Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Slaine Mac Roth
"Nie jestem powergamerem"

Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy

Post autor: Slaine Mac Roth »

Od zawsze grałem na swoich rozpach i nigdy nie sugerowałem sie czym grają inni bo nie na tym ten sport polega by kopiować innych.
Twoje zdrowie! :)

Ja też nie gram organkami, bo uwazam, ze to maszyna, która nie rozwiązuje najwiekszych problemów krasnali. Poza tym lubię miec kuszników, którzy, choć drożsi, załatwiają te same sprawy co organki oraz duzo więcej. No i są core.
W moich ostatnich rozpiskach pojawiają się 2 katapulty, 2 armaty i żyrokopter :)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

bez kowadła?
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

JarekK pisze:bez kowadła?
ja gram bez kowadła... jakiś problem? za dużo Jarku podejścia score over fun ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

ja narazie nie odstawię kowadła, Za dużo się nabudowałem przy modelu i wiele razy mi dupe ratuje dzieki popychaczce. Odstawię je na półkę dopiero jak w nowym booku zabiorą nam możliwość szarży z popychaczki bo wtedy kowadło straci sens dla mnie.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

lepiej aby w nowym booku run nam nie zabrali :P
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

runy maja być niezmienione. Jedyna różnica to taka że popychaczka nie będzie doprowadzać do Combatu, tylko dawać sam ruch jak w przypadku zmienionej popychaczki VC.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

crovaxus pisze:runy maja być niezmienione. Jedyna różnica to taka że popychaczka nie będzie doprowadzać do Combatu, tylko dawać sam ruch jak w przypadku zmienionej popychaczki VC.
jakies link na potwierdzenie? czy jest to takie gdybanie.
wiem, ze wszystkie popychaczki zmienili i teraz nie mozna z nich szarzowac aczkolwiek o naszej jeszcze nic (chyba, ze podasz linka :P ) nie wiadomo.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Koledzy "brodaci": czy katapulty jako modele w Waszej armii to Grudge Throwery i czy jeszcze jakieś inne modele są używane do wystawienia na stole ? Jakieś alternatywy lub linki do modeli ?
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Ja używam też skull katapult z Mantica po przeróbkach drobnych. Wygląda bardzo dobrze i dodatkowym plusem jest to iż jest mała bo grudge jest wielki i w życiu nie wsadzisz go na podstawkę 40x40. Dodatkowo można wziąć też katape z firmy Black Tree Design. Tania i metalowa tyle iż dostępność ich nawet za granicą jest strasznie słaba bo firma leci w kulki z dostawami nie tylko w Pl.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

@Heptun: Trochę niejasno sformułowałeś pytanie ale owszem, Grudge Thrower to katapulta.

@reszta: Chłopaki, ogarnijcie się z tym papugowaniem. Irek jest jednym z lepszych graczy krasnoludami w Polce i prawdopodobnie najlepszym na Śląsku. To że gra czymś podobnym do najlepszego gracza, świadczy tylko o tym że może to być mocne. Widziałem zresztą że na turach kombinował z przeróżnymi wariantami rozpisek i to skutecznie. Tak swoją drogą, gadki w rodzaju "patent Kudłatego" na Lorda w małych hamkach są dla mnie też zabawne - to że jest najlepszym generałem kraśków w Polsce (temu raczej nikt nie zaprzeczy) nie znaczy że ten, dość stary pomysł jest jego wynalazkiem. Podpowiedź - na zachodzie mówią na to Lordpedo.
Ja rozumiem że gracze naszej armii to w sporej części klimaciarze ale warto także czasem posłuchać co powiedzą lepsi od nas gracze a nie narzekać na powergaming (do tego tak pg armią ;)). Tym bardziej, że niestety na naszym forum z ogarniętych turniejowych graczy udzielają się właściwie tylko Irek i Arbiter.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Zależy o czym mówisz mówiąc najlepszy dwarf. Czy styl gry czy to że wali pkt tylko. Może i Kudłaty robi pkt ale styl gry wole akurat Matiego z BWT :P A co do tego co mówi Quaki to nie rozumiem czym ty się bulwersujesz w ogóle? Tym że niektórzy papugują typ rozpiski itp? Jak dla mnie żaden to temat do kłótni.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Walić punkty = dobry styl gry IMO
Obrazek

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Najwyraźniej źle to ująłem i nie, nie bulwersuję się. Śmieszy mnie, że właśnie ktoś się bulwersuje i komuś jedzie o papugowaniu rozpisek jak np. gra bez BSB albo z Lordem w kresce hamków jakby to był zarezerwowany patent.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

gram na longach... czy jestem papugą? :lol2: :lol2:

dobra koniec OT...

pochwalę się, że ostatnio grałem z dwoma Gyro na 1250... i to by było tyle z chwalenia się tą rozpą niestety ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Ja jak nie mam longów w rozpie to źle sie czuje. Po prostu czegoś mi brakuje XD

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Czy coś takiego ma sens?

1x Runesmith GW, dispel scroll
30x Rangers FCG, Master rune of grugni
10x Thunders

1x Klopa +1 str i reroll
1x Organki

998 pkt

Generalnie zasady dość proste, stoję strzelam a klocek Rangersów ma trzymać tatałajstwo.

pozdr
Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, o 13:20 przez Świński, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Co daje "rune gromil" ? Jeszcze sie z czymś takim niespotkałem a w battla gram 4 lat ;)
Obrazek

Świński
Wodzirej

Master rune of grugni (czy jak to sie tam pisze) - już poprawione ;]

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

na te pkt zrezygnuj z LB w scoucie i thundów i weź w to miejsce 2x warki z GW. Na małe pkt warki sa bardzo silni

Świński
Wodzirej

Ale czy w ilości 2x 15 coś zrobią?

ODPOWIEDZ