Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski nowego Imperium
Jaką "darmoche"? To jest 130pkt. Zamiast maga 1lvl wchodzi warrior priest z enchanted shield i klocek ma już jakieś przebicie.
Wolę chyba 2 magow na te pkt niż priesta.
Na większe, tych 2 magow zmieni się z arcy, a w hero dojdzie priest konny i 2 pegazistow
Narazie ta rozpa z czolgiem i sama kawalwria wygląda ok i pasuje mi
Jestem na etapie klejenia, do testów jeszcze troszkę
Na większe, tych 2 magow zmieni się z arcy, a w hero dojdzie priest konny i 2 pegazistow
Narazie ta rozpa z czolgiem i sama kawalwria wygląda ok i pasuje mi

Jestem na etapie klejenia, do testów jeszcze troszkę

To jest dosc silny rydwan ktory daje jeszcze +1PD dosc cenne w obecnych realiach, poza tym kazdy gra jak chce, oprcz arcylektora na Lodz wystawiam Baltazara i hurricanum, nie ma nic slodszego niz +2 do hita i reroll na trafienieStan pisze:Jaką "darmoche"? To jest 130pkt. Zamiast maga 1lvl wchodzi warrior priest z enchanted shield i klocek ma już jakieś przebicie.

Panowie, Turniej z następującymi ograniczeniami:
Barded Warhorse
Heavy Armour
Enchand Shield
Battle Wizard @ 104
Lore of Fire
Dispell Scroll [25.0]
Warhorse
Battle Wizard @ 99
Lore of Beast
Power Stone [20.0]
Warhorse
BSB Captain @ 109
Barded Warhorse
Full plate
Shield
5 Knightly Order @ 110
14 Inner Circle Knights @ 395
FCG Discipline
10 Huntsman @ 80
3 Demigryph Knights @ 184
Musician Standard
Musician
Great Cannon @ 120
Great Cannon @ 120
Total: 1593
Co sądzicie? Zastanawiam się nad lorami na magach - zerówka z beasta jest niezłym dopalaczem ale trzeba rzucać ją z 3/4 kości. Nie wiem czy 2 działa na takie punkty to nie za dużo. Czy lepiej za jedno dać 5 KO?
Prosiłbym o jakieś sugestie i porady.
-Empire- Steam Tank/ cannon max 2 , Steam Tank albo Demigryfs max 6
Warrior Priest @ 88 General- Max 4 czary na armię, w tym death max 2 spelle
Barded Warhorse
Heavy Armour
Enchand Shield
Battle Wizard @ 104
Lore of Fire
Dispell Scroll [25.0]
Warhorse
Battle Wizard @ 99
Lore of Beast
Power Stone [20.0]
Warhorse
BSB Captain @ 109
Barded Warhorse
Full plate
Shield
5 Knightly Order @ 110
14 Inner Circle Knights @ 395
FCG Discipline
10 Huntsman @ 80
Musician Standard
Musician
Great Cannon @ 120
Great Cannon @ 120
Total: 1593
Co sądzicie? Zastanawiam się nad lorami na magach - zerówka z beasta jest niezłym dopalaczem ale trzeba rzucać ją z 3/4 kości. Nie wiem czy 2 działa na takie punkty to nie za dużo. Czy lepiej za jedno dać 5 KO?
Prosiłbym o jakieś sugestie i porady.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, o 15:55 przez Teo, łącznie zmieniany 1 raz.
IMO słabe te lore'y, przez pierwsze 3 tury będziesz rzucał tylko jeden czar?
Zerówka z beast ma to do siebie że musisz ją rzucać z dużej liczby kości więc łatwo o miscast, który zapewne rozwali Ci pół kloca kawy.
Ja wziąłbym 2 lvl death lub 1lvl death+1lvl light.
EDIT: 14 IC + FCG + dyscyplina = 395pkt
Zerówka z beast ma to do siebie że musisz ją rzucać z dużej liczby kości więc łatwo o miscast, który zapewne rozwali Ci pół kloca kawy.
Ja wziąłbym 2 lvl death lub 1lvl death+1lvl light.
EDIT: 14 IC + FCG + dyscyplina = 395pkt
Jutro zoabczycie cos czego nie widzieliscie jeszcze nigdy - i nigdy juz nie zobaczycie
Pilnie sledxcie temat silesiana!
czekajcie na peirwsze raporty i zdjecia z terenu walki modelu, ktory tylko raz w zyciu dane wam bedzie zobaczyc w akcji!
czekajcie na peirwsze raporty i zdjecia z terenu walki modelu, ktory tylko raz w zyciu dane wam bedzie zobaczyc w akcji!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Pochwal sie:) Karl Franz wkracza do akcji?-Qc- pisze:Jutro zoabczycie cos czego nie widzieliscie jeszcze nigdy - i nigdy juz nie zobaczycie

-
- Wałkarz
@Teo Mozesz zamienic huntsmenow na kilku KO, zeby trzymac w nich maga/magow lepiej.
Tiaaa... no i gdzie te foty?-Qc- pisze:Jutro zoabczycie cos czego nie widzieliscie jeszcze nigdy - i nigdy juz nie zobaczycie
Foty beda po turnieju
niestety smok zginał nieepicko 3 razy więc niestety jego losa - wraca na półkę i żegnam!

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Spłacił się w 5 bitwie, wbił się na bok klocka ogrów z kadrą i go pogonił-Qc- pisze:Foty beda po turniejuniestety smok zginał nieepicko 3 razy więc niestety jego losa - wraca na półkę i żegnam!

"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Joł
Potrzebuje pomocy
Imperium na 1000 pkt pod turniej 2000+1000 ma być szybko i dobrze, urodziło się cos takiego ale 30 punktów za dużo co tu zdjąć co tu zabrać by było bardzo dobrze
1000 Pts - Empire Army
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
1 Battle Wizard @ 102.0 Pts
General; Magic Level 1; Warhorse
Dispel Scroll [25.0]
1 Captain of the Empire @ 134.0 Pts
Barding; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Warhorse
Dawnstone [25.0]
3 Demigryph Knights @ 174.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Demigryph
10 Knightly Orders @ 250.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Preceptor; Warhorse
Models in Army: 16
Total Army Cost: 1030.0
Potrzebuje pomocy
Imperium na 1000 pkt pod turniej 2000+1000 ma być szybko i dobrze, urodziło się cos takiego ale 30 punktów za dużo co tu zdjąć co tu zabrać by było bardzo dobrze

1000 Pts - Empire Army
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
1 Battle Wizard @ 102.0 Pts
General; Magic Level 1; Warhorse
Dispel Scroll [25.0]
1 Captain of the Empire @ 134.0 Pts
Barding; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Warhorse
Dawnstone [25.0]
3 Demigryph Knights @ 174.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Demigryph
10 Knightly Orders @ 250.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Preceptor; Warhorse
Models in Army: 16
Total Army Cost: 1030.0