Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania początkujących i niepewnych

Post autor: krzychuŻul »

Dzika Owca pisze:Pytanie apropo harpii.
Gdzie je kupić? Można je jakoś skonwertować?

moje harpie robie z demonetek slanesza a skrzydla mozna kupic lub samemu zrobic ;) wychodzi taniej
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Chciałbym wybrać armię zpośród:
LIZAKÓW
DE

Zwracam się do was po proźbę opisania taktyki i etc.

Z GÓRY DZIĘKI!
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Może sam ogarnij. Poczytaj forum rozpiski i tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Kaleth pisze:Pytanie za 100 punktów, bo powiem szczerze, nie mam pojęcia czy kumpel co się dowiadywał na jakimś forum wolflair ma rację:

Czy Shadowblade może się schować w kowadle?
Teoretycznie i praktycznie kowadło jest machiną, tak stoi w AB pokurczy.
Ale cały model jest tak jakby jedną figurką (modele nie mają podstawek).
W zasadzie Hidden Shadowblade'a jest napisane, że może się on ukryć w dowolnym pieszym oddziale, który jest na podstawce 20x20 lub 25x25 (o ile pamiętam).
Na tamtym forum odpowiedzieli, że nie może się schować, ponieważ jest na "dużej" podstawce, ale jakoś ciągle to do mnie trafia.

Poproszę o dobrą odpowiedź :D
Może ;)
Raptor pisze:Może sam ogarnij. Poczytaj forum rozpiski i tyle.
+1 :mrgreen:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Kaleth
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kaleth »

GarG pisze:
Kaleth pisze:Pytanie za 100 punktów, bo powiem szczerze, nie mam pojęcia czy kumpel co się dowiadywał na jakimś forum wolflair ma rację:

Czy Shadowblade może się schować w kowadle?
Teoretycznie i praktycznie kowadło jest machiną, tak stoi w AB pokurczy.
Ale cały model jest tak jakby jedną figurką (modele nie mają podstawek).
W zasadzie Hidden Shadowblade'a jest napisane, że może się on ukryć w dowolnym pieszym oddziale, który jest na podstawce 20x20 lub 25x25 (o ile pamiętam).
Na tamtym forum odpowiedzieli, że nie może się schować, ponieważ jest na "dużej" podstawce, ale jakoś ciągle to do mnie trafia.

Poproszę o dobrą odpowiedź :D
Może ;)
Taka odpowiedź mi się podoba :lol2: , ale jakbyś mógł to jakoś poprzeć zasadami, bo są one trochę zaprzeczające sobie wzajemnie. W sumie jak szarżujesz na machinę to obsługę wystawiasz przed nią do combatu. Ale obsługa kowadła jest nie jest na podstawce 20x20 czy 25x25.
Opis kowadła z AB:
The Runelord and the two Anvil Guards must remain for all the battle on the platform. They are Unbreakable, may not declare charges and will never pursue beaten foes. The Anvil and crew have a Unit Strenth of 5. No other characters may join the Anvil crew.

Enemy units that charge the Anvil model are placed in base contact with the platform. The Runelord and the Guards place themselves between the enemy and the Anvil, without leaving the Anvil's platform. The Anvil and crew count as a unit with a 60mm wide frontage for the purposes of close combat
"Szczęśliwy artysta to martwy artysta, bo tylko wtedy nie można się zmienić. Po śmierci prawdopodobnie wrócę jako pędzel" – Sylvester Stallone

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Spytam o BG - mają oni zasadę, że mogą przerzucać nieudane rzuty na trafienie. Jak to się ma do Wieczniej Nienawiści - nieudane trafienia będę przerzucał tym oddziałem dwa razy? Intuicja mówi mi, że nie, ale... niech ktoś napisze ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

W RB pisze, że przerzucić można dany rzut tylko raz.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Ja z kolei zastanawiam się jak mają się przerzuty BG w obliczu Standard of Balance. Niby mają Eternal Hatred, który powinni stracić, jednak Warriors Elite działa w każdej turze, więc także i w pierwszej. Zostało to jakoś uściślone?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Warrior elite nie ma nic wspólnego z psychologią. Po prostu sprawniej machają tym żelastwem więc lepiej trafiają.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Tyle to ja wiem. Pytanie czy w pierwszej turze też mają przerzuty czy dopiero od drugiej? Moim skromnym zdaniem mają cały czas ale wolałem się upewnić.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

W każdej, przeciw każdemu i nie da się tego wyłączyć :evil: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Kaleth pisze:Taka odpowiedź mi się podoba :lol2: , ale jakbyś mógł to jakoś poprzeć zasadami, bo są one trochę zaprzeczające sobie wzajemnie. W sumie jak szarżujesz na machinę to obsługę wystawiasz przed nią do combatu. Ale obsługa kowadła jest nie jest na podstawce 20x20 czy 25x25.
Opis kowadła z AB:
Obsługa działa to piechota na podstawce 20/20 a tam nie jest napisane jak duży ma być odział. Nie mam Ab tutaj przy sobie ale o ile dobrze pamiętam nie ma tam tego.
Andronicus pisze:Ja z kolei zastanawiam się jak mają się przerzuty BG w obliczu Standard of Balance. Niby mają Eternal Hatred, który powinni stracić, jednak Warriors Elite działa w każdej turze, więc także i w pierwszej. Zostało to jakoś uściślone?
Normalnie przerzucają z zasady elite warrior. Różnica jest taka że nie muszą gonić ani overanować (najezdzać).
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Kaleth
Pseudoklimaciarz

GarG pisze:
Kaleth pisze:Taka odpowiedź mi się podoba :lol2: , ale jakbyś mógł to jakoś poprzeć zasadami, bo są one trochę zaprzeczające sobie wzajemnie. W sumie jak szarżujesz na machinę to obsługę wystawiasz przed nią do combatu. Ale obsługa kowadła jest nie jest na podstawce 20x20 czy 25x25.
Opis kowadła z AB:
Obsługa działa to piechota na podstawce 20/20 a tam nie jest napisane jak duży ma być odział. Nie mam Ab tutaj przy sobie ale o ile dobrze pamiętam nie ma tam tego.
Przy Shadowblade'ie jest napisane, że może się schować w obsłudze jak jest ona na 20mm lub 25mm podstawce.
"Szczęśliwy artysta to martwy artysta, bo tylko wtedy nie można się zmienić. Po śmierci prawdopodobnie wrócę jako pędzel" – Sylvester Stallone

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

No to na loozie ;)

Awatar użytkownika
Kaleth
Pseudoklimaciarz

No ale obsługa kowadła nie jest na takiej podstawce :( tylko na wielkiej kowadlanej.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

nie sugeruj się tym. To tylko figurka gw. Jest traktowany jako maszyna z obsługą? wiec możesz ;)

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Planuje pomalować Dark Elf Dreadlord
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... 45x319.jpg
ale nie pasuj mi ten hełm lub to coś złote co co ma pod butem, mam może ktoś zdjęcie Dreadlord pomalowanego ale bez tego czegoś?? bo jak to usunę to już będzie ciężko naprawić :roll:
czy raczej tego nie ruszać i niech tak zostanie??

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Ów hełm należy do HE. Trzymający nogę na nim dredzio to klimat. Coś jak Tyrion na koniu nad trupem DE. Poza zwycięzcy. Możesz to usunąć. Jak najbardziej. Ale imho zuboży to ten model. Niemniej jeśli zgrabnie byś się go pozbył i wstawił coś ekstra, to może... :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Czolem!

Pytanie od niepewnego!: Jak sie rozpatruje dzialanie "focus familiara", jezeli czarka siedzi na smoku? Focus przejmuje poziom LT, czy widzi hmm... "z ziemi" ?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

widzi z ziemi.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Zablokowany