8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
myślę że może. Na str. 51 masz napisane, że za trupy od razu wskakują inne modele i jeśli jest ich kolejność ataku wg I, to mogą zaatakować. Jest tam dopisek, że straty ściąga się z ostatniej ranki, ale tutaj tego nie masz, więc można to zostawić na boku.
Apropo, znalazłem coś ciekawego ostatnio. RB p. 20. Jak wg Was wygląda szarża w 8.? Większość powie: wheel, move, align. Jednak wg RB wheel można wykonać w dowolnym momencie części move. Ciekawe?Asassello pisze:@Andrzej, przeczytałeś w końcu tego RB, czy tylko obrazki obejrzałeś?
Trochę, może nie rozumiałeś obrazków?zembol pisze:Ja od początku tak to zrozumiałem... czy jestem dziwny?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Litrówki , albo literki, jakoś tak .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Aron_Banalny
- Masakrator
czy crown of command działa z drugiego szeregu?
czy zwykła piechota przekazuje max 1 suporting atak?
czy zwykła piechota przekazuje max 1 suporting atak?
- Młody Pajak
- Kradziej
co do drugiego to tak.
pierwszego nie jestem pewien, więc pozostawię to do wyjaśnienia
pierwszego nie jestem pewien, więc pozostawię to do wyjaśnienia
zasady par:
mamy 2 armie w trusted allied. BSB jednej wchodzi do odzialu drugiej, odzial musi zdac test paniki bedzie mial rerolla?
mamy tu konflikt 2 zasad. w RB mamy ze BSB nie daje rerolow odzialom sojuszniczej armii ale z drugiej strony ten BSB tez zdaje panike wiec jak by przezycalk dla siebie??
mamy 2 armie w trusted allied. BSB jednej wchodzi do odzialu drugiej, odzial musi zdac test paniki bedzie mial rerolla?
mamy tu konflikt 2 zasad. w RB mamy ze BSB nie daje rerolow odzialom sojuszniczej armii ale z drugiej strony ten BSB tez zdaje panike wiec jak by przezycalk dla siebie??
Po turnieju mam parę pytań:
Deklaracja szarży przez trudny teren, licząc na śmierć, (zdanie ew. paniki) i zmieszczenie się między oddziałami przeciwnika szarżując w coś za nimi -> czy jest to legalne?
Sytuacja:
..............
............
trudny teren na ktorym się rozbijam
................
- jednostki przeszkadzające
- jednostka, która chce zginąć
- coś, w co chcę szarżować
2gie pytanie:
Jak się ma Spirit Leech i The Caress of Laniph do maszyny.
W opisach czarów jest "own LD/STR". W opisie maszyny jest: "You always the M,WS,BS,S,I,A,Ld of the crew"
Deklaracja szarży przez trudny teren, licząc na śmierć, (zdanie ew. paniki) i zmieszczenie się między oddziałami przeciwnika szarżując w coś za nimi -> czy jest to legalne?
Sytuacja:
..............
............
................
2gie pytanie:
W opisach czarów jest "own LD/STR". W opisie maszyny jest: "You always the M,WS,BS,S,I,A,Ld of the crew"
czemu miałby nie móc używać?Qc-Rat pisze:Czy assasin (skaven) może używać Magic armour?
Bo army bulider na to nie pozwala. Dzięki za odpowiedź.Lidder pisze:czemu miałby nie móc używać?Qc-Rat pisze:Czy assasin (skaven) może używać Magic armour?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
to ja sie dolacze do pytania, czy Thorgrim Grudgebearer moze wchodzic do domkow?Grazbird pisze:Czy Thorgrim Grudgebearer ma stompa/thunderstompa?
jakim jest rodzajem modelu, bo z zasad wynika mi, że unique large target liczony jako piechota
Ponawiam pytanie oraz mam następne.Pedros pisze:Po turnieju mam parę pytań:
Sytuacja:
..............
............
................
2gie pytanie:
Czy wystawiając maszynę na podstawce (co jest poniekąd niezgodne z rulebookiem w niektórych przypadkach) uniemożliwia się taktyczne szarżowanie?