Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Re: Problemy początkującego

Post autor: JarekK »

no tak T4 wiele zmienia :D sory

co od -5LD to jak rzucisz na lorda to wszystko dookoła nmiego (18") ma -5LD jak dobrze kminie a unbreakable jest tylko dzwonek :D bo furmanka jest dość zadka na stole (mozesz ją po prostu wystrzelać)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tak to jest niezły kmin z tym obniżeniem liderki kolesiowi na dzwonie. Wtedy po prostu przejeżdzasz się po armii szczurów :)

Masz racje, furmanka jest dość rzadka :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Arui
Mudżahedin

Post autor: Arui »

Chcę się zapytać czy Demonki to dobry wybór dla nowego gracza? Chciałbym zacząć nimi grać lecz nie wiem czy są dobre, a nie chciał bym wszystkich meczy przegrywać.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

no wieć tak:
zagrałem 2 bitwy do tej pory demonami i nieskończenie wiele wampirami i krasiami, nie ważne jaką armią zaczniesz grać w wfb to z graczami ogranymi zawsze dostaniesz w dupe!!!
demony są fajne, śmieszne, średniodobre (porównanie dobry gracz kontra dobry gracz).

Nie jest to najlepsza teraz armia ale nie jest słaba. Ja ci radze wybierz sobie armie której figurki ci się podobają.

Zajżyj TUTAJ!!!

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

JarekK pisze:Nie jest to najlepsza teraz armia ale nie jest słaba.
Potwierdzają to cięcia na ETC :D, których i tak jest moim zdaniem mało.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

:-$ co ty gadasz cięcia na ETC są po to żeby 1 armia miała fajnie a reszta zeby się kisiła z 4 oddziałami must have i nic więcej

Awatar użytkownika
Ghaz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ghaz »

Witam,

Pewnie banalne pytanie ale nie mam pod reka ani AB ani FAQ-ow lub errat a moze ktos z Was pamieta czy gdziekolwiek bylo uscislenie czy Skulltaker daje hatered oddzialowi bloodlettersow? (gram domowki stad czasem zdarzaja sie specjale)
Drugie moje pytanie - ostatnio zastosowalem Bloodzia z wrecz genialnym rezultatem gdyz zmiotl 3/4 armii przeciwnika sam i dalem mu Axe of Khorne i Firestorm Blade - czy to przekret czy tak jak mi sie wydaje jako iz sa to gifty a nie magiczne bronie to jak najbardziej moge to zrobic?

EDIT: Re down - dzieki za odp. Co do wrzucania do horrorow to kojarze z erraty iz mozna specjali wrzucac do oddzialow innych bogow i myslalem nawet nad tym pod katem polaczenia go z syrenka zeby w jakikolwiek sposob wzmocnic demonetki. Problem w tym ze jak uzyje Skully'ego to zawsze mi brakuje jednego HoK'a dla hatered na drugim oddziale blodlettersow, wiec w 8 edycji jeszcze u mnie nie zaistnial.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, o 11:14 przez Ghaz, łącznie zmieniany 1 raz.
BLOOD FOR THE BLOOD GOD! SKULLS FOR THE SKULL THRONE!

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie, skulltaker nie daje hate. Ba, nawet go do horrorow mozesz wsadzic.
tak, mozesz polaczyc axe i blade.

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Nie wiem czy odpowiedni dział ale zapytam...

Mam zamiar zrobić sobie magnetyczne movetraye pod bloodletterow, horrorki oraz (opcjonalnie) demonetki.

1).
I tu moje pytanie czy rzędy robić po 5 modeli czy może większe 6-7 ?
zdaje się że z racji podstawek 25x25 rząd 5 modeli wystarczy.

2). Nie podobają mi się furie nie tylko wyglądem ale i statsami... coś im z oczu źle patrzy :p
I tu moje pytanko czy jest szansa coś ugrać bez nich ?

Dziękuje
Daemons, X-Wing & Black Tea

Andrzej
Pan Spamu

1) Zależy jakie będziesz miał oddziały. Jak będziesz wystawiał np. 30 blodków, to można zrobić i po 10 w szeregu.

2) Przynajmniej jedną piątke warto mieć. Można odgiąć szarże, sprzątnąć jakąś maszyne itp.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Co do unitów to widzę że restrykcje Euro pozwalają na unity max 28 sztuk lol :( horrorki nawet sobie za mocno nie po czarują mocniejszymi czarami.

Horroki chyba mogą sobie stać po 5 w rzędzie bo i tak sobie tylko czarują praktycznie.
A bloodki może standardowo 5 a jak cos koło traya będę stawiał resztę gdybym zmieniał formację :?
nie wiem jak teraz się gra za bardzo tymi bloodkami znaczy się czy często zmienia się formację z tego co pamiętam na początku 8 ed. ani razu nie grałem hordą tak aby nie tracić ranki.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

jak sie sprawdza wrona w tej edycji? cos nie widac jej w rozpiskach :P zbyt duze prawdopodobienstwo wysadzenia sie z misscasta? :D

Andrzej
Pan Spamu

Nie, po prostu czaruje niewiele lepiej od heralda, a schować ją ciężko.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

to nie lepiej zamiast pakować 500+ pkt na lorda, wrzucic do rozpy samych heraldów :P?

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Rabsp pisze:to nie lepiej zamiast pakować 500+ pkt na lorda, wrzucic do rozpy samych heraldów :P?
Sam w sobie taki herald gow... zrobi teraz na zasadach ETC jednemu coś dasz drugi goły praktycznie biega a i na Hero masz ograniczone % więc też nie zaszalejesz.

Opcją jest zakup dodatkowych Core czyli 3 boxy lub inne spece/rary w podobnej cenie (zł) i do tego wstawić tego nowego Heralda :]
Np: mi nie za bardzo pasi granie 4 klocami zwłaszcza ze mam 2 fajne GD :D

Szkoda że Bloodcrushery są do du...y :( bym z chęcią zamiast GD wystawił sobie 3-4 Crusherow+Herald
Dziwi mnie że jest aż tak wielka różnica miedzy 40k a WFB w tych modelach :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Szkoda że Bloodcrushery są do du...y
:lol2:

Andrzej
Pan Spamu

Powinni mieć 3W, wtedy byliby do przemyślenia. A tak mamy 2x droższego psiaka :)
Rabsp pisze:to nie lepiej zamiast pakować 500+ pkt na lorda, wrzucic do rozpy samych heraldów :P?
A myślisz, że na czym się teraz gra? :)

O ile wronę może zastąpić 1/2 tzenztowców, to już blodka albo kepera tak łatwo nie zastąpią. Keper z mieczykiem jest imo sytą opcją i na razie ojcu spisuje się całkiem nieźle, dobrze użyty blodzio też może zamieszać. Co do GUO się nie wypowiadam, bo nie znam tego GD. Natomiast wrona jest taka... niby czaruje dobrze, ale trzeba ją kitrać. W CC szału nie robi, jedynie może pokarać przerzutem TS. Po prostu są lepsze opcje.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Thurion i (zdaje się) Robson wrzucili całkiem ciekawe rozpy na 4 heraldach. Mnie taka w 7 edycji sprawdzała się bardzo fajnie, teraz myślę, ze też może mieć potencjał (tylko jeszcze muszę te teorie przećwiczyć na żywo :) ). Da się dobrać heraldów tak żeby nie dublowały się gifty.
Co do Keepera to nie do końca mój sąd jest miarodajny, ale obecnie chyba ciężko go wystawiać z czymś innym niż swallowerem. A GUO nagle zrobił się popularny. :P
Remx pisze:Dziwi mnie że jest aż tak wielka różnica miedzy 40k a WFB w tych modelach
Z początku też byłem lekko zaskoczony. Czasem to naprawdę wygląda jakby te jednostki nie miały ze sobą nic wspólnego... :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

We Włocławku widziałem armię demonów 40stkową składająca się bodaj z 12 (!) bloodcrushersów :shock:
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Nijlor pisze:We Włocławku widziałem armię demonów 40stkową składająca się bodaj z 12 (!) bloodcrushersów :shock:
Bo w armii danonków w 40k to standard... Dwa potężne oddziały kraszerów mają za zadanie dojść i mordować... I zwykle to robią...

ODPOWIEDZ