Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
[quote="Kosa"]Marudzicie. Jak będzie zle wróci się do białej rady i tyle
Tansi magowie, tańsze wszystko, nie ma niczego złego.
Teraz za ten sam koszt mamy baniszment S7 więc nie jest zle+fajne cory i po problemie .[/quote]
Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.
Teraz za ten sam koszt mamy baniszment S7 więc nie jest zle+fajne cory i po problemie .[/quote]
Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2013, o 19:36 przez Belaner7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
A o co innego ma im chodzić? Przecież to firma, która zarabia na tej grze, wydaje ją po to, żeby zarabiać.PiotrB pisze: ja na woch turniejowy wydałem 1500 na imperium znacznie więcej... o to właśnie GW chodzi...
seerstaf po co? annulian+BoS w zasadzie książką ma podobna moc. Jak BotWD będzie pocięty to co za problem grać na mr3 i wardzie na 5+ u maga jak większośc nowych armi?....Belaner7 pisze:Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.Kosa pisze:Marudzicie. Jak będzie zle wróci się do białej rady i tyle
Teraz za ten sam koszt mamy baniszment S7 więc nie jest zle+fajne cory i po problemie .
I tak w większosci przypadków gra na radzie przewijała kostki przez arcego i tyle...
Nie strzela salwą. Masz latający strzał z S5 no armour save i 4W za 120 pkt. To chyba całkiem zajebista opcja, nie ? Z magii możesz dodać +d3 BSa, więc z trafianiem nie ma zbyt dużych problemów. Fajna odpowiedź na obecne meta, tylko model paskudny...Azurix pisze:Takie pytanko. Jest mowa o S5 przy RBTcie na Skucutterze, ale czy w ogóle można strzelać Salwą?
Nie po to, żeby zarabiać, a po to, żeby zwiększyć swoją wartość rynkową, przed sprzedaniem się Hasbro. Witamy w świecie korporacji :/ Pytanie czy zmiana właściciela wyjdzie na lepsze czy gorsze....Naviedzony pisze:A o co innego ma im chodzić? Przecież to firma, która zarabia na tej grze, wydaje ją po to, żeby zarabiać.PiotrB pisze: ja na woch turniejowy wydałem 1500 na imperium znacznie więcej... o to właśnie GW chodzi...
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Model właściwie bardzo mi się podoba. On jest strasznie nielogiczny, ale poza tym figurkę ma fajną. Jakie konkretnie Meta masz na myśli, bo nie wiem na co właściwie ten Skycutter miał by być dobry?RIPlay pisze: Nie strzela salwą. Masz latający strzał z S5 no armour save i 4W za 120 pkt. To chyba całkiem zajebista opcja, nie ? Z magii możesz dodać +d3 BSa, więc z trafianiem nie ma zbyt dużych problemów. Fajna odpowiedź na obecne meta, tylko model paskudny...
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Ja jestem zadowolonywertex pisze:Ciekawe na którym miejscu jest zadowolenie graczy
Na małą ilość ciężko opancerzonych woundów - kawaleria, monstrous cavalry, monstrous beast itpAzurix pisze:Model właściwie bardzo mi się podoba. On jest strasznie nielogiczny, ale poza tym figurkę ma fajną. Jakie konkretnie Meta masz na myśli, bo nie wiem na co właściwie ten Skycutter miał by być dobry?
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
[quote="Kosa"][quote="Belaner7"][quote="Kosa"]Marudzicie. Jak będzie zle wróci się do białej rady i tyle
Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.[/quote]
seerstaf po co? annulian+BoS w zasadzie książką ma podobna moc. Jak BotWD będzie pocięty to co za problem grać na mr3 i wardzie na 5+ u maga jak większośc nowych armi?....
I tak w większosci przypadków gra na radzie przewijała kostki przez arcego i tyle...[/quote]
Hmm, nie wiem czy Book robi to samo co BoS+Annulian, przede wszystkim działa tylko na jednego czarodzieja.
Dobry sposób na ochronę Arcymaga. Takie są skutki pisania na forum bez grania przy stole. Z drugiej strony, jak ochronić Bsb i innych magów? Seerstaffa podałem dlatego, że jeżeli już miałbym wrzucić silną magię, to nie Light. Zawsze miałem małego czarodzieja z kometą, jakoś się przyzyczaiłem i teraz płaczę .
Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.[/quote]
seerstaf po co? annulian+BoS w zasadzie książką ma podobna moc. Jak BotWD będzie pocięty to co za problem grać na mr3 i wardzie na 5+ u maga jak większośc nowych armi?....
I tak w większosci przypadków gra na radzie przewijała kostki przez arcego i tyle...[/quote]
Hmm, nie wiem czy Book robi to samo co BoS+Annulian, przede wszystkim działa tylko na jednego czarodzieja.
Dobry sposób na ochronę Arcymaga. Takie są skutki pisania na forum bez grania przy stole. Z drugiej strony, jak ochronić Bsb i innych magów? Seerstaffa podałem dlatego, że jeżeli już miałbym wrzucić silną magię, to nie Light. Zawsze miałem małego czarodzieja z kometą, jakoś się przyzyczaiłem i teraz płaczę .
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
No dobra, ale najpierw taka RBTa musi w to trafić. Potem musi zabić taką Kawalerię, a rani się ją najpierw na 2+/3+ i potem coraz gorzej. Dodatkowo, jeśli o Monstrousy chodzi, to zauważ, że tam pula Woundów wcale nie jest taka mała - od minimum 12stu na Demigryfach, do 30stu na Crypt Horrorach. Co taki Skycutter może?RIPlay pisze:Na małą ilość ciężko opancerzonych woundów - kawaleria, monstrous cavalry, monstrous beast itpAzurix pisze:Model właściwie bardzo mi się podoba. On jest strasznie nielogiczny, ale poza tym figurkę ma fajną. Jakie konkretnie Meta masz na myśli, bo nie wiem na co właściwie ten Skycutter miał by być dobry?
Być mobilnym wrzodem na dupie ? Jest tanim specjalem. Trafienie jak już pisałem nie jest trudne przy boostach, jest niewrażliwy na artylerię (on widzi cel i jest niewidoczny dla dział dzięki możliwości 10" ruchu) i na bank ma większą efektywność na opancerzone cele niż dowolni łucznicy.
Jest jakieś konkretniejsze info przejęcie GW przez hasbro, czy to tylko takie spekulacje?RIPlay pisze:(...)Nie po to, żeby zarabiać, a po to, żeby zwiększyć swoją wartość rynkową, przed sprzedaniem się Hasbro. Witamy w świecie korporacji :/ Pytanie czy zmiana właściciela wyjdzie na lepsze czy gorsze....
Od osoby, która tym handluje. Więcej powiedzieć nie mogę.
Tajemnicą jest informacja od kogo dostałem tego newsa, a nie sam news...PiotrB pisze:ale to jest żadna tajemnica- wszystkie większe sieci aż o tym huczą