takŻużel pisze:Czy Master Rune of Grugni (ward 5+ na pociski zwykłe i magiczne) działa na rany od templaków (np moździerz i gołębie imperium)?
Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Jak nie posiadaja...? Maja bazowe 2 PD...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Valaya fajna sprawa...tylko że baaardzo droga...za te punkty mogę mieć na bsbk-u warda na ostrzał w 12 calach i warda dla bsb-ka no i magiczną rezystancję
moim zdaniem ward na ostrzał jest dużo bardziej uniwersalny niż sama Valaya.
większość armii ma jakiś shooting-skaveńską elektrownię wardzik zaczyna boleć.tak samo imperium..no i defensywne kraśki również.
skubańce z GW powinni trochę przecenić runy.zauważcie że taki m.r of kingship, który sam w sobie jest genialny, nigdy nie pojawi się na turniejach.
Valaya byłaby super gdyby kosztowała np 35-50 pts
moim zdaniem ward na ostrzał jest dużo bardziej uniwersalny niż sama Valaya.
większość armii ma jakiś shooting-skaveńską elektrownię wardzik zaczyna boleć.tak samo imperium..no i defensywne kraśki również.
skubańce z GW powinni trochę przecenić runy.zauważcie że taki m.r of kingship, który sam w sobie jest genialny, nigdy nie pojawi się na turniejach.
Valaya byłaby super gdyby kosztowała np 35-50 pts
żywię bezgraniczny szacunek dla ludzi grających jedną armią..obojętnie czy jesteś zielony, długobrody czy masz szpiczaste uszy- granie jedną armią przez 3 edycje to dopiero coś !
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Pytanko małe.
Czy na działo czy na inne maszyny może być rzucony Mork Wants Ya? Tzn na maszynę a nie na obsługanta. Dla przypomnienia: enemy model must pass In test or suffer D6 S10 hits.
Z góry dziękuję za odp
Czy na działo czy na inne maszyny może być rzucony Mork Wants Ya? Tzn na maszynę a nie na obsługanta. Dla przypomnienia: enemy model must pass In test or suffer D6 S10 hits.
Z góry dziękuję za odp
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
nie ma co narzekać na pkt do 1200 daje ta armia bardzo bardzo radyDębek pisze:Co za lipa, nie dość że armia nie za mocna to jeszcze kłody pod nogi na każdym kroku.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Mam pytanko odnośnie reakcji w czasie wrogiej szarży na nasz oddział, który jest już w walce. Otóż, nie przysługuje nam reakcja na szarżę, czy też przysługuje, z tym że automatycznie jesteśmy zmuszeni zadeklarować trzymać pozycję?
Nie mogłem sie nigdzie w podręczniku doszukać odpowiedniego zapisu. Osobiście wydaje mi sie, że ma tu miejsce opcja druga, gdyż na każdą szarżę należy złożyć deklarację reakcji.
Pytanie może i beznadziejne, ale jeżeli mamy w tym klocku bohatera z kamieniem, który jeszcze go nie ustawił, w ramach deklaracji trzymać pozycję może stanąć na kamieniu, co czasami może ocalić klocek.
Nie mogłem sie nigdzie w podręczniku doszukać odpowiedniego zapisu. Osobiście wydaje mi sie, że ma tu miejsce opcja druga, gdyż na każdą szarżę należy złożyć deklarację reakcji.
Pytanie może i beznadziejne, ale jeżeli mamy w tym klocku bohatera z kamieniem, który jeszcze go nie ustawił, w ramach deklaracji trzymać pozycję może stanąć na kamieniu, co czasami może ocalić klocek.