Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Nie jest imienny, zwykly hero ale na smoku. Czerstwa jednostka generalnie.
W army bookach masz wypisanych bohaterow imiennych danych armii i ich opis. Nazywaja sie jakos np. Teclis, Zdenek Smetanka itp. Nie mozesz im tez dokupywac ekwipunku z tego co pamietam, wiec ciezko ich pomylic ze zwyklymi bohaterami
Pozdro
W army bookach masz wypisanych bohaterow imiennych danych armii i ich opis. Nazywaja sie jakos np. Teclis, Zdenek Smetanka itp. Nie mozesz im tez dokupywac ekwipunku z tego co pamietam, wiec ciezko ich pomylic ze zwyklymi bohaterami
Pozdro
Przyznaje się do błędu jaki popełniłem pisząc ostatni komentarz. Nie był on na miejscu ani na temat.Grolshek pisze:Zaczynacie mnie powoli wk... denerwować z personalnymi docinkami... Zbastujcie proponuję bo zacznie się cięcie...
Powiedziałem dość.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
-
- Masakrator
Musimy spyknąć Juraka i Maca na jakimś turnieju. Napewno się polubią
Ad rem! Próbował ktoś już Heavens na dużym magu? Jakie wrażenia?
Doczytałem.tomekjar pisze:
Zaś nowe brzmienie przedmiotu to:A tu sytuacja jest prosta: bohater (niezależnie kim by nie był, nawet sorcerer lord) staje się pierwszopoziomowym magiem, który może używać 3 domen. I jeśli dochodzimy do sprawy marków, to należy go traktować identycznie jak Chaos Sorcerera, przecież Chaos Sorcerer to właśnie pierwszopoziomowy mag, który może używać domeny ognia/śmierci! A zasady z naszej książki mówią, że jak ktoś ma marka, to zamiast używać domen, do których ma normalnie dostęp, używa domeny markowej. PROSTE!Treat the bearer as a Level 1 Wizard, who may use
the Lore of Fire, Lore of Shadow or Lore of Death. He may
not attempt to channel. If he ever casts a spell with irresistible
force he must roll D6+1 rather than 2D6 on the Miscast
table.
Book of Secret czyni z exalteda Wizarda a nie Sorcerera - Sorcerer ma wymóg korzystania z czarów domeny "markowej". Natomiast Wizarda to w żaden sposób nie dotyczy, prawda?
pffffVarinastari pisze:Musimy spyknąć Juraka i Maca na jakimś turnieju. Napewno się polubią
co do heaven to zerowka jest fajna ale imo reszta szalu nie robi, no i zzera lorda :/
No to teraz słownik języka polskiego, słowo "analogia" i jesteśmy w domuWaldi pisze:Doczytałem.tomekjar pisze:
Zaś nowe brzmienie przedmiotu to:A tu sytuacja jest prosta: bohater (niezależnie kim by nie był, nawet sorcerer lord) staje się pierwszopoziomowym magiem, który może używać 3 domen. I jeśli dochodzimy do sprawy marków, to należy go traktować identycznie jak Chaos Sorcerera, przecież Chaos Sorcerer to właśnie pierwszopoziomowy mag, który może używać domeny ognia/śmierci! A zasady z naszej książki mówią, że jak ktoś ma marka, to zamiast używać domen, do których ma normalnie dostęp, używa domeny markowej. PROSTE!Treat the bearer as a Level 1 Wizard, who may use
the Lore of Fire, Lore of Shadow or Lore of Death. He may
not attempt to channel. If he ever casts a spell with irresistible
force he must roll D6+1 rather than 2D6 on the Miscast
table.
Book of Secret czyni z exalteda Wizarda a nie Sorcerera - Sorcerer ma wymóg korzystania z czarów domeny "markowej". Natomiast Wizarda to w żaden sposób nie dotyczy, prawda?
A tak serio, to polecam lekturę paragrafu "Using Chaos Magic", strona 106 naszego Armybooka. Zwrócić uwagę na zdania:
- "The term "Sorcerer" is used to describe Wizards who follow the Chaos Gods"
- "Sorcerers with a Mark of Chaos always generate spells from the Lore appropriate to that Mark"
Czyli po polsku:
- "Terminem "Czarownik" określa się każdego Czarodzieja, który jest wyznawcą Chaosu"
- "Czarownik ze Znamieniem Chaosu zawsze generuje czary z Domeny adekwatnej do posiadanego Znamienia"
Przy okazji te 2 zdania (a właściwie to pierwsze) wyjaśniają też, że taki Exalted / Lord z książką może brać Gifty "Sorcerer only". No i oczywiście Arcane, ale to wynika wprost z książki...
To tak w kwesti czym jest nasz Juggerek Wychodzi na to, że jednak jest całkiem grywalnyJust got off the phone with Mr.Swan (GW US customer service supervisor) who I guess is about as official as is going to be possible from my position.
He said that in this case, Daemons of Chaos Juggers would be Monstrous Cavalry, Warriors of Chaos Juggernauts would be simply Cavalry due to the declaration on page 54.
If anyone else wants to call about that try 1-800-394-4263.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
@Wałek z Call to Glory
Albo przyjmujesz challenge, ja sypie ataki, Ty sypiesz ataki i przerywasz czar, albo Ja krzyczę challenge a Ty przerywasz czar. Jakiekolwiek inne zagranie to 5 karniaków jak dla mnie ;]
Albo przyjmujesz challenge, ja sypie ataki, Ty sypiesz ataki i przerywasz czar, albo Ja krzyczę challenge a Ty przerywasz czar. Jakiekolwiek inne zagranie to 5 karniaków jak dla mnie ;]
Release the Przemcio!
Witam
właśnie przyszła do mnie helenka z mail order i jestem przerażony nie mam żadnej instrukcji jak ja poskładać części wydaja jak by do siebie nie pasowały tz obie części lufy nie da sie złożyć tak żeby nie było przerwy(luki) pomiędzy nimi
Proszę o pooomoc
właśnie przyszła do mnie helenka z mail order i jestem przerażony nie mam żadnej instrukcji jak ja poskładać części wydaja jak by do siebie nie pasowały tz obie części lufy nie da sie złożyć tak żeby nie było przerwy(luki) pomiędzy nimi
Proszę o pooomoc
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
-
- Masakrator
No ładnie, grubasy z UK rozleniwiły się jeszcze bardziej. Napisz im maila, by wysłali ci elektroniczną instrukcję. Ewentualnie przy braku odzewu wygoogleuj "Chaos Hellcannon Assembly".
- gerald_tarrant
- Masakrator
też miałem duży problem i prawie zostało mi kilka nie przyklejonych trybikówNatasz pisze:Witam
Proszę o pooomoc
ale ze zdjęcia da się ją ukleić
mam pytanie jakie przedmioty magiczne moge duplikowac? a jakie nie bo np scrole mozna chyba duplikowac a familiarow chyba nie:D
aaa i jeszcze 1 pancerz chaosu czy jak na ten pancerz naloze jakas zbrojke to on przestanie obowiazywac? czy zbrojka magiczna nalozy sie na ten pancerz chaosu i da dodatkowy def?
aaa i jeszcze 1 pancerz chaosu czy jak na ten pancerz naloze jakas zbrojke to on przestanie obowiazywac? czy zbrojka magiczna nalozy sie na ten pancerz chaosu i da dodatkowy def?
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Ok - kilka pytań:
* wizarding hat: rozumiem, że podobnie jak w przypadku Book of secret, w przypadku bohatera markowego dajemy mu czary związane z markiem, a w innym przypadku lore od death, fire, shadow lub haeven?
* po zjedzeniu obsługi, hellcannon robi monster reaction, wypada głupota - na początku tury przeprowadzam test:
a) na głupotę, jak nie zdam to zwyczajna zasada głupoty i nic więcej już nie robię, jak zdam to robię drugi test czy galopuję do wroga
b) na głupotę, jak nie zdam to i tak robię drugi test Ld czy nie pogalopuję na wroga?
c) najpierw robię test Ld czy galopuję a potem głupota?
* wizarding hat: rozumiem, że podobnie jak w przypadku Book of secret, w przypadku bohatera markowego dajemy mu czary związane z markiem, a w innym przypadku lore od death, fire, shadow lub haeven?
* po zjedzeniu obsługi, hellcannon robi monster reaction, wypada głupota - na początku tury przeprowadzam test:
a) na głupotę, jak nie zdam to zwyczajna zasada głupoty i nic więcej już nie robię, jak zdam to robię drugi test czy galopuję do wroga
b) na głupotę, jak nie zdam to i tak robię drugi test Ld czy nie pogalopuję na wroga?
c) najpierw robię test Ld czy galopuję a potem głupota?
Witam, mam trzy pytanka:
1) czy przeciwnik dostaje kare -1 do trafienia jeśli strzela do odziału , który nie ma marki nurgla natomiast znajduje się w tym odziale bohater z tą marką?
2) czy hellcannon może po wykonaniu ruchu wukonać strzał skoro podlega zasadzie potwora i poganiczy a strzela jak stone thrower?
3) helcannon posiada 6 ruchu a dwarfy 3 , czy helka podzczas obecności załogi może poruszać się swoim movementem?
1) czy przeciwnik dostaje kare -1 do trafienia jeśli strzela do odziału , który nie ma marki nurgla natomiast znajduje się w tym odziale bohater z tą marką?
2) czy hellcannon może po wykonaniu ruchu wukonać strzał skoro podlega zasadzie potwora i poganiczy a strzela jak stone thrower?
3) helcannon posiada 6 ruchu a dwarfy 3 , czy helka podzczas obecności załogi może poruszać się swoim movementem?
1. nie, strzał idzie w oddział, nie w bohateraQUAR pisze:Witam, mam trzy pytanka:
2. nie może, strzela jak katapulta, a ta może tylko "move or fire"
3. może, krasnoludy są całkowicie ignorowane podczas ruchu