NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Re: NoWE (zbiór plot str. 113)
56 w core i 7 ww? czy sisterki i hero tez wliczasz w limit?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
- White Lion
- Kretozord
No będzie fajnie jeśli się okaże że można je powtarzać bo teraz to trochę niejednoznaczne.Luc pisze: Ja wciąż czekam na logiczne uzasadnienie czy strzałki powtarzać można czy nie
Niby napisane jest że strzałki są Enchanted Itemami a wg RB enchanted itemy to magic itemy, a magic itemów nie można powtarzać.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Ciekawe, czy jak wklepie Ci jeszcze parę masek i się nie będzie powstrzymać do 3 tury, to nadal będziesz tak twierdzićNaviedzony pisze:Od własnej kobiety tak dostać... Czujecie to? Oczywiście farta miała przeogromnego, a ja postawiłem nie do końca dostosowane do armii przeciwnika TK, ale tak czy siak był to nokaut.ostatnio dostałem od Naviedzonego battle raport, jak został rozjechany do 0(w małych punktach) w 3 turze gry... no litości.
Mimo tego nie odnoszę wrażenia, jakoby nowe WE miały być przegięte, albo słabe.
Moim zdaniem 70 łuków to jest nieco za dużo. 60 łuków i waye x2 magiczne strzałki x1,5 do tego ograniczenie steedów.
Death Lord/Moonstone/Sisters i wild riders 3x
sniper/waye 2x
odrazu lepiej wygląda
- White Lion
- Kretozord
najlepiej od razu zablokujmy wszystko co dobre i niech WE grają na samych drzewach bo to przynajmniej krzywdy nikomu nie zrobi.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Prędzej się przyznam, że nie potrafię grać, niż że nowe WE są przegięte.Ciekawe, czy jak wklepie Ci jeszcze parę masek i się nie będzie powstrzymać do 3 tury, to nadal będziesz tak twierdzić
I co w tej armii zostanie ? Tylko są łuki + Wildzi.Jarlaxle pisze:Ciekawe, czy jak wklepie Ci jeszcze parę masek i się nie będzie powstrzymać do 3 tury, to nadal będziesz tak twierdzićNaviedzony pisze:Od własnej kobiety tak dostać... Czujecie to? Oczywiście farta miała przeogromnego, a ja postawiłem nie do końca dostosowane do armii przeciwnika TK, ale tak czy siak był to nokaut.ostatnio dostałem od Naviedzonego battle raport, jak został rozjechany do 0(w małych punktach) w 3 turze gry... no litości.
Mimo tego nie odnoszę wrażenia, jakoby nowe WE miały być przegięte, albo słabe.
Moim zdaniem 70 łuków to jest nieco za dużo. 60 łuków i waye x2 magiczne strzałki x1,5 do tego ograniczenie steedów.
Death Lord/Moonstone/Sisters i wild riders 3x
sniper/waye 2x
odrazu lepiej wygląda
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Przeciez ewidentnie widac ,ze ten book mial strzelac Jak za mocno przytna to tak jak pisze Scimitar nic nie zostanie ... Obciac tylko chore kombo tzn. ile fabryka dala lukow + ze 2 oddzialy wildow + max waye (tzn. na ile pkt. zostanie chociaz podejrzewam ,ze 2 x 10 jakby mozna bylo to kazdy by bral ,a i znajda sie hardcorowcy ktorzy wiecej beda chcieli pchac ) .
- White Lion
- Kretozord
Massacra...
Ludzie się przyzwyczaili że WE to darmowe punkty to jak teraz book jest na dobrym poziomie to by chcieli zrównać go z poziomem starego booka
mam nadzieję że cięcia jednak będą równo z głową a nie równo z trawą.
Ludzie się przyzwyczaili że WE to darmowe punkty to jak teraz book jest na dobrym poziomie to by chcieli zrównać go z poziomem starego booka
mam nadzieję że cięcia jednak będą równo z głową a nie równo z trawą.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
oj już nie biadol tak samo DE/VC/DoCh/WoCh/OK są silne na openHoax pisze:Ja bym wolał, żeby cieli równo z trawą, bo book przepotężny w rękach co najmniej przeciętnie rozgarniętego gracza.
Skaveny też były super jak pojawiła się książka ETC pocięło, później ludzie grać się z tym nauczyli
tyle lat upokorzeń to i leśniakom się należy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Milutki brawo!
Jarlaxle najlepiej dać WE max 10 łuków i niech grają na dyadach....bez komentarza, serio....to jest armia strzelająca a nie kombatowa, pogódź się z tym i naucz przeciwko temu grać a nie już jakieś chore cięcia wymyślasz
Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
Jarlaxle najlepiej dać WE max 10 łuków i niech grają na dyadach....bez komentarza, serio....to jest armia strzelająca a nie kombatowa, pogódź się z tym i naucz przeciwko temu grać a nie już jakieś chore cięcia wymyślasz
Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Istnieją jeszcze dwa oddziały piechoty, właściwie trzy(driad nie liczę ) oraz drzewka i orły.I co w tej armii zostanie ? Tylko są łuki + Wildzi.
Bez spin ja wiem, że ograniczenie chociażby jednego łuku będzie traktowe jako zamach na wolność. Jednak prawda jest taka, że jakichkolwiek ograniczeń nie zrobią to będzie źle i niedobrze. A to zaledwie przed smak przed ograniczeniami euro Wiadomo, że na razie WE będą grały na openie, ale później cóż... życie bywa brutalne. A euro jeszcze bardziej. Grając akuart DE nie jest wielką filozofią wystawić się przeciwko WE. 4 bolce + strzelanie, magia i lekka kontra no i o wyniku gry decyduje rzut na zaczęcie.Milutki brawo!
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jarlaxle jest znerwicowany, bo gra DE i do niedawna zdawało mu się, że już zawsze będzie miał najlepsze lekkie strzelanie w grze. Poza tym to chyba trauma wynikająca z tego jak mocno pocięli 7ed. DE na Euro. Teraz wszystkim życzy tego samego.
A ja 10 x bardziej wolę grać przeciwko łukom z siłą 3 niż przeciwko cannonom/klopom obecnym w 80% armi, kosztującym gówniane pkt, mającym wywalone na wszystkie covery itp, i warzywiącym np. smoka w turę. Jak chcecie limitować lekkie strzelanie to może zetnijcie jeszcze bardziej maszyny nie BS-owe które na slosie są chyba najwiekszym nobrainem.
No proszę cię - to tak jakby kazać Imperium grać TYLKO na corowej piechocie albo niech VC grają na klockach zombie z Necrosami. Fluffowo tak, ale bez przesady.Jarlaxle pisze:Istnieją jeszcze dwa oddziały piechoty, właściwie trzy(driad nie liczę ) oraz drzewka i orły.I co w tej armii zostanie ? Tylko są łuki + Wildzi.
WE kojarzą się z łucznikami (i to dobrze wyćwiczonymi), więc co dostały? Łuczników Reszta to dodatek. Pamiętam jeszcze 6 edycję i WE z listy z WD. Bywało tak, że stało sobie 4ech magów za górką, a do tego było 10x po 5 łuczników Jak się doszło to było GG, jak nie, to zależy ile elfy wystrzelały/wymagowały. Teraz może być całkiem podobnie.
A siostry moim zdaniem nadają się tylko na bunkier dla magów - nie zaginają czasoprzestrzeni jak Warlocki. Zastanawiam się nawet czy warto je kupować i wystawiać.
Draconis - FOR EVER !!!