Nowe modele od GW
Re: Nowe modele od GW
Wspaniałe figurki...już mi się WE zachciało.
IMHO jak zawsze absolutnie wysoka jakość - moim zdaniem GW znów przekracza granice w wysokiej jakości swoich projektów i odlewów.
A Kal_Toraka nie słuchajcie, facet jest jak pasożyt. Uruchamia się tylko wtedy, gdy jest narzekanie na GW i na nim żeruje.
IMHO jak zawsze absolutnie wysoka jakość - moim zdaniem GW znów przekracza granice w wysokiej jakości swoich projektów i odlewów.
A Kal_Toraka nie słuchajcie, facet jest jak pasożyt. Uruchamia się tylko wtedy, gdy jest narzekanie na GW i na nim żeruje.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
O ile dryszka która wygląda jak jakiś drednot jest smutna to o tyle kurnoth ziomki (z klamkami do cc) i dryszka wyglądają wyśmienicie, nie mówiąc już o żuczku. Fajnie im to wyszło.
- Loremaster
- Oszukista
A mi się podobają te figurki jakby miał grać w AoS i zbierać jakąś nową armię to bym się poważnie zastanowił. Fajne figurki, zresztą przejrzałem m.in warseera i większość osób też jest na plus.
Przecież ta frakcja jest zupełnie nowa i średnio z WE powiązana, więc nie rozumiem płaczu graczy WE.
Przecież ta frakcja jest zupełnie nowa i średnio z WE powiązana, więc nie rozumiem płaczu graczy WE.
Skrzydlata elfka na żuku-gigancie to całkiem fajny pomysł i wykonanie jak na wfb. Problemem znów jest skala. Porównując do orrukowej kapusto-wywerny człapiącej na podstawce fi 160cm, droższa Alarielle będzie posuwać na nie mniejszej. Oznacza to, że postać elfki będzie mieć ze wstępnych obliczeń minimum 8cm wzrostu. Czyli jest gigantką prawie 3 razy wyższą od człowieka.
Pomysł z elfimi duchami uwięzionymi w drzewach też niezły. Gorzej z wykonaniem.
Natomiast pomysł z mieczami i łukami nie pasuje do powolnych drzewców w ogóle. No ale to niestety nie są klasyczne drzewce tylko marchewkoludzie lub inne warzywoczłeki.
Pomysł z elfimi duchami uwięzionymi w drzewach też niezły. Gorzej z wykonaniem.
Natomiast pomysł z mieczami i łukami nie pasuje do powolnych drzewców w ogóle. No ale to niestety nie są klasyczne drzewce tylko marchewkoludzie lub inne warzywoczłeki.
To maja byc nowosci? come on GW, ch***we modele, jeszcze gorsze ceny, my juz to wszystko znamy, nic nowego nam nie serwujecie.
W ogole idea driado-drednoughta mnie rozjab***a na lopatki
W ogole idea driado-drednoughta mnie rozjab***a na lopatki
Akurat Armia Silvan Elves z Oaken Crown Aspect spisałaby się świetnie z uwzględnieniem Driad i Treemenów + te cudaki jako treekinsy.
Alariel na żuku - Czrodziejka na smoku? żuk też lata
Alariel na żuku - Czrodziejka na smoku? żuk też lata
Bo Elfy zostały wyeliminowane. GW kierując się nową strategią wdrożoną w 100% w AoS pyta się "co tam dzieciakom się spodoba", co jest najbardziej super-turbo-doładowane i wdraża te pomysły. Im większe, im bardziej kolorowe i pokemonowe tym lepiej. Musisz przyznać, że zwykłe Elfy takie jak Glade Guardzi dajmy na to prezentują się zbyt skromnie i mało spektakularnie przy przerośniętych drzewkach. To samo tyczyło się np. EMP, dlatego zostało zastąpione Space Marines (w końcu co może być bardziej widowiskowe niż wielkie figurki w power armorach, dopisze się jeszcze, że przecież to najwięksi wojownicy i jakoś to będzie).
Naprawdę przeżyłbym może nawet zasady i dalej kolekcjonował przynajmniej figsy gdyby zostawili stary świat i koncepcje, ale w obecnym nie chcę wspierać tej firmy w żaden sposób. Niech zdycha jak najprędzej, może na trupie coś powstanie
Naprawdę przeżyłbym może nawet zasady i dalej kolekcjonował przynajmniej figsy gdyby zostawili stary świat i koncepcje, ale w obecnym nie chcę wspierać tej firmy w żaden sposób. Niech zdycha jak najprędzej, może na trupie coś powstanie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
moja reakcja
GW plwam na ciebie. Nigdy więcej ich modeli i w tym twierdzeniu sięupewniam za każdym razem.
GW plwam na ciebie. Nigdy więcej ich modeli i w tym twierdzeniu sięupewniam za każdym razem.
Może to wina zdjęcia, ale można dostać niezłego oczopląsu ;P
Space orki kontra nowe demony chaotycznej natury - to widzę na zdjęciu, ale rozumiem że zamysł jest taki, że nowi gracze mają widzieć co innego, cokolwiek to jest ;P
Zgadzam się z Dalv, że większość osób zaakceptowałaby nową mechanikę i design nowych frakcji, gdyby przynajmniej świat i jego koncepcja pozostała ta sama.
Space orki kontra nowe demony chaotycznej natury - to widzę na zdjęciu, ale rozumiem że zamysł jest taki, że nowi gracze mają widzieć co innego, cokolwiek to jest ;P
Zgadzam się z Dalv, że większość osób zaakceptowałaby nową mechanikę i design nowych frakcji, gdyby przynajmniej świat i jego koncepcja pozostała ta sama.
To nie jest elfka, to jest bogini. Naturalnie może być znacznie większa od zwyklaków. Spójrz na wielkość Nagasha, szkielet ile razy wyższy od człowieka?Pieta pisze:Skrzydlata elfka na żuku-gigancie to całkiem fajny pomysł i wykonanie jak na wfb. Problemem znów jest skala. Porównując do orrukowej kapusto-wywerny człapiącej na podstawce fi 160cm, droższa Alarielle będzie posuwać na nie mniejszej. Oznacza to, że postać elfki będzie mieć ze wstępnych obliczeń minimum 8cm wzrostu. Czyli jest gigantką prawie 3 razy wyższą od człowieka.
Orion w Starym Świecie też był większy od zwykłego elfa, zresztą 'motylkowa' Ariel również.
Nowe figurki: drzewoelfy i drycha w pancerzu na nie; małe treemany fajnie, że pasują stylistycznie do dużych, ale to juz nie to co pokraczne treekiny; Branchwych - mi się podoba; Ariel - model ogólnie fajny, szczególnie żuk:)
Nowe figurki: drzewoelfy i drycha w pancerzu na nie; małe treemany fajnie, że pasują stylistycznie do dużych, ale to juz nie to co pokraczne treekiny; Branchwych - mi się podoba; Ariel - model ogólnie fajny, szczególnie żuk:)