Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Rakso_The_Slayer »

papa-smerf pisze:O to mam jeszcze 3 pytanka :

- Kowal run jest w obsłudze katapy , dochodzi do starcia załóżmy z fastami, walka kończy się tym że zostaje sam kowal run no i teraz jeśli on siedzi w tej katapie sam to nadal na końcu walki będzie trzymał pkt za katape czy już po śmiercie obsługantów katape zdejmuje ?
punkty za machine liczy sie w momencie kiedy pod koniec gry nie może ona wystrzelić czyli albo gdy nie ma przy niej obsługi albo gdy jest obsługa ale machina została zniszczona. Co za tym idzie ponieważ Kowal nie jest częścią obsługi to w tej sytuacji przeciwnik zdobywa punkty za katape.
- Kowal run dołączający do załogi machiny dostaje stuborna tak jak załoga ? A jeśli tak czy nadal go ma jeśli zginą wszyscy obsługanci ale on nadal siedzie w machinie?
Obsługa i Kowal zdają breaki ze stubbornem. Jeśli obsługa zostanie wybita Kowal nie ma stubborna.
- Dzisiaj bilem się za chaosem i doszło do sytuacji walki kowadła z gigantem on wylosował że wybiera sobie jedną jednostkę i pakuje ją do worka - no i teraz moje pytanie czy tak można skoro kowadło z załogą to jakby jedna zabetonowana podstawka 60x60 ? Bo oczywiście mój Lord znalazł się w worku :lol2:
Giguś wybiera sobie model z jednostki i w tym wypadku niestety może wybrać Runelorda.
Obrazek

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

punkty za machine liczy sie w momencie kiedy pod koniec gry nie może ona wystrzelić czyli albo gdy nie ma przy niej obsługi albo gdy jest obsługa ale machina została zniszczona. Co za tym idzie ponieważ Kowal nie jest częścią obsługi to w tej sytuacji przeciwnik zdobywa punkty za katape.
Ale kowal nadal może siedzieć w katapie? Chociażby po to, aby strzały były rozlosowywane pomiędzy niego a maszynę?
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2010, o 20:03 przez tomasso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Post autor: kudlaty960 »

Cześć, to mój pierwszy post na tym forum. A więc wybór padł na krasnale co wg. was powinienem dokupić do 12 osobowego(tyle posiadam) oddziału strzelców. Z góry dziękuje. :D
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

mam takie dobijające pytanie :(

tyle lat gram w wfb (1,5 roku :D) i niegdy to zagadnienie nie było mi potrzebne.

co to jest MR (magic resistance)
kudlaty960 pisze:Cześć, to mój pierwszy post na tym forum. A więc wybór padł na krasnale co wg. was powinienem dokupić do 12 osobowego(tyle posiadam) oddziału strzelców. Z góry dziękuje. :D
a więc na początek zatroszcz się o:

organki (najlepiej 2x)
10 kuszników
katapulte (najlepiej 2)
jakąś elite (polecam ironbreakers ale ciężko ich dostać więc kup hammerersów)
box warriorów (najlepsze proxy :D)
no i herosów oczywiście (polecam poszukać na allegro z innych gier :D)

jka to już będziesz miał to kup sobie lorda na tarczy!!! (jak kupisz kowadło to wydasz kase w błoto bo to tylko dla wielkich klimaciaży gdzyż baaaaaardzo często wybucha :( )

to tak jak dla mnie all na 2k :D

jak już będziesz zaczynał grać na 3k to kup sobie drugą elitę (na 2k też można :D)
i oczywiście kowadło :D) wtedy jest dobre :D

możeszkupić także minerów ale nie polecam :(
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Post autor: kudlaty960 »

A jakiego hero najlepiej na początek?
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

thana, master enginera, bsb i runesmitha (rzadko)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

JarekK pisze:thana, master enginera, bsb i runesmitha (rzadko)
:shock: chyba nie mialeś na myśli tego że rzadko się wystawia runiarza?

Jak dla mnie to BSB + runesmith to podstawa na male pkt, więc tą parę bym ci Kudlaty na początek polecał.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

chodziło mi o to żęby nie kupował runesmitha bo jest brzydki i wogóle...
rządko się go kupuje!!!!
proxuj go bo sam model jest UGLY!!!!

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

JarekK pisze:mam takie dobijające pytanie :(

tyle lat gram w wfb (1,5 roku :D) i niegdy to zagadnienie nie było mi potrzebne.

co to jest MR (magic resistance)
Bardzo pomocna rzecz:) powiedzmy masz MR 2 na jednostce ktoś rzuca na nią jakiś czar to masz przy tej jednostce dodatkowo 2 kości rozproszenia ja ostatnio grałem na ponad 2 k to na każdym odziale miałem po MR 2 grałem bez kowal i fajnie się grało
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

acha!!! to mnie te gnojki ciągle wałowały!!!

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Możesz rozwinąć myśl;)
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

bo jak walili mi na odzdział magic misle i się pytałem co daje mój oath stone a bardziej co daje MR a ci mi na to że nic ważnego a jak się uparłem to mi powiedziaeli że jak się bije z magiem to on ma Asv o -2... a to tępe chu*e

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

Fail :D

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

Eee...to Ty nie masz podręcznika?
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

JarekK pisze:chodziło mi o to żęby nie kupował runesmitha bo jest brzydki i wogóle...
rządko się go kupuje!!!!
proxuj go bo sam model jest UGLY!!!!
Obrazek
nie wiem co w nim jest takiego strasznie "UGLY!!!", ale rozumiem że może się komuś nie podobać. Natomiast lepiej jest skonwertować, poszukać pośród innych firm niż Proksować [-X
JarekK pisze:bo jak walili mi na odzdział magic misle i się pytałem co daje mój oath stone a bardziej co daje MR a ci mi na to że nic ważnego a jak się uparłem to mi powiedziaeli że jak się bije z magiem to on ma Asv o -2... a to tępe chu*e
:D . Tak trudno wziąć podręcznik i sprawdzić?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Cześć, to mój pierwszy post na tym forum. A więc wybór padł na krasnale co wg. was powinienem dokupić do 12 osobowego(tyle posiadam) oddziału strzelców. Z góry dziękuje. :D
przejrzyj ten temat bo takie pytanie już padło i wywiązała się już jedna gorąca dyskusja, w której z resztą brałem udział, broniąc sleyerów jako najlepszej piechoty ze slotu specjal. ogólnie to co napisał JarekK (wyjątkowo) jest słuszną koncepcją.

i pamiętaj że napis na blisterku wcale nie jest wyznacznikiem przeznaczenia dla modelu. to bardzo ważne IMO i sam z obserwacji, i doświadczenia wiem że zaczynającym przygodę z WFB ogromną trudność sprawia zrozumienie że np. than może być równie dobrze kowalem.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

mam nieodparte wrażenie że jest to runeLORD :D

a runesmith wygląda tak:

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod780856

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

sory za offtop ale nie mogę się powstrzymać..

Pierwsze co zrobiłem po kilku pierwszych bitwach w wfb to zabrałem się za dokładne studiowanie booków..
bo jak się kumpli pytałem:
- na ile trafiam?
- co się teraz dzieje?
- dlaczego tak?
to miałem nieodparte wrażenie że mnie wałują... choć w 90% mówili prawdę to teraz wygrywam każdy zakład jak mamy sprzeczkę w zasadach..

zasady to podstawa..

a do topica..
MR w zasadzie rzadko kiedy łąduję w unity... jeden runesmith zawsze gdzieś tam miejsce ma ze scrolem lub dwoma i tyle :)
a oath stone.. jeszcze nigdy nie użyłem choć planowałem 10tki razy :D

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

mam nieodparte wrażenie że jest to runeLORD :D

a runesmith wygląda tak:

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod780856
JarekK, jak Ty to robisz? raz na miliard lat piszesz coś mądrego a potem wszystko wyrzucasz do śmieci i piszesz coś takiego.

co za różnica czy to smith (wpierw trzeba go znaleźć) czy lord? szczerze to ja mam ją w nosie. w 6 ed runiarze byli w jednym blistrze bez rozróżnienia który to który
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2010, o 16:48 przez Aron_Banalny, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

JarekK pisze:mam nieodparte wrażenie że jest to runeLORD :D
:roll:

ziomuś, to co napisze GW na opakowaniu to nie świętość, tą figse możesz wystawiać jak runelorda/runesmitha (WYSIWYG się zgadza, pasuje nawet fluffowo) i nawet na masterach z najbardziej rygorystycznymi zasadami nie byloby to zabronione ani nawet uważane za proks.

Zablokowany