Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
ee.. tam
jedyne co brakuje to może FA na różnego rodzaju regenki... z tego co plotki niosą mark of tzeench będzie dawał regenke, więc FA pojawi się znowu zmożoną liczebnością, wtedy bist lordowi dać +2S z ogre blada by żaden kowboj nie podchodził, olny pedał, ake ten tak czy tak w któryś wpadnie
jedyne co brakuje to może FA na różnego rodzaju regenki... z tego co plotki niosą mark of tzeench będzie dawał regenke, więc FA pojawi się znowu zmożoną liczebnością, wtedy bist lordowi dać +2S z ogre blada by żaden kowboj nie podchodził, olny pedał, ake ten tak czy tak w któryś wpadnie
- Khuman
- Ciśnieniowiec
2x 50
na 2800 regimenty 40+ będę wygrywać gry, bo w końcu niwelowanie ludków które umarły i tak nic nie da po za CR, bo reszta i tak wypłaci co ma do wypłacenia
50 bestigowó jest przerażająca, tylko VC nie mają z tym problemu ( eteryki + horrorghule ), ale jak ma się deatha ( którego nie używam ) nie powinno się mieć problemów z tą armią
50 gorów z BSB206 będzie miażdżyć z shadowem ( którego też nie używam ), miazma i -T czy brzytwa
na 2800 regimenty 40+ będę wygrywać gry, bo w końcu niwelowanie ludków które umarły i tak nic nie da po za CR, bo reszta i tak wypłaci co ma do wypłacenia
50 bestigowó jest przerażająca, tylko VC nie mają z tym problemu ( eteryki + horrorghule ), ale jak ma się deatha ( którego nie używam ) nie powinno się mieć problemów z tą armią
50 gorów z BSB206 będzie miażdżyć z shadowem ( którego też nie używam ), miazma i -T czy brzytwa
grałem kiedys n jeden z draftów euro 3x40 gorów + shadow. Było bardzo syto ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
1 Beastlord @ 244.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]
1 Great Bray-Shaman @ 335.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 4; Braystaff
Crown of Horns [75.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Wargor @ 206.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]
49 Gor Herd @ 417.0 Pts
FCG
39 Bestigor Herd @ 513.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]
39 Bestigor Herd @ 498.0 Pts
FCG
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
1 Razorgors @ 55.0 Pts
Models in Army: 146
Total Army Cost: 2798.0
Caledor - Moim skromnym zdaniem to ma ręce i nogi. Czysty wpierdziel. A w razie wtopy na Bestigorach mamy stubborn.
Okrutnie brakuje Fetysza. Mimo wszytko DS chyba ważniejszy, a Harpii czy świni na rzecz małego maga ze scrollem/fetyszem i warden na maszyny raczej bym nie zamienił.
Jak będziesz chciał pograć bestiami w przyszłą sobotę w Vanaheimie to napisz, jak będę grał to wezme Bretke, a jak mnie nie będzie to pożyczenie kózek nie było by problemem.
Heavy Armour; Shield
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]
1 Great Bray-Shaman @ 335.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 4; Braystaff
Crown of Horns [75.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Wargor @ 206.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]
49 Gor Herd @ 417.0 Pts
FCG
39 Bestigor Herd @ 513.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]
39 Bestigor Herd @ 498.0 Pts
FCG
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
1 Razorgors @ 55.0 Pts
Models in Army: 146
Total Army Cost: 2798.0
Caledor - Moim skromnym zdaniem to ma ręce i nogi. Czysty wpierdziel. A w razie wtopy na Bestigorach mamy stubborn.
Okrutnie brakuje Fetysza. Mimo wszytko DS chyba ważniejszy, a Harpii czy świni na rzecz małego maga ze scrollem/fetyszem i warden na maszyny raczej bym nie zamienił.
Jak będziesz chciał pograć bestiami w przyszłą sobotę w Vanaheimie to napisz, jak będę grał to wezme Bretke, a jak mnie nie będzie to pożyczenie kózek nie było by problemem.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
a jakie sa te sposoby?
Dibo sobota odpada ale w tygodniu mam mnostwo wolnego tak od 14-20 codziennie wiec wybierz tylko dzien w ktorym chcesz pograc:P
gantlety ward4+ coz to? i jakie mordercze combo itemow na lordzie mozna jeszcze zlozyc?
mnie bardzo przypadl do gustu Axe of Knhorgor oraz mieczyk plus 2 do atakow z RB
Dibo sobota odpada ale w tygodniu mam mnostwo wolnego tak od 14-20 codziennie wiec wybierz tylko dzien w ktorym chcesz pograc:P
gantlety ward4+ coz to? i jakie mordercze combo itemow na lordzie mozna jeszcze zlozyc?
mnie bardzo przypadl do gustu Axe of Knhorgor oraz mieczyk plus 2 do atakow z RB
Warhammer to nie jest sport
Ja bym wywalił tego beastlorda i wstawił drugiego GS z beastem. Spada LD o 1 i generał jest latwiejszy do zabicia ale shadow + beast robi robote do tej rozpiski niesamowitą.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
na co mu dagger jak może other trickster sharda na tym shamim miec Khumek ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Herdstone zbedny jak ktoś idzie sie napierniczać i ma sie jednego shamana (jak Kumek zauważył). A co do drugiej części wypowiedzi .. no nie wiem stary .. powiedz mi jak złożyć inaczej lorda który zapewni oddziałowi bezpieczeństwo.buniek pisze:To nie ma prawej ręki - herdstona
A crown of horns na GBS to strata pktów, jest co najmniej 5 innych sposobów, żeby go złożyć w sposób dużo bardziej efektywny i efektowny
Garg - fajny pomysł. Pomyślimy
Caledor - chodziło mi o turniej za tydzień a nie grę miedzy nami ale jak chcesz sie umówić na sparing to spoko. Jak mnie nie bedzie na gg (a jestem raz na 1000 lat) to sms albo Facebook.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
bo generuje kostki na śmietnikach a oTS przydaje się właściwie na demony, po za cowboyami ale ich bez boostów tak czy tak nie zabije-Qc- pisze:na co mu dagger jak może other trickster sharda na tym shamim miec Khumek ; )