UP = look out sir (uwaga panie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moje ulubione combo to light + haeven
Moderator: #helion#
No ja sie z tym nie zgodzęrafixator pisze:bez czołga - Great mistake![]()
Mi czołg robi prawie każdą gre i układanie rozpiski zaczynam od niego
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Grand Master 255
Runfang, Luckstone, Charmed Shield, Potion of Speed
Battle Wizard Lord 290
Imperial Pegasus, Level 4, Death, Talisman of Preservation
Battle Wizard 127
Warhorse, Level 1, Shadow, Dispel Scroll, Ruby Ring of Ruin
Captain of the Empire 161
Warhorse, Barding, Full Plate Armour, Shield, Lance, BSB, Obsidian Loadstone
13 Knights of the Inner Circle 370
FCG, Standard of Discipline
5 Knightly Orders 120
Musician
5 Knightly Orders 110
5 Demigryph Knights 345
Standard, Musician, Warbanner
Great Cannon 120
Great Cannon 120
Steamtank 250
Celestial Hurricanum 130
Co znaczy fajnie? Nie może być -1? Tak czy inaczej testuje się na 2+, ale dopiero przy sile 7 jest na 3+. Chyba że się mylę?Fanatic pisze:Fajnie masz.ravtheone pisze:, a kawaleria -1, co rozwala im przyjąć lancę Grali na klatę i przeżyć pozwalając innym jednostkom na kontrę.Trochę dużo jak na euro..ravtheone pisze: 34 Greatswords @ 589.0 Pts
ravtheone pisze:Mh... czytałem zapisy podręcznika (przynajmniej polskiej wersji) i nie wynika z nich, że nie można mieć ochrony pancerza mniejszej niż 1+ (czego przejawem są choćby wartości 0+ w AB), tylko że wtedy testuje się je jakby były 1+ (czyli tylko na 1 oblewa). Innymi słowy mam jakąś wartość pancerza, modyfikuję go scaly skinem, modyfikuję go siłą uderzenia/bronią przecinika, i jeżeli wychodzi save 0+ lub niższy, to i tak testuję jakby był 1+. Czy jakoś inaczej to rozumiecie?
RB s.43 pisze:Note that a model can never have a save (of any kind) better than 1+ for any reason (...)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.