Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Każda dobra jednostka ma się spłacić, nie koniecznie bezpośrednio. Garg zresztą dobrze to ujął. Sądziłem też że dla wszystkich będzie oczywiste że zażartowałem sobie z Ice-T, który co innego miał na myśli acz niefortunnie ułożył zdanie 

Nie powiem bo mi raz sam oddział harpii zarobił 300 pts.
Ale ludzie zacznijcie myśleć zanim coś napiszecie ( mówie o tych nieuświadomionych żeby nie było
) bo to się robi coraz bardziej śmieszne 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Zależy przeciw komu grasz: jeśli będą rydwany o T5 (orkowe, chaośnickie, beastmeńskie) to ass z mane bane i rending stars rzucając nimi (3 razy w jednej turze) w rydwan trafia na 2+, rani na 2+, a jak zrani to siłą 7 rozbija rydwan. Zasięg rzutu 12" i możliwość rzutu po ruchu. Swietna sprawa. Jak dla mnie trochę przegięte
więc używam
Często gram przeciw beastom, rydwany w corach, dużo rydwanów.

- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
moim zdaniem losujesz kto obrywa , czyli 1-4 dostaje dzialo ; 5-6 zaloga - jak przy strzelaniu do machiny wojennej

- krzychuŻul
Kozioł pisze:Pewny jesteś ? Blade wind niema czasem że wali jak w CC?
cholera faktycznie

mój błąd

- Andronicus
- Chuck Norris
Q. How are the attacks generated by Hydra's
Teeth and Bladewind allocated? Can they all
be directed against a single rank-and-file
model type in the target unit or are they
randomised as per shooting? For example,
against a unit comprising Skinks and
Salamanders, a war machine, a ridden
monster or chariot? Do they benefit from
Killing Blow? Can the opponent use the ‘hand
weapon & shield’ bonus?
A. Roll for the number of attacks and then
allocate the ones you are allowed against
characters/champions (as per close combat
attacks). Any attacks not allocated against
characters/champions are then randomised as
per shooting (and yes, this might result in
these attacks targeting the
characters/champions again). For simplicity’s
sake, we recommend treating them as ranged
attacks from that point onwards – so that they
are ‘close combat attacks’ only from the point
of view that some can be allocated against
specific models and that they roll to hit against
the WS of the model they attack.

- krzychuŻul
no to teraz wszystko jasne 

Ass jest nienajgorszy - generalnie składa się go jako gwiazdkowicza (gwiazdki i manbane) albo walczącego - z d3 atakami i killing blowem. Do obu opcji można dorzucić cloak ot twilight. Oczywiście można robić inne kombinacje do wyboru do koloru.
W zależności od uzbrojenia działa albo w szejdach albo w jakiejś walczącej piechocie.
Generalnie jest genialny dopóki bije jak dosteje kontrę jest mięciutki jak kaczuszka - używać z ostrożnością.
pozdrawiam,
Ż.
W zależności od uzbrojenia działa albo w szejdach albo w jakiejś walczącej piechocie.
Generalnie jest genialny dopóki bije jak dosteje kontrę jest mięciutki jak kaczuszka - używać z ostrożnością.
pozdrawiam,
Ż.
Pytanie za 100 punktów, bo powiem szczerze, nie mam pojęcia czy kumpel co się dowiadywał na jakimś forum wolflair ma rację:
Czy Shadowblade może się schować w kowadle?
Teoretycznie i praktycznie kowadło jest machiną, tak stoi w AB pokurczy.
Ale cały model jest tak jakby jedną figurką (modele nie mają podstawek).
W zasadzie Hidden Shadowblade'a jest napisane, że może się on ukryć w dowolnym pieszym oddziale, który jest na podstawce 20x20 lub 25x25 (o ile pamiętam).
Na tamtym forum odpowiedzieli, że nie może się schować, ponieważ jest na "dużej" podstawce, ale jakoś ciągle to do mnie trafia.
Poproszę o dobrą odpowiedź
Czy Shadowblade może się schować w kowadle?
Teoretycznie i praktycznie kowadło jest machiną, tak stoi w AB pokurczy.
Ale cały model jest tak jakby jedną figurką (modele nie mają podstawek).
W zasadzie Hidden Shadowblade'a jest napisane, że może się on ukryć w dowolnym pieszym oddziale, który jest na podstawce 20x20 lub 25x25 (o ile pamiętam).
Na tamtym forum odpowiedzieli, że nie może się schować, ponieważ jest na "dużej" podstawce, ale jakoś ciągle to do mnie trafia.
Poproszę o dobrą odpowiedź

"Szczęśliwy artysta to martwy artysta, bo tylko wtedy nie można się zmienić. Po śmierci prawdopodobnie wrócę jako pędzel" – Sylvester Stallone