Imperialny fluff

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Kto powiedział że ja akceptuje Chory BP który szkodzi wszystkim bądz wielu armiom poza np. HE.....nie będę akceptował tego szitu każdy turniej uważam za nieistniejący gdy widzę wzmiankę o BP....a na domowe bitwy czy klubowe BP można wsadzić ...............tam gdzie światło nie dociera......
Obrazek

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Wilqu spokojnie nie ma co się denerwować BP nie jest taki zły ;)
Poza tym to nie miejsce na takie rozmowy.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
azrael88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: azrael88 »

Wilqu: odnosnie krasnali; nie widzę nic naprzeciwko. Co więcej w IV ed w armyliscie była mozliwośc wystawiania dwarfów. Sporo ich żyje szczególnie w Reiklandzie.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Wilqu pisze:Dwa pytania mili imperaliści:

1. jakim kolorem (odcień niebieskiego) malujecie rycerzy zakonu pantery... czy enchanted blue to odpowiedni kolor?

2. Jak odbieracie coś takiego jak unit imperial dwarfes w imperium czyli klocuszek krasnali z tarzcami i mieczami występujący w armii jako swordsmeni (ich statystyki) a malowani w barwy danej prowincji?

P.S. Jako że to jeden z ostatnich postów w tym roku życzę wszystkim graczom kochanego Imperium samych zwycięstw i wielkich czynów na stołach starego świata...
1. Ja osobiście używam midnight blue - można nim osiągnąc różne odcienie zależnie od podkładu (biały/czarny).
2. Moim zdaniem bardzo fajne zagranie, podobne de facto do stosowania filler'ów, ja sam mam pomalowanych 4 Irongutów w barwy Talabheim (jak reszta mojej kształtującej się armii) i czasem właśnie jako fillery ich używam.

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

2. Jak odbieracie coś takiego jak unit imperial dwarfes w imperium czyli klocuszek krasnali z tarzcami i mieczami występujący w armii jako swordsmeni (ich statystyki) a malowani w barwy danej prowincji?
W imperium występuje mniejszość krasnoludzka (wiele osiedli krasnoludzkich zostało zniszczonych a ich mieszkańcy nie zawsze odchodzili do innych twierdz swego ludu tylko osiedlało się wśród ludzi) a same czasem podróżują po świecie w charakterze najemników wiec pomysł nawet ok ale krasnoludy z mieczami? Cóż to za skandaliczny pomysł? Brodaty lud walczy toporami i młotami co jest w sumie logiczne bo miecz jest bardziej bronią pokazową i symbolem statusu (jest drogi) a że miecznicy są lepsi od halabardników to tylko zasługa panów z GW którzy na broni znają się jak mało kto.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Cieszy mnie zatem ta wiadomość że akceptują ludzie takie jednostki jak imperialne dwarfy(swordsmeni) co do farbki panter? enchanet blue to dobry zakup no powiedzcie ten pan aż prosi o pomalowanie

http://ryszkie.w.interii.pl/IMG_1654.jpg

szczególnie jestem dumny z tego pomysłu na lance w tym unicie który przygotowuje(szkielety na coś się przydają nie tylko do sypanka:p)

Byro midnight nie za ciemny?
Cord: dwarfy o statystykach imperialnego miecznika ale z toporami rzecz jasna...zastanawiam się również nad 1 unitem handgunerów jako figurki thundererów Twoje wzmianki o dwarfach w imperium przekonują mnie coraz bardziej...
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

@Cord - bardzo wiele starych krasi GW ma miecze ;)
@Wilqu - bardzo fajny rycerz, lanca faktycznie niezła :) A co do farbek: Enchanted Blue użyłbym jako rozjaśnienie, jako bazę Regal Blue.

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Wilqu pisze:klocuszek krasnali z tarzcami i mieczami
Ta wypowiedz mnie zaniepokoiła ale jak tak stawiasz sprawę to ok.

*Lunn - ale to było dawno temu i nieprawda a jak przeglądam stare arty to na widok tych szczerbatych mieczy i włóczni dwarfów to jestem na granicy zawału.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

@Wilqu
zależy co chcesz osiągnąc :). J nie jestem żadnym ekspertem, ale jesli kładziesz midnight na jakąś jasną bazę to wychodzi ładny, soczysty (nasycony) błękit.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Wilqu ja stosuję Ultramarine blue po całości i odpowiednio rozjaśniam, dodatkowo ostatnio zakupiłem asure/blue wash który jest idealny do ultramarine, zobacz sobie mojego Grand mastera (zdjęcie trochę ciemne ale da się coś oblukać) też z Panter
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11757&start=20
sam zresztą oceniałeś niektóre prace (już niedługo War Altar Ulryka, na razie chabety mam prawie skończone)
co do Enchanted mam niemiłe skojarzenia z HE może dlatego nie stosuję :wink:

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Dokładnie taki sam efekt niebieskiego chcę osiągnąć ...a zatem Twoja porada jest trafna Helionie....
Wczoraj zakupiłem priesta konnego z GZ..zobaczymy co wyjdzie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

masz jakieś linki tego z GZ??
a propos brak mi inwencji na freehand' y na ulrykowców, ma ktoś jakieś linki idee/orange?? tylko błagam bez białych wilków itp (opisy słowne) raczej jakiś link lub coś takiego, na którym można się wesprzeć/zainspirować, będę potrzebował tego sporo bo i knajtów chcę mieć różnych (jednostajne regony strasznie mnie męczą przy malowaniu) dzięki z góry :wink:
na priv plizz żeby nie zaśmiecać

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Obrazek
Mam tą figurkę bardzo ładna.
Tylko pozycja kapłana patrzącego na dół jest śmieszna, ale jak jest w klocku piechoty wygląda to naturalnie.

Wydzielić temat o malowaniu czy nie wydzielić :-k :D

Awatar użytkownika
azrael88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: azrael88 »

Saint: Da się coś zrobic by chabeta nie waliła się na bok? Ja wiem, że on niby skręca ale mnie się to okrutnie nie podoba a zastanawiam się nad kupnem owego modelu

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

nie wiem jak to ze strony technicznej wygląda, bo w ręku nie miałem kolesia, ale gdybyś go uniósł do góry trochę i przekręcił w prawo pozycję chabety to możliwe, że całkiem nieźle by wyglądał no i to o czym wspominał Saint że nie patrzyłby się głupawo w dół :wink:

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Jutro otrzymam mnicha to powiem jak to wygląda ..wydaje mi się iż jest szansa na zniwelowanie tego przechyłu ...chociaż mi osobiście on przypada do gustu taki jak jest.....pełny impet uderzenia..ale zobaczymy postaram się jak będzie skończony jakieś foty w galerii wstawić...razem z jego 5 -cio osobowym unitem kawalerii :idea:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Tutaj jest zdjęcie mojego. Na razie czeka aż malarz skończy poprzednie figsy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Saint rzuć GS-u trochę w szczeliny bo to tragicznie wygląda ..kurcze dobrze ze pokazałeś żywca muszę gs pożyczyć.....Widzę że nie tylko ja używam korka ...skąd go zdobywasz ja podkradam starszym z podstawek pod kubki:p Ciągle im coś ginie....
Obrazek

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Wilqu on u mnie leży w takim stanie od 4-5 miesięcy, nie zamierzam go ruszać zaklejaniem go GSem zajmie się malarz.
Ja korek zdobywam od kumpla a on ma go bo remontował sale w przedszkolu i tam właśnie było. Ostatnio siedzę na uczelni opieram się o ścianę i tam też był korek, przypomniałem sobie że mi zaczyna brakować ale nic jeszcze nie wyniosłem :P
Korek też jest dostępny w niektórych sklepach papierniczych, jako tablice korkowe czy coś.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

w byle jakim Obi czy Leroy czy innym remontowo-budowlanym lub wykończeniowym (meble itp.) będziesz miał tablice z korkiem i to taniej, w castoramie jakieś 3 lata temu tablica 1m x 0,6m bodajże 12-15 zł kosztowała myślę że kryzys g. tej ceny jakoś brutalnie nie zmienił :wink:

ODPOWIEDZ