Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

Post autor: Belaner7 »

[quote="Kosa"]Marudzicie. Jak będzie zle wróci się do białej rady i tyle :D
Tansi magowie, tańsze wszystko, nie ma niczego złego.
Teraz za ten sam koszt mamy baniszment S7 ;) więc nie jest zle+fajne cory i po problemie :).[/quote]

Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2013, o 19:36 przez Belaner7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

PiotrB pisze: ja na woch turniejowy wydałem 1500 na imperium znacznie więcej... o to właśnie GW chodzi...
A o co innego ma im chodzić? Przecież to firma, która zarabia na tej grze, wydaje ją po to, żeby zarabiać. :P

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Ciekawe na którym miejscu jest zadowolenie graczy :D
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Belaner7 pisze:
Kosa pisze:Marudzicie. Jak będzie zle wróci się do białej rady i tyle :D
Teraz za ten sam koszt mamy baniszment S7 ;) więc nie jest zle+fajne cory i po problemie :).
Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.
seerstaf po co? annulian+BoS w zasadzie książką ma podobna moc. Jak BotWD będzie pocięty to co za problem grać na mr3 i wardzie na 5+ u maga jak większośc nowych armi?....
I tak w większosci przypadków gra na radzie przewijała kostki przez arcego i tyle...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Azurix pisze:Takie pytanko. Jest mowa o S5 przy RBTcie na Skucutterze, ale czy w ogóle można strzelać Salwą? :)
Nie strzela salwą. Masz latający strzał z S5 no armour save i 4W za 120 pkt. To chyba całkiem zajebista opcja, nie ? Z magii możesz dodać +d3 BSa, więc z trafianiem nie ma zbyt dużych problemów. Fajna odpowiedź na obecne meta, tylko model paskudny...
Naviedzony pisze:
PiotrB pisze: ja na woch turniejowy wydałem 1500 na imperium znacznie więcej... o to właśnie GW chodzi...
A o co innego ma im chodzić? Przecież to firma, która zarabia na tej grze, wydaje ją po to, żeby zarabiać. :P
Nie po to, żeby zarabiać, a po to, żeby zwiększyć swoją wartość rynkową, przed sprzedaniem się Hasbro. Witamy w świecie korporacji :/ Pytanie czy zmiana właściciela wyjdzie na lepsze czy gorsze....
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

RIPlay pisze: Nie strzela salwą. Masz latający strzał z S5 no armour save i 4W za 120 pkt. To chyba całkiem zajebista opcja, nie ? Z magii możesz dodać +d3 BSa, więc z trafianiem nie ma zbyt dużych problemów. Fajna odpowiedź na obecne meta, tylko model paskudny...
Model właściwie bardzo mi się podoba. On jest strasznie nielogiczny, ale poza tym figurkę ma fajną. Jakie konkretnie Meta masz na myśli, bo nie wiem na co właściwie ten Skycutter miał by być dobry? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

wertex pisze:Ciekawe na którym miejscu jest zadowolenie graczy :D
Ja jestem zadowolony :P

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

Jak teraz z gryfem i elfem na nim (jakimkolwiek)? da się tym grać?

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Azurix pisze:Model właściwie bardzo mi się podoba. On jest strasznie nielogiczny, ale poza tym figurkę ma fajną. Jakie konkretnie Meta masz na myśli, bo nie wiem na co właściwie ten Skycutter miał by być dobry? :)
Na małą ilość ciężko opancerzonych woundów - kawaleria, monstrous cavalry, monstrous beast itp
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

[quote="Kosa"][quote="Belaner7"][quote="Kosa"]Marudzicie. Jak będzie zle wróci się do białej rady i tyle :D
Teraz za ten sam koszt mamy baniszment S7 ;) więc nie jest zle+fajne cory i po problemie :).[/quote]

Pamiętaj, że bez Banner of Sorcery, bez Seerstaffa, bez annuliana... i być może jeszcze trzeba będzie wybierać między Book of hoeth, a tym co robił loremaster cloak.[/quote]

seerstaf po co? annulian+BoS w zasadzie książką ma podobna moc. Jak BotWD będzie pocięty to co za problem grać na mr3 i wardzie na 5+ u maga jak większośc nowych armi?....
I tak w większosci przypadków gra na radzie przewijała kostki przez arcego i tyle...[/quote]

Hmm, nie wiem czy Book robi to samo co BoS+Annulian, przede wszystkim działa tylko na jednego czarodzieja.
Dobry sposób na ochronę Arcymaga. Takie są skutki pisania na forum bez grania przy stole. Z drugiej strony, jak ochronić Bsb i innych magów? Seerstaffa podałem dlatego, że jeżeli już miałbym wrzucić silną magię, to nie Light. Zawsze miałem małego czarodzieja z kometą, jakoś się przyzyczaiłem i teraz płaczę :) .

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

RIPlay pisze:
Azurix pisze:Model właściwie bardzo mi się podoba. On jest strasznie nielogiczny, ale poza tym figurkę ma fajną. Jakie konkretnie Meta masz na myśli, bo nie wiem na co właściwie ten Skycutter miał by być dobry? :)
Na małą ilość ciężko opancerzonych woundów - kawaleria, monstrous cavalry, monstrous beast itp
No dobra, ale najpierw taka RBTa musi w to trafić. Potem musi zabić taką Kawalerię, a rani się ją najpierw na 2+/3+ i potem coraz gorzej. Dodatkowo, jeśli o Monstrousy chodzi, to zauważ, że tam pula Woundów wcale nie jest taka mała - od minimum 12stu na Demigryfach, do 30stu na Crypt Horrorach. Co taki Skycutter może? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Być mobilnym wrzodem na dupie ? Jest tanim specjalem. Trafienie jak już pisałem nie jest trudne przy boostach, jest niewrażliwy na artylerię (on widzi cel i jest niewidoczny dla dział dzięki możliwości 10" ruchu) i na bank ma większą efektywność na opancerzone cele niż dowolni łucznicy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

RIPlay pisze:(...)Nie po to, żeby zarabiać, a po to, żeby zwiększyć swoją wartość rynkową, przed sprzedaniem się Hasbro. Witamy w świecie korporacji :/ Pytanie czy zmiana właściciela wyjdzie na lepsze czy gorsze....
Jest jakieś konkretniejsze info przejęcie GW przez hasbro, czy to tylko takie spekulacje?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

raczej jest to pewne... ale akurat sądzę że dla graczy będzie to in plus...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Od osoby, która tym handluje. Więcej powiedzieć nie mogę.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ale to jest żadna tajemnica- wszystkie większe sieci aż o tym huczą :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Uważam, że całkiem git :D Magic the Gathering ma się wyśmienicie po przejęciu przez Hasbro.

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

PiotrB pisze:ale to jest żadna tajemnica- wszystkie większe sieci aż o tym huczą :)
Tajemnicą jest informacja od kogo dostałem tego newsa, a nie sam news...
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Całkiem fajny book, Myślę, że ograniczenia Euro zakmnąsię w max BotWD = 2DD, książka = 1PD/1DD

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Jeszcze jedno, ostatnie pytanie do ,,ludzi szczęścliwych'', czy dragon mage może zostać wystawiony na piechotę?

ODPOWIEDZ