punkty za machine liczy sie w momencie kiedy pod koniec gry nie może ona wystrzelić czyli albo gdy nie ma przy niej obsługi albo gdy jest obsługa ale machina została zniszczona. Co za tym idzie ponieważ Kowal nie jest częścią obsługi to w tej sytuacji przeciwnik zdobywa punkty za katape.papa-smerf pisze:O to mam jeszcze 3 pytanka :
- Kowal run jest w obsłudze katapy , dochodzi do starcia załóżmy z fastami, walka kończy się tym że zostaje sam kowal run no i teraz jeśli on siedzi w tej katapie sam to nadal na końcu walki będzie trzymał pkt za katape czy już po śmiercie obsługantów katape zdejmuje ?
Obsługa i Kowal zdają breaki ze stubbornem. Jeśli obsługa zostanie wybita Kowal nie ma stubborna.- Kowal run dołączający do załogi machiny dostaje stuborna tak jak załoga ? A jeśli tak czy nadal go ma jeśli zginą wszyscy obsługanci ale on nadal siedzie w machinie?
Giguś wybiera sobie model z jednostki i w tym wypadku niestety może wybrać Runelorda.- Dzisiaj bilem się za chaosem i doszło do sytuacji walki kowadła z gigantem on wylosował że wybiera sobie jedną jednostkę i pakuje ją do worka - no i teraz moje pytanie czy tak można skoro kowadło z załogą to jakby jedna zabetonowana podstawka 60x60 ? Bo oczywiście mój Lord znalazł się w worku