Imperialny fluff
Moderator: #helion#
Kto powiedział że ja akceptuje Chory BP który szkodzi wszystkim bądz wielu armiom poza np. HE.....nie będę akceptował tego szitu każdy turniej uważam za nieistniejący gdy widzę wzmiankę o BP....a na domowe bitwy czy klubowe BP można wsadzić ...............tam gdzie światło nie dociera......
2. Jak odbieracie coś takiego jak unit imperial dwarfes w imperium czyli klocuszek krasnali z tarzcami i mieczami występujący w armii jako swordsmeni (ich statystyki) a malowani w barwy danej prowincji?
P.S. Jako że to jeden z ostatnich postów w tym roku życzę wszystkim graczom kochanego Imperium samych zwycięstw i wielkich czynów na stołach starego świata...
2. Moim zdaniem bardzo fajne zagranie, podobne de facto do stosowania filler'ów, ja sam mam pomalowanych 4 Irongutów w barwy Talabheim (jak reszta mojej kształtującej się armii) i czasem właśnie jako fillery ich używam.
W imperium występuje mniejszość krasnoludzka (wiele osiedli krasnoludzkich zostało zniszczonych a ich mieszkańcy nie zawsze odchodzili do innych twierdz swego ludu tylko osiedlało się wśród ludzi) a same czasem podróżują po świecie w charakterze najemników wiec pomysł nawet ok ale krasnoludy z mieczami? Cóż to za skandaliczny pomysł? Brodaty lud walczy toporami i młotami co jest w sumie logiczne bo miecz jest bardziej bronią pokazową i symbolem statusu (jest drogi) a że miecznicy są lepsi od halabardników to tylko zasługa panów z GW którzy na broni znają się jak mało kto.2. Jak odbieracie coś takiego jak unit imperial dwarfes w imperium czyli klocuszek krasnali z tarzcami i mieczami występujący w armii jako swordsmeni (ich statystyki) a malowani w barwy danej prowincji?
Cieszy mnie zatem ta wiadomość że akceptują ludzie takie jednostki jak imperialne dwarfy(swordsmeni) co do farbki panter? enchanet blue to dobry zakup no powiedzcie ten pan aż prosi o pomalowanie
http://ryszkie.w.interii.pl/IMG_1654.jpg
szczególnie jestem dumny z tego pomysłu na lance w tym unicie który przygotowuje(szkielety na coś się przydają nie tylko do sypanka:p)
Byro midnight nie za ciemny?
Cord: dwarfy o statystykach imperialnego miecznika ale z toporami rzecz jasna...zastanawiam się również nad 1 unitem handgunerów jako figurki thundererów Twoje wzmianki o dwarfach w imperium przekonują mnie coraz bardziej...
http://ryszkie.w.interii.pl/IMG_1654.jpg
szczególnie jestem dumny z tego pomysłu na lance w tym unicie który przygotowuje(szkielety na coś się przydają nie tylko do sypanka:p)
Byro midnight nie za ciemny?
Cord: dwarfy o statystykach imperialnego miecznika ale z toporami rzecz jasna...zastanawiam się również nad 1 unitem handgunerów jako figurki thundererów Twoje wzmianki o dwarfach w imperium przekonują mnie coraz bardziej...
Wilqu ja stosuję Ultramarine blue po całości i odpowiednio rozjaśniam, dodatkowo ostatnio zakupiłem asure/blue wash który jest idealny do ultramarine, zobacz sobie mojego Grand mastera (zdjęcie trochę ciemne ale da się coś oblukać) też z Panter
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11757&start=20
sam zresztą oceniałeś niektóre prace (już niedługo War Altar Ulryka, na razie chabety mam prawie skończone)
co do Enchanted mam niemiłe skojarzenia z HE może dlatego nie stosuję
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11757&start=20
sam zresztą oceniałeś niektóre prace (już niedługo War Altar Ulryka, na razie chabety mam prawie skończone)
co do Enchanted mam niemiłe skojarzenia z HE może dlatego nie stosuję
masz jakieś linki tego z GZ??
a propos brak mi inwencji na freehand' y na ulrykowców, ma ktoś jakieś linki idee/orange?? tylko błagam bez białych wilków itp (opisy słowne) raczej jakiś link lub coś takiego, na którym można się wesprzeć/zainspirować, będę potrzebował tego sporo bo i knajtów chcę mieć różnych (jednostajne regony strasznie mnie męczą przy malowaniu) dzięki z góry
na priv plizz żeby nie zaśmiecać
a propos brak mi inwencji na freehand' y na ulrykowców, ma ktoś jakieś linki idee/orange?? tylko błagam bez białych wilków itp (opisy słowne) raczej jakiś link lub coś takiego, na którym można się wesprzeć/zainspirować, będę potrzebował tego sporo bo i knajtów chcę mieć różnych (jednostajne regony strasznie mnie męczą przy malowaniu) dzięki z góry
na priv plizz żeby nie zaśmiecać
nie wiem jak to ze strony technicznej wygląda, bo w ręku nie miałem kolesia, ale gdybyś go uniósł do góry trochę i przekręcił w prawo pozycję chabety to możliwe, że całkiem nieźle by wyglądał no i to o czym wspominał Saint że nie patrzyłby się głupawo w dół
Jutro otrzymam mnicha to powiem jak to wygląda ..wydaje mi się iż jest szansa na zniwelowanie tego przechyłu ...chociaż mi osobiście on przypada do gustu taki jak jest.....pełny impet uderzenia..ale zobaczymy postaram się jak będzie skończony jakieś foty w galerii wstawić...razem z jego 5 -cio osobowym unitem kawalerii
Ja korek zdobywam od kumpla a on ma go bo remontował sale w przedszkolu i tam właśnie było. Ostatnio siedzę na uczelni opieram się o ścianę i tam też był korek, przypomniałem sobie że mi zaczyna brakować ale nic jeszcze nie wyniosłem
Korek też jest dostępny w niektórych sklepach papierniczych, jako tablice korkowe czy coś.
Ja korek zdobywam od kumpla a on ma go bo remontował sale w przedszkolu i tam właśnie było. Ostatnio siedzę na uczelni opieram się o ścianę i tam też był korek, przypomniałem sobie że mi zaczyna brakować ale nic jeszcze nie wyniosłem
Korek też jest dostępny w niektórych sklepach papierniczych, jako tablice korkowe czy coś.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
w byle jakim Obi czy Leroy czy innym remontowo-budowlanym lub wykończeniowym (meble itp.) będziesz miał tablice z korkiem i to taniej, w castoramie jakieś 3 lata temu tablica 1m x 0,6m bodajże 12-15 zł kosztowała myślę że kryzys g. tej ceny jakoś brutalnie nie zmienił