czy na cascecie moze jezdzic zwykly licz?Shino pisze:a jeszcze pytanie. cascet jak rozumiem mam liczyc jako 2 rare tak?
jezeli tylko LHP, to nie, zajmuje 1 rare. dopiszemy wyjatek.
1) nie wszyscy chca tak gracFurion pisze:wlasnie o to chodzi, zeby nie wszyscy mogli wystawic lorda na smoku i 2 cadych...750p byłoby rozsadzniejsze - nie wszyscy maja tanich herosow/lordow
great taurus ma 50x50Piotr3K pisze:Nie wiem czy dobrze rozumiem ten zapisek co do mountów..
Great Taurus nie tnie rarów, tak? -podstawka 40x40 US4
jakikolwiek CS bys nie wprowadzil, zawsze nie szysc beda chcieli tak grac. przczytaj zalozenia tego CS... bo to o to wszystko sie rozbija.zafael pisze: 1) nie wszyscy chca tak grac
poskladaj rozpiski, bodajze Kołata 2 strony temu cos pokminil.zafael pisze: 2) mało skuteczne
nie wchodzi. gdzie napisalem, ze wchodzi?zafael pisze: 3) policz mi za 750p smoka i 2x caddy w jakiejkolwiek armii
Proszę o odpowiedź na proste pytanie;bless pisze:To co napisales nie jest prawda. Mozesz miec bardzo duzo regimentow rankowej, niestrzelajacej piechoty, ale juz nie:Jedy Knight pisze: Ograniczenia corowej, rankowej, nie strzelającej piechoty do 3 regimentów ... z nikąd... Bezcelowe.
Tego w ETC AR nie ma, bo i po co?.
8x 10 driad
4x 25 clanratow i 4 x 21 slavow
10x 10 skinkow
8 x 6 errantow
ITD. POza tym mozesz piechoty brac, ile wlezie. Jestes w stanie to zrobic bez najmniejszego wysilku.
EDIT: Bartek , narzekal, ze nie moze wstawic 100 orc boyz. Udowodnilem mu, ze moze to zrobic bez najmniejszego wysilku. Powiem wiecej - latwosc kreacji przerasta jego mozliwosci figurkowe i punktowe. Mimo to Bartek czuje sie skrzywdzony. Co ja na to moge poradzic?
pudelko nie ma nic do rzeczy. zasady to zasady.Piotr3K pisze:To z jakiejś erraty, czy coś? Bo w pudełku była 40x40Furion pisze:great taurus ma 50x50
Zwykła liczka, zajmuje rare.Furion pisze:czy na cascecie moze jezdzic zwykly licz?Shino pisze:a jeszcze pytanie. cascet jak rozumiem mam liczyc jako 2 rare tak?
jezeli tylko LHP, to nie, zajmuje 1 rare. dopiszemy wyjatek.
5 edycja.. wtedy smoki i tree,amy tez maly 40x40 w Vi to zmieniliPiotr3K pisze:To z jakiejś erraty, czy coś? Bo w pudełku była 40x40Furion pisze:great taurus ma 50x50
Bez przesady - za zaoszczedzone punkty mozesz wystawic wiecej TG, zeby zawsze mieli outnumber. Nie da sie wszedzie wyciskac maksa.rozpiska lizaków niegrywalna, slann z tg MUSZĄ mieć feara.
także slann drugiej generacji odpada niestety.
bretonia też mi się niezbyt widzi- tylko 3 duże lance na te punkty to za mało.
reszta rozpisek wygląda konkretnie, w sumie to zaczyna mi się podabać ten CS coraz bardziej.
Po pierwsze to jest wystawialna, tak jak Ci to napisal bless - nie widze nigdzie problemu, zeby wystawic boyzow jako podstawowy oddzial (i miec ich np 3x25), po drugie uwazam, ze nalezy przyciac troche skavenow, bo format 3x3 slejwow i klanratow jest strasznie mocny, a szczury na tym CS prawie nie traca.nie łapię dlaczego armia oparta na boyzach ma być niewystawialna.
Tak, to dosyc straszne. A na tym CSie mozna wystawic max 2 ratlingi. Trzeba siegnac po warpfire.4 x CR i 4x Slaves (przy maks 3 Ratlingach) to takie straszne?
w sensie, ze sam wystaiwasz wiecej niz 3 oddzialy takiej samej rankowej, niestrzelajacej piechoty??DaBossa pisze: Odnośnie niestrzelającej piechoty rankowej to może rzeczywiście dołożyć zapisek że jeden rodzaj takiej piechoty np. Boyzi, Dwarf Warriorsi mogą przekroczyć limit max.3.
a w cs 2...Shino pisze:gwoi scislosci tu jest max 4 ratlingiswieta_barbara pisze:Tak, to dosyc straszne. A na tym CSie mozna wystawic max 2 ratlingi. Trzeba siegnac po warpfire.4 x CR i 4x Slaves (przy maks 3 Ratlingach) to takie straszne?