Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Pytania początkujących i niepewnych

Post autor: Rasti »

Czy ja wiem. Z elficką T3 to raczej większość ataków sprowadza się do użycia go. Jakiś hero lizaków czy chaosu wyskakuje z S5(czy nawet jakaś tam ciężka piechota). Gdyby Master nie miał czegoś takiego to gryzł by ziemię po pierwszych 2 atakach.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

I co z tego że ma T3, skoro z łatwością można mu dać save na 1+. Ten przedmiot jest mocno nie do szacowany i imo powinien kosztować przynajmniej 50 pkt.

Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Robbbb99 »

Też mi się tak wydaje że min to 50pkt.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Hmmm... Wiecie, bez jakiegoś warda taki mistrz jest gówno warty. Jak zauważyłem, to jest wiele mieczyków czy czarów, które łatwo albo krytycznie obniżają, albo po prostu zdejmują save'a ;/
No ale jednak ciut za taki jest.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Po prostu jest to najłatwiejszy wybór i najmocniejszy. Dlatego nie używa się wielu fajnych przedmiotów w tej armii, bo bsb z wardem na sv 1+ i wardem 2+ to tylko u nas ;P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

GarG pisze:Po prostu jest to najłatwiejszy wybór i najmocniejszy. Dlatego nie używa się wielu fajnych przedmiotów w tej armii, bo bsb z wardem na sv 1+ i wardem 2+ to tylko u nas ;P
I kozackim T3...
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Pytania apropo jednostek:
1) Jaką ochrone pancerza na Cold One Knight? Ma ciężką zbroje, tarcze, jest jednostką kawalerii więc (3+). Dosiada wierzchowca w kropieżach więc 2+ a do tego Cold One ma twardą skórę. O co w tym chodzi?
2)DR to bardzo droga jednostka (30zl/1). Jak widzę rozpiski to często widzę 5x DR i 5x DR czyli, że ktoś wydał 300zł, czy zrobił konwersje? Jak tak to z czego?
3)Harpie. Czy to konieczna jednostka? Jak tak to do czego służy? Do przelecenia 20" i zabicia maga czy cos?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

1) AS2+ na CoK
2) Znakomita większość graczy ma 15 DR kupowanych właśnie po 30zł (choć teraz coraz wiecej ludzi konwertuje ich) z róznymi efektami.
3) Harpie to must have, Służą przedewszystkim do odginania szarż i nadają się do tego jak żaden inny oddział, obcinaja marsz, zjadają magów, maszyny, są nie ocenione i bez 3x5 nie wychodzę z domu, jeszcze niegdy mi sie nie spłaciły.

Awatar użytkownika
Robbbb99

Dzika Owca pisze:1) Jaką ochrone pancerza na Cold One Knight? Ma ciężką zbroje, tarcze, jest jednostką kawalerii więc (3+). Dosiada wierzchowca w kropieżach więc 2+
Cold One nie mają kropierza tylko właśnie twardą skórę i dlatego jest 2+ jak by były w kropierzu to by było 1+, a co do DR to proponował bym figurki z Gamezona bo fajniejsze i tak samo harpie(puki co dostępne tylko w mail order)

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Gamezona? Moglbys podac link?

Awatar użytkownika
Robbbb99

http://www.gamezoneminiatures.de/index. ... valry.html Figurki dostępne np na cytadeli , figurki nieco droższe ale ładniejsze i całe z białego metalu. (Przynajmniej według mnie ) Bochaterowie to chyba mus zwłaszcza magini na pegazie
Ostatnio zmieniony 2 lut 2010, o 10:16 przez Robbbb99, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Ale to tez sa pojedyncze dosc drogie : /

Awatar użytkownika
Robbbb99

No tak. Jak chcesz pokonwertować to proponował bym coś z jazdą wood elfów za 8 masz 80zł a na allegro trafisz jeszcze taniej.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Też o tym myślałem. A na turniejach przyjmują konwertowane figurki?

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Dzika Owca pisze:Też o tym myślałem. A na turniejach przyjmują konwertowane figurki?
spróbowaliby nie przyjąć...
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Ice-T pisze: 3) Harpie to must have, Służą przedewszystkim do odginania szarż i nadają się do tego jak żaden inny oddział, obcinaja marsz, zjadają magów, maszyny, są nie ocenione i bez 3x5 nie wychodzę z domu, jeszcze niegdy mi sie nie spłaciły.
To po co nimi grasz, skoro nigdy Ci się nie spłaciły? :P :wink:

Awatar użytkownika
krzychuŻul

Post autor: krzychuŻul »

Andronicus pisze:
Ice-T pisze: 3) Harpie to must have, Służą przedewszystkim do odginania szarż i nadają się do tego jak żaden inny oddział, obcinaja marsz, zjadają magów, maszyny, są nie ocenione i bez 3x5 nie wychodzę z domu, jeszcze niegdy mi sie nie spłaciły.
To po co nimi grasz, skoro nigdy Ci się nie spłaciły? :P :wink:

hehehe :D

Robbbb99 pisze:No tak. Jak chcesz pokonwertować to proponował bym coś z jazdą wood elfów za 8 masz 80zł a na allegro trafisz jeszcze taniej.
na allegro trudno na nich trafic :( musisz miec niesamowitego farta
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Harpie nie są od tego aby się spłacały, mają natomiast pozwolić spłacić się innym jednostkom.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

One już po odgięciu jednej szarży i jednej dobrej szarży coków się spłacają ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

podwójna negacja właściwie to wszyscy wiedzą że zawsze się spłacają :D(tego nikomu chyba nie trzeba tłumaczyć)

hehehe
Ostatnio zmieniony 2 lut 2010, o 15:53 przez Ice-T, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany