horda jednostki salamander w Force of Nature ;P.
Ogólnie liczy się tylko wymiar podstawki pod troops/regiment/horde/legion.
Cała reszta się zależy już tylko od ciebie ;P

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

A jak te nie lizaki się zwą?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Kal_Torak
Masakrator

Gokish pisze: A jak te nie lizaki się zwą?
Z linku Pierzastego masz sześć opcji.
Strzelaj ;P
Jestem pewien, że trafisz za pierwszym razem ; P

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Dzis na oficjalnym podcaście omawiana była armia Ratkin. Nie słuchałem jeszcze, zamierzam.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Doskonale . Już się nie mogę doczekać na książkę a tu jeszcze ponad tydzień. (zresztą przesyłka z zagranicy cholera wie kiedy dojdzie)

scoutmaster
Chuck Norris

ktoś zagra w warszawie w tyg. w godzinach 17-19?

ODPOWIEDZ