Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: el Victor »

jak to jest z HElfickimi włóczniami teraz ?? jest zasada martial prowess, która została zmieniona przez erratę.

Ja wnioskuję, że możemy teraz walić z 3 szeregów przy szarży, a z 4 bez i gdy mamy hordę ??

może wypisałem jakieś głupoty - proszę o weryfikację ?
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

możecie podać jakiś link do nowych errat?
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Wystarczy użyć opcji szukaj. Bodaj trzeci bądź dalszy post tyczy się errat i po prostu przejdź do pierwszej strony gdzie właśnie, takowy link się znajduje.

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

el Victor pisze:jak to jest z HElfickimi włóczniami teraz ?? jest zasada martial prowess, która została zmieniona przez erratę.

Ja wnioskuję, że możemy teraz walić z 3 szeregów przy szarży, a z 4 bez i gdy mamy hordę ??

może wypisałem jakieś głupoty - proszę o weryfikację ?
Z 5 z hordy nawet mozna. Z 2 normalnie, 3 wlocznie, 4 zdolnosc martial, 5 horda. Ale przy szarzy nie dziala.
HE 2.5k

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

wystawiam 50 spearow

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Relosu pisze:wystawiam 50 spearow
przeciwnik wystawi jedną katapę i po spearach :)
już nie mówiąc o tym że jeśli wystawisz 50 aktualnych modeli spearelfów w jednym junicie to wszechświat może implodować pod wpływem nagromadzonego w jednym miejscu ładunku brzydoty
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

:) bo to jest ich bron... wystawiasz 50, tak rozpraszasz przeciwnika, że zapomina jak sie gra. warunkiem wygrania jest samemu nie spogladac na swoje speary :D

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

zawsze ta 50 spearów może zasłonić reszte armii :P

Relosu
Kretozord

juz wiem! zamiast speary nowe lsg! albo sami uzywamy tajnej broni lsd. Zalezy

Awatar użytkownika
Maou
Warzywo

Post autor: Maou »

Może i nie w tym temacie ale nie chcę zakładać innego tematu a odpowiedniego nie widzę. Jak jest już to sry, dajcie link to przeczytam. W każdym bądź razie mam IoG i chce dokupić jakieś core'y bo nie ma jak grać bez nich. I tu jest moje pytanie co wybrać? Zastanawiałem się nad LSG ale słyszę że to kupa złomu i nie wiem co robić. Pomóżcie mi stać się generałem :D

Relosu
Kretozord

lucznikow, duzo, najlepiej z 4 boxy odrazu.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tak, to prawda. Teraz najlepiej jest grać na dużych oddziałach łuczników. Aczkolwiek, na zasady euro trzeba też wystawićcoś innego, z racji ograniczenia max 45 modeli strzelających. Tak więc warto by mieć dodatkowo z 10 włóczników.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Andrzej pisze:Tak, to prawda. Teraz najlepiej jest grać na dużych oddziałach łuczników. Aczkolwiek, na zasady euro trzeba też wystawićcoś innego, z racji ograniczenia max 45 modeli strzelających. Tak więc warto by mieć dodatkowo z 10 włóczników.
G. prawda :)

można na euro wystawić się na samych 45 łucznikach :P
gdzieś tu na forum już podawałem jak to zrobić... poszukajcie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Może mi ktoś powiedzięć ile jest w boxsie 16 High Elf Archers tych kleczocych nóg??

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Wotan pisze:Może mi ktoś powiedzięć ile jest w boxsie 16 High Elf Archers tych kleczocych nóg??
4 pary, po jednej na każdej wyprasce
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

OK dzięki :) , choć troche mało :?

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Witam, możecie mi poradzić co potrzebuje teraz generał Elfów? Bo zbliżają się święta, a chciałbym poszerzyć moją armię.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

wertex pisze:Witam, możecie mi poradzić co potrzebuje teraz generał Elfów? Bo zbliżają się święta, a chciałbym poszerzyć moją armię.
a co już masz?

ogólnie to potrzebujesz, magów, bsb, łuczników, wl i orłów.
Obrazek

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

magów mam 3, wl ale skromnie 15, nobla z łukiem i dużo łuczników i włóczników, ale orłów nie mam, bo nie ma w sklepach.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

zamiast orół warhawki z WE, ale sa małe...
orly gamezone moze gdzies jeszcze dostaniesz.
mozesz kupic gryfy z wyspy krwii i przerobic na orły, lub poprostu wyszukac je - na forach, ebay i allegro. znam paru ludzi co chca sprzedac orly :)

Zablokowany