Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Pewnie będzie trzeba wybierać dwa z trzech: książka, sztandar, zwój.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Ja dziś zagrałem jedną bitwę i książka jest tak zajebista, że z niej nei zrezygnuję.
No dał łarda od pocisków tylko. Przeciwnik nie miał magicznych ataków, ale fajnie mieć WL z wardem i PG z wardem.
ale takie bestie w kresce długo go trzymają...
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Kosa jako człowiek ,,szczęśliwy" czy mógłbyś powiedzieć czy opłaca się wystawiać Loremastera?
Ostatnio zmieniony 2 maja 2013, o 10:37 przez Mistrz Miecza Hoetha, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Ale wy płaczecie nad tym euro
Ja myślę że zanim jakieś konkretne ograniczenia wyjdą my już nie będziemy grac na euro tylko na polskie ograniczenia (które mają być lepsze )
Jak dokładnie działa ambush ?
Ja myślę że zanim jakieś konkretne ograniczenia wyjdą my już nie będziemy grac na euro tylko na polskie ograniczenia (które mają być lepsze )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Eltharion pisze:Ale wy płaczecie nad tym euro
O ile się nie mylę to od drugiej tury na 3+ przy dowolnej krawędzi wystawiasz unit(tyłem do krawędzi), jeśli do końca nie wyjdzie to jakby zginął. I druga sprawa w pierwszej turze nie może marszować ani szarżować i do strzelania liczy się jakby wykonał ruch. Pierwszy szereg oddziału nie może być dalej niż podwójny ruch jednostki.
Bestie mają własny ambush, inny
Wisła Kraków.
Silny, żeby nie powiedzieć bardzo silny book.
Rydwany 1-3 - do przemyślenia
Rydwany 1-3 - do przemyślenia
Wisła Kraków.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Czy mógłby ktoś wrzucić małe podsumowanie tego co jest w nowym armybooku?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
Naviedzony
Naviedzony
oddzialyJaceK pisze:Frost Pheonix działa na modele B2B czy oddziały B2B?
Moje spostrzeżenia bo wczorajszym niespodziewanym przejrzeniu booka:
Specjalni bohaterowie na minus - teclis to straszny cienias za te pkt
Lord na minus bo star dragon podrożał:(. Ale gryf moze miec 5a s6 i asf
Anoited - fajny bo ma worda i fajne zasady, ale duzo kosztuje
Lord Mag lepszy bo duzo tańszy
Loremaster - dla mnie bomba - pewnie bede na nim gral jak smok sie nie miesci
Noble na + bo może miec lion cloaka - z drugiej strony dragon armour podrożało, ale daje 6+warda. No i jego wierzchowce są lepsze bo moze jezdzic na gryfie lub na orle z asf o armour piercing
Lothern sea helm - strasznie sytuacyjny, drogi i moze miec tylko light armour i spear z normalnej broni
Haimaidenka wg mnie niewystawialna
Cory oczywiscie na duzy + bo doszły silver helmsi z M9 i reaversi (których pewnie po jakims czasie i tak nikt nie wystawi bo SH lepsi z takim samym M9)
Speciale - White lionsi i swordmasterzy gorsi bo bez przezutów, troche tańsi
Shadow wariorsi bez zmian - niewystawialni
Phenix guardzi bez zmian
Dragon princesi na + bo tansi i ward 6+
Lothern skycutter - wg mnie po poczatkowych zachwytach nikt tego nie bedzie wystawiał. 95pkt a parametry jak zwykły rydwan - rusza sie cal dalej orzeł ma 2a s4. Z balistą też cudów nie czyni za 120pkt. Wole zwykły bolec i rydwan za 140
Rydwan lepszy bo tańszy
Rare
Bolec super bo tani jak barszcz
Orły lepszy bo za 10pkt ASF którego strasznie mi brakowało w walce z maszynami wroga
Fenixy mają potencjał
Siostry z avelornu to bedzie podstawowa nowa jednostka - nawet 2x10szt bedzie ok. S4 i armour piercing na siły zła (czyli 80% armii), magiczne i ogniste ataki z bs5 za nieduzo pkt - dla mnie bomba
Magia wg mnie beznadziejna - sjeden ze słabszych lorów - słaba sygnaturka, słaby lore atrybut. Ja na pewno na niej grac nie bede.
Przedmioty - tu troche dziwne - bo albo niedoszacowane i super mocne (book of hoeth, banner, bow, tarcza co daje parry sava)
poprzez niby dobre ale sytuacyjne (no bo np taki gem of sunfire niby dobray, ale działa tylko na bohatera lub jego potwora, który i tak z regóły dobrze rani)m,lanca, cloak of beard (masakra na krasnoludy)poprzez bezurzyteczne bo za drogie - mieczyk, armour of caledor (;(
Ogólnie wg mnie armia po ograniu okaże się armią na takim poziomie jak była - czyli ze środka stawki. No i pewnie zmienią się rozpiski, bo teraz moża zrobic super defens na fajnej magi z loremastera
Specjalni bohaterowie na minus - teclis to straszny cienias za te pkt
Lord na minus bo star dragon podrożał:(. Ale gryf moze miec 5a s6 i asf
Anoited - fajny bo ma worda i fajne zasady, ale duzo kosztuje
Lord Mag lepszy bo duzo tańszy
Loremaster - dla mnie bomba - pewnie bede na nim gral jak smok sie nie miesci
Noble na + bo może miec lion cloaka - z drugiej strony dragon armour podrożało, ale daje 6+warda. No i jego wierzchowce są lepsze bo moze jezdzic na gryfie lub na orle z asf o armour piercing
Lothern sea helm - strasznie sytuacyjny, drogi i moze miec tylko light armour i spear z normalnej broni
Haimaidenka wg mnie niewystawialna
Cory oczywiscie na duzy + bo doszły silver helmsi z M9 i reaversi (których pewnie po jakims czasie i tak nikt nie wystawi bo SH lepsi z takim samym M9)
Speciale - White lionsi i swordmasterzy gorsi bo bez przezutów, troche tańsi
Shadow wariorsi bez zmian - niewystawialni
Phenix guardzi bez zmian
Dragon princesi na + bo tansi i ward 6+
Lothern skycutter - wg mnie po poczatkowych zachwytach nikt tego nie bedzie wystawiał. 95pkt a parametry jak zwykły rydwan - rusza sie cal dalej orzeł ma 2a s4. Z balistą też cudów nie czyni za 120pkt. Wole zwykły bolec i rydwan za 140
Rydwan lepszy bo tańszy
Rare
Bolec super bo tani jak barszcz
Orły lepszy bo za 10pkt ASF którego strasznie mi brakowało w walce z maszynami wroga
Fenixy mają potencjał
Siostry z avelornu to bedzie podstawowa nowa jednostka - nawet 2x10szt bedzie ok. S4 i armour piercing na siły zła (czyli 80% armii), magiczne i ogniste ataki z bs5 za nieduzo pkt - dla mnie bomba
Magia wg mnie beznadziejna - sjeden ze słabszych lorów - słaba sygnaturka, słaby lore atrybut. Ja na pewno na niej grac nie bede.
Przedmioty - tu troche dziwne - bo albo niedoszacowane i super mocne (book of hoeth, banner, bow, tarcza co daje parry sava)
poprzez niby dobre ale sytuacyjne (no bo np taki gem of sunfire niby dobray, ale działa tylko na bohatera lub jego potwora, który i tak z regóły dobrze rani)m,lanca, cloak of beard (masakra na krasnoludy)poprzez bezurzyteczne bo za drogie - mieczyk, armour of caledor (;(
Ogólnie wg mnie armia po ograniu okaże się armią na takim poziomie jak była - czyli ze środka stawki. No i pewnie zmienią się rozpiski, bo teraz moża zrobic super defens na fajnej magi z loremastera
Ostatnio zmieniony 3 maja 2013, o 08:24 przez turalyon, łącznie zmieniany 1 raz.