nie mam dokładnego opisu przedmiotu. przed bitwą losujesz czar z dowolnego lore, a ze ten czar losujesz zaraz przed bitwa to tez wtedy wybierasz lore.bigpasiak pisze:Czy dla Ring of Volans lore wybiera się przed grą [ turniejem ] czy przed konkretnym spotkaniem?
Znaczy się przed każdą grą można wybrać czy jeden w rozpie określony i tyle?
Tak sobie przeglądałem AB do imperium i się na to natknąłem...
Jakieś sugestie?
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
mam pytanko odnosnie ognistych atakow/regenki.
moj oddzial w ktorym znajduje sie bohater z ognistymi atakami walczy z wrogim oddzialem posiadajacym regenke.
jest pojedynek pomiedzy lordem a championem.
zadaje przeciwnikowi rane. mam ogniste ataki, wrogi champion ginie.
czy w tym momencie oddzial przeciwnika ma regenke?
jesli 'nie', to czy wrogi bohater z regenka, siedzacy w tym oddziale, bedzie ja mial czy nie?
moj oddzial w ktorym znajduje sie bohater z ognistymi atakami walczy z wrogim oddzialem posiadajacym regenke.
jest pojedynek pomiedzy lordem a championem.
zadaje przeciwnikowi rane. mam ogniste ataki, wrogi champion ginie.
czy w tym momencie oddzial przeciwnika ma regenke?
jesli 'nie', to czy wrogi bohater z regenka, siedzacy w tym oddziale, bedzie ja mial czy nie?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Pytanie z kąd wzięła się regenka. Jeśli ma ją oddział to zabicie championa nic nie zmienia, jeśli był to item na championie to oddział traci (jeśli rozgrywaliście najpierw challange).
Co do bohatera w oddziale z regenką to niektóre umiejętności się nie przenoszą jak np. trenzzy, regenka chyba też nie. (Chyba że pochodzi od itemu lub czaru).
Co do bohatera w oddziale z regenką to niektóre umiejętności się nie przenoszą jak np. trenzzy, regenka chyba też nie. (Chyba że pochodzi od itemu lub czaru).
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.
champion jest częścią oddziału chyba nie?
z zasady regeneration "If a unit is wounded by a Flaming Attack it loses the Regeneration rule for the remainder of the phase"
moim zdaniem Champion będąc ranionym Flamingiem nie może już bronić się Regenką ani oddział w dalszej części walki
tak wg mnie Jeśli w odziale jest sztandar dający regenerację oddziałowi patrz Drakenhoff i w challangu zginie champion oddział traci możliwość regeneracji bo oberwał flamingiem. Inny heros będący w tym oddziale również z niej nie może skorzystać.
z zasady regeneration "If a unit is wounded by a Flaming Attack it loses the Regeneration rule for the remainder of the phase"
moim zdaniem Champion będąc ranionym Flamingiem nie może już bronić się Regenką ani oddział w dalszej części walki
tak wg mnie Jeśli w odziale jest sztandar dający regenerację oddziałowi patrz Drakenhoff i w challangu zginie champion oddział traci możliwość regeneracji bo oberwał flamingiem. Inny heros będący w tym oddziale również z niej nie może skorzystać.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
a nasty idea...
eteryczna mountain chimera/fire dragon
jeśli wezmę wampira lorda (może być eteryczny) i przemienię go w chimere... zachowuje eteryczność ?
zasada czaru transformation od kadon mówi tylko, że nie może magować i używać przedmiotów...
jeśli wezmę wampira lorda (może być eteryczny) i przemienię go w chimere... zachowuje eteryczność ?
zasada czaru transformation od kadon mówi tylko, że nie może magować i używać przedmiotów...
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
- gerald_tarrant
- Masakrator
ale jeśli oddział dostaje ataki z równą I, wtedy, jeśli ma regenkę, a ataki ogniste pochodzą tylko z jednego źródła, ma regenkę na ataki nie ogniste, a nie regeneruje tylko ognistych---> regenka wyłącza się później
nikt nie wspominal o rownej inicjatywie.gerald_tarrant pisze:ale jeśli oddział dostaje ataki z równą I, wtedy, jeśli ma regenkę, a ataki ogniste pochodzą tylko z jednego źródła, ma regenkę na ataki nie ogniste, a nie regeneruje tylko ognistych---> regenka wyłącza się później
do tego pojedynki sa wczesniej. przed uderzeniami oddzialu.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
fajnie cytować siebie...janq79 pisze:a nasty idea...
podbijam, bo widać nikt nie zauważył mojego pytania...
ktoś mi odpowie na moje rozterki duchowe ?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
FAQ:janq79 pisze:ktoś mi odpowie na moje rozterki duchowe ?
Q: If a model is transformed, for example by the Transformation of
Kadon or Sivejir’s Hex Scroll, do their special rules stop working
along with their magic items and equipment?(Reference)
A: No
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
czyli można mieć eteryczną chimerę, albo chimerę z red fury ?
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
A skąd taka rewelacja? Pojedynek normalnie masz zgodnie z Inicjatywą, to jest CC i nigdzie nie jest zaznaczone, że jest przed innymi atakami. Wyzwanie rzuca się zanim jakiekolwiek ataki zostaną wykonane (oczywiście po Impactach), a to jest różnica.Morsereg pisze:nikt nie wspominal o rownej inicjatywie.gerald_tarrant pisze:ale jeśli oddział dostaje ataki z równą I, wtedy, jeśli ma regenkę, a ataki ogniste pochodzą tylko z jednego źródła, ma regenkę na ataki nie ogniste, a nie regeneruje tylko ognistych---> regenka wyłącza się później
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
FAQ:
Pytanie: Collar of Zorga działa na hersów bedacych monsterami (np. duże demony)?Page 43 – The Collar of Zorga
Change the last sentence to “Any cavalry and monstrous cavalry
mounts, war beasts, monstrous beasts and monsters (ridden or
unridden), and creatures pulling chariots require 6s to hit the
bearer in close combat.”
- swieta_barbara
- habydysz
Moze warto zamknac juz ten temat a poszczegolne kwestie rozpatrywac w oddzielnych tematach?
bless pisze:Pytanie: Collar of Zorga działa na hersów bedacych monsterami (np. duże demony)?
Q: Does a character have a troop type? If yes, do all of the rules that
apply to that troop type apply to the character? And will the
character be affected by special attacks or spells that affect that troop
type? (p96)
A: Yes to all questions.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Szczerze mówiąc to mnie się to dobrze czyta tak jak jest. Zaglądam w jeden temat i mam newsletter wątpliwości, zasad i wałkówswieta_barbara pisze:Moze warto zamknac juz ten temat a poszczegolne kwestie rozpatrywac w oddzielnych tematach?
- gerald_tarrant
- Masakrator
+1zembol pisze:Szczerze mówiąc to mnie się to dobrze czyta tak jak jest. Zaglądam w jeden temat i mam newsletter wątpliwości, zasad i wałkówswieta_barbara pisze:Moze warto zamknac juz ten temat a poszczegolne kwestie rozpatrywac w oddzielnych tematach?
dokładnie tak samo
a to stad, ze nie zacytowalem swojej wczesniejszej wypowiedzi gdzie wspomnialem o walce bohatera z championem. a bohaterowie maja wieksza inicjatywe niz oddzialy (u dwarfow przynajmniej tak jest )katerek pisze:A skąd taka rewelacja? Pojedynek normalnie masz zgodnie z Inicjatywą, to jest CC i nigdzie nie jest zaznaczone, że jest przed innymi atakami. Wyzwanie rzuca się zanim jakiekolwiek ataki zostaną wykonane (oczywiście po Impactach), a to jest różnica.Morsereg pisze:nikt nie wspominal o rownej inicjatywie.gerald_tarrant pisze:ale jeśli oddział dostaje ataki z równą I, wtedy, jeśli ma regenkę, a ataki ogniste pochodzą tylko z jednego źródła, ma regenkę na ataki nie ogniste, a nie regeneruje tylko ognistych---> regenka wyłącza się później
czyli koniec koncow. taki oddzial by mial regenke czy nie? (zdaje sie, ze dostawal ja z jakiegos banera)
i mam kolejne pytanie.
smok od VC ma jakas zdolnosc ktora daje -1 do hita wszystkim z ktorymi sie styka (tak mi powiedziano. jakies muchy czy inne badziewia )
czy supporting ataki tez hituja z ta kara -1? czy te juz normalnie?
Tylko modele w btb mają -1 do hita.
Jeśli heros z I3 zadał ranę flaming w challengu, to oddział traci regenkę podczas ataku w I2 i niższej.
Jeśli heros z I3 zadał ranę flaming w challengu, to oddział traci regenkę podczas ataku w I2 i niższej.
zdaje sie, ze dostawal regenkę z jakiegos banera
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.