akurat szczurzych armii jest cholernie malo i zawsze było ich mało ze względu na koszt zebania armi na 2,5k minimum... (liczę 7x pudła po 20 szczurów, 3,4x blitsery guttków, jakieś globki, herosi, ratlingi..) Mi sie udało armię skompletować za jakiś 1000 złt, ale z używanych już rzeczy... Więc wątpię by każdy nagle zaczął grać tą armiąGnatozuj pisze:Niech to nie będą następne VC, niech się nie okaże jak w przypadku DE że nagle każdy gra tą armią, niech będą morderczy dla wszystkich dookoła wliczając w to siebie nawzajem a na pewno będzie dobrze
Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Fakt, koszt mojej armii był potężny w porównaniu do tego ile znajomy zapłacił za garść rycerstwa i trochę chłopów (i ma Bretkę). W sumie mam teraz coś około 300 modeli i koszt w sumie wynosiłby coś około 1000PLN. Skaveny to niestety armia, którą zbiera się bardzo długo, bo zawsze jest coś nowego do kupienia (mi np. brakuje jeszcze ze 3-4 globków, Eshinowych czarowników i pewnie jeszcze sporo innych pojedynczych modeli). To co mam to tak na prawdę zlepek modeli z 6 ed., sporo jest jeszcze z 5ed. a i coś z 4ed. pewnie by się znalazło.

Dokładnie mam tak samo. Mimo, że kupowałem w większości używki to i tak lekką ręką wydałem na to z 1000PLN. Tak na prawdę taka "podstawa" to jakieś 5 pudełek clanratów (albo 4+1 nightów) , A to już daje ponad 500PLN, a na stole to tylko jakieś 350 punktów. 
 W demonach za podobną cenę, można spokojnie 1000-1500 punktów wystawić (ach te "konwersje"). Jakoś nie myślę, że zaleje nas fala szczurów wraz z nowym bookiem. Co najwyżej część starych wyjadaczy odkurzy swoje półki 

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Zastanawiam się nad zmianą Armi, gdyż doszedłem do wniosku, że HE chyba nie sa dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Ale z tego co czytam narazie nie opłaca się inwestować w Szczurki, prawda? Nowa edycja ma wyjść w tym roku i zakup AB i tak dalej nie jest chyba zbyt mądrym rozwiązaniem. Kwiecień minął a Maj jest w trakcie, a nic nowego nie slychać :/ Może ktoś zwas wie, kiedy będzie coś nowego?
(Btw: Widział ktoś kiedyś konwersje Imperialnego Czołgu Parowego? Marzyłoby mi się coś takiego w tej armi, wielki, rozpadający się, mogący wybuchnąc i rozwalić 3/4 armi w jednym momencie Skavenski Czołg
 Np. z mlożliwością transportu gigantycznych szczurów)

(Btw: Widział ktoś kiedyś konwersje Imperialnego Czołgu Parowego? Marzyłoby mi się coś takiego w tej armi, wielki, rozpadający się, mogący wybuchnąc i rozwalić 3/4 armi w jednym momencie Skavenski Czołg
- Rakso_The_Slayer
 - Postownik Niepospolity
 - Kontakt:

W grze towarzyskiej (bo nie znam takiego turnieju w Polsce) możesz wystawić specjalnego bohatera o imieniu Klawmunkast, typek daje niesamowite możliwości np. oddział nowych niewolników (Warpstone Mutants), przerzuty Misfire na Art Dice (tylko dla maszynek) czy właśnie szczurzego czołgu. No może po prostu czołgu imperialnego "udoskonalonego" przez niepowtarzalny błysk skaveńskiego geniuszu (wyłowili go kiedyś z bagien w okolicach Marienburga, zainstalowali swoje uzbrojenie oraz gąsienice). Jak na razie Klawmunkast wyprodukował tylko jeden prototyp tej siejącej grozę machiny zniszczenia, ale może GW coś takiego da nam w zbliżającej się edycji.

- Rakso_The_Slayer
 - Postownik Niepospolity
 - Kontakt:

- Arbiter Elegancji
 - Niszczyciel Światów

A ja w razie możliwości poprosze jakąś strone lub najlepiej pdfa ze statsami i zasadami dla tego "Klawmunkasta", bo nigdy o nim nie słyszałem a bardzo mnie zaciekawił (szczególnie ta opcja z tankiem 
 ).

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A oto zasady do typka:
http://redelf.narod.ru/w6/w6_s_klawmunkast.html
Co ciekawe, gość jest tańczy niż w pełni wyposażony Grey Seer
A tu zasady do czołgu, jeszcze z 6ed.
http://redelf.narod.ru/w6/w6_s_rattank.html

http://redelf.narod.ru/w6/w6_s_klawmunkast.html
Co ciekawe, gość jest tańczy niż w pełni wyposażony Grey Seer
A tu zasady do czołgu, jeszcze z 6ed.
http://redelf.narod.ru/w6/w6_s_rattank.html

- Arbiter Elegancji
 - Niszczyciel Światów

Dzięki za linki.
model tanka mnie się nie podoba, ale same zasady już tak

wsumie wolałbym coś podobnego w nowym AB niż doomwheela.

model tanka mnie się nie podoba, ale same zasady już tak
wsumie wolałbym coś podobnego w nowym AB niż doomwheela.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ten model to konwersja. Połączenie imperialnego steam tanka, doomwheela i gąsienic niewiadomego pochodzenia. Poza tym skaveńska technologia nie musi się podobać ona ma być destrukcyjna:P

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
- Arbiter Elegancji
 - Niszczyciel Światów

Zdaje sobie sprawe z tego że to konwersja. Poprostu IMO doklejanie do ST olbrzymich kół z tyłu wygląda słabo. A jeśli coś jest destrukcyjne to nic nie stoi na przeszkodzie by również fajnie wyglądało 

Tak a propos skaveńskich potworów, może GW wykorzysta coś z listy klanu Moulder z Hell Pita? Na przykład:
- chimaerat: czyli szczurza hydra, S 6, T 5, W 6, A 6, breathe warpfire
- burrowing behemot: taka wykopywaczka, tylko, że większa, M 8, S 6, T 5, W 6, A 5
- aberration: czyli skaveńskie spawny, z tym, że z S 5 i D6 atakami
Swoją drogą, kilka innych jednostek też tam jest ciekawych
- wolf raty: wreszcie rozsądna szybkość (M 9)
- różne warianty rat ogrów (w tym z armor save'em, ale nadal za drogie)

- chimaerat: czyli szczurza hydra, S 6, T 5, W 6, A 6, breathe warpfire
- burrowing behemot: taka wykopywaczka, tylko, że większa, M 8, S 6, T 5, W 6, A 5
- aberration: czyli skaveńskie spawny, z tym, że z S 5 i D6 atakami
Swoją drogą, kilka innych jednostek też tam jest ciekawych
- wolf raty: wreszcie rozsądna szybkość (M 9)
- różne warianty rat ogrów (w tym z armor save'em, ale nadal za drogie)
Dokładnie same pasci 
 figsy i zasady tez takie naciągane... 
 musi być horda! w kupie siła! nie wyobrażam sobie mega monsterow, kawalerii... to musi być armia która wychodzi spod ziemi, kopie wszystkim dupska i wraca pod ziemie by myśleć co będzie robić następnej nocy ... ( http://www.youtube.com/watch?v=W0EhlpS5_Ds ) 
Moje życzenia:
-rat ogry(wytrzymalsze,trwalsze, możne te mutacje albo chociaz tansze),
-swarmy (tańsze)
-stormy (halabarda jako opcja, tarcza w standardzie, i wieksza sila lub dwuraki)
-jakieś modyfikacje inzynierow (piorun juz jest nudny),
-może coś z gigant ratami (ogólnie clan moulder do poprawy).
-powrót doomwhela, verminlorda - jak najbardziej
-może jakas nowa maszynka (uwielbiam clan skryre
, możne nie od razu rattank, ale coś unikatowego i z klimatem - jakiś zeppelin, albo ratcopter - teraz popłynąłem 
), 
-locki z opcją innych czarów,
-jakaś zajawkowa jednostka (np. kamikadze, czy chłopaki z JETpackiem
), 
Wiem, że z niektórymi rzeczami możne i przesadziłem, jednak tak naprawdę wole zeby ta armia została taką jaką jest, niż jeżeli maja ja spierd**ic.
Po długim czasie grania (standardami, eshinami, tym, tamtym), przydałoby się jakieś odświeżenie w nadchodzącej 7 ed.

Moje życzenia:
-rat ogry(wytrzymalsze,trwalsze, możne te mutacje albo chociaz tansze),
-swarmy (tańsze)
-stormy (halabarda jako opcja, tarcza w standardzie, i wieksza sila lub dwuraki)
-jakieś modyfikacje inzynierow (piorun juz jest nudny),
-może coś z gigant ratami (ogólnie clan moulder do poprawy).
-powrót doomwhela, verminlorda - jak najbardziej
-może jakas nowa maszynka (uwielbiam clan skryre
-locki z opcją innych czarów,
-jakaś zajawkowa jednostka (np. kamikadze, czy chłopaki z JETpackiem
Wiem, że z niektórymi rzeczami możne i przesadziłem, jednak tak naprawdę wole zeby ta armia została taką jaką jest, niż jeżeli maja ja spierd**ic.
Po długim czasie grania (standardami, eshinami, tym, tamtym), przydałoby się jakieś odświeżenie w nadchodzącej 7 ed.
Chieftain na ratogrze  

Nie pogniewałbym się też za assasina kupowanego jak u DE i do klocka go. I weapon team`a też do klocka. I jeszcze możliwość dostawienia nowych lepszych ratogrów do klocka jak u lizaków.
I wyjdzie potem klocek za 500 pts

Nie pogniewałbym się też za assasina kupowanego jak u DE i do klocka go. I weapon team`a też do klocka. I jeszcze możliwość dostawienia nowych lepszych ratogrów do klocka jak u lizaków.
I wyjdzie potem klocek za 500 pts
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
						http://fakty.interia.pl/nauka/news/rodz ... ow,1308075 zapowiedź 7 edycji;]

http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
						- Temple Guard
 - Falubaz

No to jeśli autor podręcznika jest na czasie to może wrzuci całej armii immune to poisonvocal pisze:http://fakty.interia.pl/nauka/news/rodz ... ow,1308075 zapowiedź 7 edycji;]
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
						www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!