Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
powiedzmym, ze mamy walke: slayers vs jakakolwiek bretonska lanca.
jak to jest z bretonskimi tylnymi szeregami? czy oni tez moga powiedziec, ze bija w zabojcow gigantow? czy moze musza w zabojcow troli bic?
czy moze bija w to z czym styka sie pierwszy w kolumnie?
jak to jest z bretonskimi tylnymi szeregami? czy oni tez moga powiedziec, ze bija w zabojcow gigantow? czy moze musza w zabojcow troli bic?
czy moze bija w to z czym styka sie pierwszy w kolumnie?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- str. 41, AB Bretonnia.Note that any Knight that
is in a position to fight, but is not actually in base
contact with an enemy, cannot target specific models
to attack.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
pomysł szarżowania w klocek slayerów pojedyńczą lancą bretońską -prawie pewna nagroda darwina.
jak wiesz że będziesz się tłukł z bretką to wrzuć dragonslayera z asf, +2S albo dragoniarza z no armour save i +1 do hita. na kontrę jest rewelacyjny.
zresztą, dysponując kilkoma mocnymi klockami do walki wręcz ( no i minerami) nie powinieneś mieć z bretką większych problemów...ja lubię z nimi grać.....
jak wiesz że będziesz się tłukł z bretką to wrzuć dragonslayera z asf, +2S albo dragoniarza z no armour save i +1 do hita. na kontrę jest rewelacyjny.
zresztą, dysponując kilkoma mocnymi klockami do walki wręcz ( no i minerami) nie powinieneś mieć z bretką większych problemów...ja lubię z nimi grać.....
akurat gralem chaos dwarfami i lanca bretonska odbila sie pieknie od moich bull centaurow
a z tymi sleyerami to sie poprostu zastanawialem jak sa rozdzielane hity i z kim sa BtB.
@mac
dzieki za odpowiedz![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
tak swoja droga czy ty masz wszystkie army booki![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
a z tymi sleyerami to sie poprostu zastanawialem jak sa rozdzielane hity i z kim sa BtB.
@mac
dzieki za odpowiedz
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
tak swoja droga czy ty masz wszystkie army booki
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
spoko spoko jak mi działa nie powybuchają to janiszkowi zrobie z D*** nieżywego nengila ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
najśmieszniejsze jest to żę mam master enginera który ma 3 ataki i wali bez sava a sam ma sava na 1+ w cc![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
no ajniszek zapraszam mengile na ironków z +7 do cr (i co co tam zabije
)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
najśmieszniejsze jest to żę mam master enginera który ma 3 ataki i wali bez sava a sam ma sava na 1+ w cc
no ajniszek zapraszam mengile na ironków z +7 do cr (i co co tam zabije
Wyczuwam wała?JarekK pisze:najśmieszniejsze jest to żę mam master enginera który ma 3 ataki i wali bez sava a sam ma sava na 1+ w cc
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Hmm zdradzisz tajemnicę tego złożenia?
![Drool =P~](./images/smilies/eusa_drool.gif)
Rozumiem, że 3 ataki pochodzą z używania Brace of Pistols.
1+ AS mogłoby pochodzić tylko z Master Rune of Gromril - ME nie ma opcji tarczy. Czyli to jest koszt 25 punktów.
Woundowanie bez save'a to tylko z Master Rune of Alaric the Mad. A to jest koszt 50 punktów.
50+25=75. ME ma limit punktowy 50...
Ponadto używanie Brace of Pistols i Master Rune of Alaric the Mad byłoby niemożliwe (magiczna broń + hand weapon nie nakładają się dając +1A). A więc wymagałoby to kolejnych 25 punktów na Rune of Fury. W tym momencie koszt takiego złożenia wynosiłby 100 punktów...
Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, o 21:41 przez Mac, łącznie zmieniany 2 razy.
Zastanawia mnie tylko, nawet gdyby ME miał możliwość kupienia tarczy, jak chciałeś dać mu jeszcze możliwość posiadania 3 ataków raniących bez save'a:JarekK pisze:acha wał polega na tym że master enginer nie posiada tarczy
1. Skoro używałbyś tarczy to nie mógłbyś używać Brace of Pistols (czyli brak dodatkowego +1A),
2. Ponadto używanie Brace of Pistols i Master Rune of Alaric the Mad w kombinacji do zdobycia +1A jest również niemożliwe (kombinacja zwykłego Hand weapon + Magical Weapon jest niemożliwa wg. RB). Musiałbyś używać magicznej, broni (najprawdopodobniej wraz z tarczą, gdyby taka możliwość w ogóle istniała)
Musiałbyś do tego złożenia dodać Rune of Fury, co przekroczyłoby limit punktowy o 25 punktów.
Najlepszym złożeniem, na twardego ME, to dać mu great weapon + brace of pistols/dwarf handgun a z run: Master Rune of Spite i Rune of Stone. Wtedy jest twardy - od strzelania dzięki okopowi, AS i WS nie zejdzie, a w walce nie tylko umie przywalić to również dzięki 3+AS i 4+WS jest w stanie wytrwać.
To w takim razie to kolejny wałJarekK pisze:Moj ME ma rune of fury I ta rune co daje walenie bez sava:D
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Master Rune of Alaric the Mad + Rune of Fury <=> 50+25=75pkt.
ME ma limit punktowy na runy równy 50 punktów.
- Aron_Banalny
- Masakrator
JarekK, czy mamy do czynienia z trollem?
pytanie w sumie bezsensowne, ale co tam.
pytanie w sumie bezsensowne, ale co tam.
Mam pytanie odnosnie strzelania balista w harcownikow. Zalozmy, ze trafilem i co dalej? Jako, ze nie ma rzedow, trafic mozna tylko jednego harcownika? Logiczne wydaje sie mi by stosowac analogie z ostrzalem z dziala, tzn. poprowadzic linie od balisty przez oddzial, i kazdy model z ostrzelanego oddzialu na tej linii moze byc zraniony (oczywiscie zmniejszajac sile po przebiciu sie przez model), ale to tylko moj wymysl - w zasadach nie ma o tym ani slowa.
We are the Dwarfs. You will be decapitated. Resistance is futile.