Galeria Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
azrael88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: azrael88 »

Blaesus pisze:Bez przesady z poziomem :D ...
Bez przesady, uwazam, że Twój Ludwig to najlepiej pomalowany imperialny model konny jaki kiedykolwiek widziałem
Blaesus pisze:Aktualnie główkuję nad zamienieniem moich 8miu włóczników 6toedycyjnych (2 rodzaje z włóczniami na sztorc) na 105. Chyba jedyna możliwość to odlew. 105 pozwoli mi wystawić 3*35tki lub 4*25
aha... spoko...

Borysek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Borysek »

Blaesus pisze:Aktualnie główkuję nad zamienieniem moich 8miu włóczników 6toedycyjnych (2 rodzaje z włóczniami na sztorc) na 105. Chyba jedyna możliwość to odlew. 105 pozwoli mi wystawić 3*35tki lub 4*25.
Piechota Nordlandu głównie składa się z regimentów włóczników.
Znajdzie się ktoś tak miły zechce mi pomóc , dzieląc się włócznikami (2 rodzaje, oba mają włócznie pionowo)?!?! :D
Niewiem czy chciałbyś kupić włóczników z 6 edycji, bo mam oddział 25 do sprzedania. Dwa pierwsze szeregi mają włócznie na sztorc, dokładnie to 7 bo 3 to command group, i 15 co mają włócznie do góry. Jak coś to napisz prywatną wiadomość.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

No to super, z Boryskiem już się dogaduję w sprawie włóczników, a do reszty jakże zacnego imperialnego towarzystwa mam prośbę.

Czy moglibyście przeszperać zakamarki z bitsami i rupieciami, może znajdziecie jakichś włóczników? :) A może znacie kogoś kto ma włóczników (interesują mnie 2 wzory z włóczniami ustawionymi pionowo, 6ed) i chce się ich pozbyć?

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Blaesus nie ten temat. ;)

azrael88 i Blaesus bardzo ładnie wyglądają zdjęcia całej armii :)
Może i ja kiedyś wrzucę zdjęcie całej mojej pomalowanej armii.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Sa!nt pisze: Może i ja kiedyś wrzucę zdjęcie całej mojej pomalowanej armii.
przeciez ty nigdy nie masz dosc z powiekszaniem impreium :D:D wiec chyba nigdy nie bedzie całej mojej armii... :D
tedzio pisze:w batalionie jest taka uniwersalna armia i jest standardowa czyli czesto spotyka się ją na turniejach
:D taa jasne :D

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Sa!nt pisze: Może i ja kiedyś wrzucę zdjęcie całej mojej pomalowanej armii.
Dokładnie :D Z tego co wiem co jeszcze planujesz zdobyć, to zdjęcie z drabiny byś musiał zrobić :D
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Święty która to edycja battla będzie zanim bedziesz mial wymalowana armie? 10? :D
Twoje 12k imperium wymalowane? Hmm, uwazaj bo moje lizaki rosna w oczach :D
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Lasti pisze:Święty która to edycja battla będzie zanim bedziesz mial wymalowana armie? 10? :D
Twoje 12k imperium wymalowane? Hmm, uwazaj bo moje lizaki rosna w oczach :D
12k na chwilę obecną :P
Wiedz że ja nie przestaje zbierać ;)
A co do pomalowania to nie wiem w 6 edycji chciałem mieć pomalowaną całą armią przed 7 edycją teraz będę się okłamywał że chce mieć pomalowaną armie przed 8 edycją Imperium :)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

do 2012 jest troche czasu jeszcze ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Kosa pisze:do 2012 jest troche czasu jeszcze ;)
no w sumie masz rację Kosa, na ten rok przewidziany jest koniec świata no i nasze Ojro, a tak już pół serio, 12k to jest przechlapane, ja mam niecałe 6k i wiem jak to wygląda, od razu się odechciewa, ale zakupiło by się coś jeszcze do tego :D, w planach zakupienie/zrobienie kilku jednostek DoW dla wsparcia, no i oczywiście po tym zabiegu, półki jeszcze bardziej zaczną się uginać :roll:

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

A to dopiero początek #helion# :/

Myślę podobnie, powoli Imperium już wygląda, ale właśnie czasami by się wsparcie przydało. Ja chwilowo bardziej o Ograch myślę, ale potem pewnie wpadnę na Kislev, albo DoWy, albo już bardziej do domu jakieś Dwarfy czy HE... Bez sensu... :D
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
azrael88

Dwa tygodnie minęły a ja mogę Wam pokazać tylko magika. Helstroma nawet nie zacząłem sklejać... po kuszach, pistolierach, outriderach, bsb i magiku najzwyczajniej w świecie nie chce mi sie brać za Imperium :?

Zapewne wrócę do armii Karola Franciszka za jakieś 2 miesiące, tymczasem malujęto

A tutaj sam magik. Postanowiłem zrezygnować z ostrych rozjaśnień, figs miał być stonowany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

Cholercia, nie wiem jak wy to robicie ale figs jest super, a cienie na płaszczu bomba, twarz super, nie wiem ale wydaje mi się że ręka jest jakaś surowa ale to może być wina zdjęcia.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Nieźle, płynnych przejść nie ma ale zawsze podziwiałem malarzy którzy potrafią sobie je odpuścić i nadal stworzyć bardzo dobrą figurkę. Gratuluję.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Wolfgar pisze:Cholercia, nie wiem jak wy to robicie ale figs jest super, a cienie na płaszczu bomba, twarz super, nie wiem ale wydaje mi się że ręka jest jakaś surowa ale to może być wina zdjęcia.
A pan woli gotowaną, czy pieczoną? :D

A co do maga... respect :) Bardzo ładnie się prezentuje, może motyw z globusem zgapiony, ale nie o to tutaj chodzi. Rewelacja! :)

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

a dlaczego tam jest plw. pirenejski? :D
tedzio pisze:w batalionie jest taka uniwersalna armia i jest standardowa czyli czesto spotyka się ją na turniejach
:D taa jasne :D

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

jakiś czas temu była moda na zdjęcia grupowie
Obrazek
oto moja mała armia (działy na lewo od czołgu to wipy i wersje - "5 kolorów"), te na prawo to taki mój "prawie TT"
generalnie na focie jest

8 rycerzy FCG
12 Strzelców (muzyk + champion)
20 halabardzistów FCG
20 mieczników FCG
3 kapitanów (metalowy MO i plastikowy set z rączkami na magnesach)
działo
helblaster
czołg (wip)
5 outriderów (wip)
łucznik (wip)

na fotę nie załapał się Saruman robiący u mnie za maga
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

To może ja się pochwalę moim najnowszym dziełem i chyba pierwszym, którym się pochwalić można.
ObrazekObrazekObrazek

Jeźdźca póki co jeszcze nie pomalowałem.
Ustawiłem gryfa w takiej pozycji ponieważ oryginalna mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
azrael88

Foalooke: szkoda że fotka niewielka, w każdym razie czołg, kawaleria i klocek z pierwszego kadru prezentują się zacnie

Byro: gryfon w porządku, sugeruję jedynie użycie nowego washa GW, powiedzmy devlan mud albo nomen omen gryphone sepia po całości. Nabierze wtedy głębi, szczególnie skrzydła i jęzor.

Arte: ... nie wiem dlaczego, tak mi się namalowało:)

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Ciekawa kolorystyka tego gryfa muszę przyznać, mi się wykonanie bardzo podoba... szkoda, że model figurki okropny, mi się on po prostu nie podoba...

ODPOWIEDZ