Partia Politczna, poglądy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Partia Politczna, poglądy

Post autor: Smh »

vanswirr pisze: Janek, daj sobie spokój. To taki typ mentalny, i póki życie go nie nauczy, to nie zrozumie. A i nawet wtedy czasami nie rozumieją. W swoim czasie na Gildii ja i Iber z takimi dyskutowaliśmy, póki nam ręce nie opadły. Szkoda wysiłku.
nie zrozumiem czego? ze mam inne poglady niz Ty i nie mam zamiaru ich zmieniac?

ja nikogo nie przekonuje do niczego, Wy widac staracie sie to robic na wszystkich forach gloszac 'jedyna i prawdziwa prawde - Wasza' ;) idz czleku z opadnietymi rekoma nauczaj kogo innego, moze zrozumie... EOT

-------------------------------------------

tak czy siak wybieglismy do glownego tematu...

zbliza sie kampania wyborcza, jak myslicie PR PiSu da rade przegoni PO przed wyborami?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

tia

spisek burżuazyjnych socjaldemokratów

:twisted:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

W końcu coś o partiach.

Nie, nie da rady. W samorządowych nie wypadną tak dobrze jak w prezydenckich, chociaż pierwsze wygrają z przynajmniej 10 procentową przewagą, w drugich zmiażdzą PiS. Parlamentarne to albo będą w tym roku razem z prezydenckimi, albo na wiosnę, po prostu mają mus je zrobić z powodu prezydentury w Unii...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Niektórych nigdy się nie nauczy, vide Korwin Mikke... śmiały człowiek, ciekawe poglądy... ale połączone to ze zbyt małą dozą wyobraźni IMO. Choć jako polityk ma u mnie szacun za ideowe podejście do sprawy.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

zakładam że pis zainwestuje spore pieniądze w PR
co niewątpliwie podniesie ich w sondażach
początek walki już był [pocałunek dody dla naczelnego]
PO niestety samo dostarczyło paru poważnych argumentów[afery i aferki]
będzie co pooglądać :P
i oby nie dali rady

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

czyja praktyka? to ze dostajesz ochlapy wolnosci w postaci mozliwosci wplywania na malo znaczace rzeczy ?

czego mi brakuje? no to po kolei i krotko z dlugiej listy...

- wolnych wyborow (najlepiej jawnych);
- wplywu na decyzje rzadzacych (referenda) - wolnosc wyboru;
- wplywu gdzie i jak lokowane sa moje podatki;
- wplywu na decyzje gdzie chce i czy byc ubezpieczony;
- wplywu gdzie i czy kiedykolwiek posle moje dzieci do szkoly;
- wolnosci wyboru odnosnie ewentualnej mojej eutanazji...

i tak mozna dluuuuuugo...
Praktyka całego świata? dla przykładu prawa kobiet? Murzynów? Zrównanie w prawach wiary? Prawo do partycypacji we władzy i dojścia do niej bez żadnego urodzenia czy statusu społecznego(Jak Thruman)? Mało zanczące rzeczy ale chcesz miec wolne wybory jawne a przepraszam nie masz wolnych wyborów? Jakie wpływy chcesz miec na decyzje rządzących? juz widze jak np 250 milionów ludzi w USA głosuje nad kazdą decyzją : własnie po to wybierasz rządzących zeby nie było Aten. Jak chcesz miec wpływ na podatki? sam bedziesz przelew robil? Chcesz miec decyzje co do posylania dzieci do szkoly a potem wychodzi ze sam używasz wyssanych z palca argumentow wynikajacych z Twojej niewiedzy szkolnej na temat historii? Własnie taki chaos wprowadza anarchia i niewiedza więc sory ale ludzie powinni byc zmuszani do kształcenia się w państwowych szkołach na poziomie podstawowym:) ;) Ochłapy wolności, 75% populacji tego świata własnie powinna byc chroniona przed niektorymi swoimi decyzjami, dzieki temu sie nam cywilizacja rozwija a nie ludzie napierdzielają sie po głowach maczugami. Bo nie mają pojęcia jak moze działać państwo ale chcą mieć absurdalny wpływ na każdą decyzję - I ty narzekasz ze politycy nic nie osiągają?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kubon pisze: nie powinna sie interesowac polityka z jakiegos konkretnego powodu? czy po prostu ci to nie pasuje?
Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnie :roll:
jeśli byś dokładnie czytał posty to byś wiedział :roll:
[/quote]
idziesz w druga strone. w Kosciele nigdzie nie ma napisane, ze ni moze sie interesowac kierunkiem panstwa. A to Kosciół uwazasz za gorszy w tej calej sprawie...

stad tez ponawiam pytanie bo moze nie tyle ja nie czytam co ty nie wiesz co piszesz

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Rzymek pisze:Praktyka całego świata? dla przykładu prawa kobiet? Murzynów? Zrównanie w prawach wiary? Prawo do partycypacji we władzy i dojścia do niej bez żadnego urodzenia czy statusu społecznego(Jak Thruman)? Mało zanczące rzeczy ale chcesz miec wolne wybory jawne a przepraszam nie masz wolnych wyborów? Jakie wpływy chcesz miec na decyzje rządzących? juz widze jak np 250 milionów ludzi w USA głosuje nad kazdą decyzją : własnie po to wybierasz rządzących zeby nie było Aten. Jak chcesz miec wpływ na podatki? sam bedziesz przelew robil? Chcesz miec decyzje co do posylania dzieci do szkoly a potem wychodzi ze sam używasz wyssanych z palca argumentow wynikajacych z Twojej niewiedzy szkolnej na temat historii? Własnie taki chaos wprowadza anarchia i niewiedza więc sory ale ludzie powinni byc zmuszani do kształcenia się w państwowych szkołach na poziomie podstawowym:) ;) Ochłapy wolności, 75% populacji tego świata własnie powinna byc chroniona przed niektorymi swoimi decyzjami, dzieki temu sie nam cywilizacja rozwija a nie ludzie napierdzielają sie po głowach maczugami. Bo nie mają pojęcia jak moze działać państwo ale chcą mieć absurdalny wpływ na każdą decyzję - I ty narzekasz ze politycy nic nie osiągają?
po pierwsze mowilem o Polsce, mam gleboko co sie dzieje w np USA i w 'reszcie swiata' wydawalo mi sie caly czas, ze mowimy w tym watku o naszym kraju...

- prawa kobiet - nadal w wiekszosci sa na papierze tylko
- faktycznie, w Anglii walnij czarnego na ulicy dostaniesz wyrok za napad na tle rasowym, jak murzyn Ciebie nakopie to zostanie uniewinniony... jak cholera rownosc...
- religia? kolejny martwy przepis, spojz na Polske, na papierze wolnosc wyznania, a zewszad atakuja symbole 'jedynej slusznej religii'

czy mam wolne wybory? nie mam pojecia, z kazdymi kolejnymi dochodze do wniosku ze takie nie sa... i tak naprawde do poki nie beda jawne nikt nie bedzie tego wiedzial - niby teorie spiskowe, no ale...

tak, chcialbym miec mozliwosc decydowania odnosnie szkolnictwa moich dzieci by mialy lepsza mozliwosc nauki niz ja... by nie musialy niepamietac waznych rzeczy i mylic sie w takich dyskusjach, bo tak, historie zakonczylem na podstawowce i to panstwowej...

co nazywasz rozwojem cywilizacji? nowe technologie? czy coraz wiekszy podzial na bogatych i glodujacych?

odnosnie decyzji bardzo prosto mozna to rozwiazac - vide Szwajcaria...

a jesli juz piszesz, ze zwykli smiertelnicy sa po prostu za glupi by decydowac o panstwie to wynikiem moze byc niedoksztalcenie PANSTWOWE bo takie jest w wiekszosci przypadkow, wiec kolejny dowod na to ze panstwowe jest zle...

dodatkowo najwazniejsza rzecza na ktora chcialbym miec wplyw to decydowanie o przywilejach rzadzacych... dziwnym trafem mozemy zrobic referendum o pierdoly, ale ciezko zrobic referendum 'czy zniesc immunitety poslom', i ciekawe ilu darmozjadow poszloby siedziec

co do PiSu, podniosa sie ciutek, no ale 'mniejsi' w drugiej turze znow oddadza glosy na PO i nie wiele sie zmieni
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Shino pisze:
kubon pisze:
Shino pisze: nie powinna sie interesowac polityka z jakiegos konkretnego powodu? czy po prostu ci to nie pasuje?
Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnie :roll:
jeśli byś dokładnie czytał posty to byś wiedział :roll:
idziesz w druga strone. w Kosciele nigdzie nie ma napisane, ze ni moze sie interesowac kierunkiem panstwa. A to Kosciół uwazasz za gorszy w tej calej sprawie...

stad tez ponawiam pytanie bo moze nie tyle ja nie czytam co ty nie wiesz co piszesz

Poczytaj konstytucję :roll: i naucz się robić cytaty :lol2:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kubon pisze: Poczytaj konstytucję :roll:
nie wiedzialem, ze w konstytucji sa dogmaty koscielne....
i naucz się robić cytaty :lol2:
kolejny widze twoj turbo argument w dyskusji

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

To nie miał być żaden argument tylko żart ... ale lepiej bądźmy mHrhOcHnHi i zUli i bierzmy wszysto na poważnie :evil:

a Co to wątku z konstytucją to poraz trzeci juz pisze że jest tam napisane że państwo jest instytucją świecką i na jego decycje nie mogą wpływać instytucje nieświeckie :roll:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Smh pisze:faktycznie, w Anglii walnij czarnego na ulicy dostaniesz wyrok za napad na tle rasowym, jak murzyn Ciebie nakopie to zostanie uniewinniony... jak cholera rownosc...
byłeś, widziałeś...? czy tak sobie po prostu piszesz?

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Smh pisze:
Rzymek pisze:Praktyka całego świata? dla przykładu prawa kobiet? Murzynów? Zrównanie w prawach wiary? Prawo do partycypacji we władzy i dojścia do niej bez żadnego urodzenia czy statusu społecznego(Jak Thruman)? Mało zanczące rzeczy ale chcesz miec wolne wybory jawne a przepraszam nie masz wolnych wyborów? Jakie wpływy chcesz miec na decyzje rządzących? juz widze jak np 250 milionów ludzi w USA głosuje nad kazdą decyzją : własnie po to wybierasz rządzących zeby nie było Aten. Jak chcesz miec wpływ na podatki? sam bedziesz przelew robil? Chcesz miec decyzje co do posylania dzieci do szkoly a potem wychodzi ze sam używasz wyssanych z palca argumentow wynikajacych z Twojej niewiedzy szkolnej na temat historii? Własnie taki chaos wprowadza anarchia i niewiedza więc sory ale ludzie powinni byc zmuszani do kształcenia się w państwowych szkołach na poziomie podstawowym:) ;) Ochłapy wolności, 75% populacji tego świata własnie powinna byc chroniona przed niektorymi swoimi decyzjami, dzieki temu sie nam cywilizacja rozwija a nie ludzie napierdzielają sie po głowach maczugami. Bo nie mają pojęcia jak moze działać państwo ale chcą mieć absurdalny wpływ na każdą decyzję - I ty narzekasz ze politycy nic nie osiągają?
po pierwsze mowilem o Polsce, mam gleboko co sie dzieje w np USA i w 'reszcie swiata' wydawalo mi sie caly czas, ze mowimy w tym watku o naszym kraju...

- prawa kobiet - nadal w wiekszosci sa na papierze tylko
- faktycznie, w Anglii walnij czarnego na ulicy dostaniesz wyrok za napad na tle rasowym, jak murzyn Ciebie nakopie to zostanie uniewinniony... jak cholera rownosc...
- religia? kolejny martwy przepis, spojz na Polske, na papierze wolnosc wyznania, a zewszad atakuja symbole 'jedynej slusznej religii'

czy mam wolne wybory? nie mam pojecia, z kazdymi kolejnymi dochodze do wniosku ze takie nie sa... i tak naprawde do poki nie beda jawne nikt nie bedzie tego wiedzial - niby teorie spiskowe, no ale...

tak, chcialbym miec mozliwosc decydowania odnosnie szkolnictwa moich dzieci by mialy lepsza mozliwosc nauki niz ja... by nie musialy niepamietac waznych rzeczy i mylic sie w takich dyskusjach, bo tak, historie zakonczylem na podstawowce i to panstwowej...

co nazywasz rozwojem cywilizacji? nowe technologie? czy coraz wiekszy podzial na bogatych i glodujacych?

odnosnie decyzji bardzo prosto mozna to rozwiazac - vide Szwajcaria...

a jesli juz piszesz, ze zwykli smiertelnicy sa po prostu za glupi by decydowac o panstwie to wynikiem moze byc niedoksztalcenie PANSTWOWE bo takie jest w wiekszosci przypadkow, wiec kolejny dowod na to ze panstwowe jest zle...

dodatkowo najwazniejsza rzecza na ktora chcialbym miec wplyw to decydowanie o przywilejach rzadzacych... dziwnym trafem mozemy zrobic referendum o pierdoly, ale ciezko zrobic referendum 'czy zniesc immunitety poslom', i ciekawe ilu darmozjadow poszloby siedziec

co do PiSu, podniosa sie ciutek, no ale 'mniejsi' w drugiej turze znow oddadza glosy na PO i nie wiele sie zmieni
Zaraz, mowimy o anarchizacji polski bez reszty świata, znaczy chcesz zeby tylko nasz kraj wyparował?
Prawa kobiet masz ewoluujące w ciagu ostatnich 50 lat więc dziś masz w zasadzie ich pełnię a jedyne ich nierespektowanie leży w kwestii ruchow religijnych i niektórych pracodawców ;) chyba ze masz jakies inne przyklady?:> i tak , nie w polsce. Tak masz równość rasową i nie myl jej z paranoją rasową - kiedyś czarny był rzeczą a chłop narzędziem ...zapewniam cię że to ewolucja.
Większy podział na biednych i bogatych? Tzn niż kiedy? 200 lat temu we francji 99% społeczeństwa było biednymi członkami stanu trzeciego, naprawde sądzisz ze jest większy podział skoro na świecie obecnie możesz pisać przez internet jak milion jeździc samochodami itp a w krajach wysoko rozwiniętych ludzi w większości stać na wszystko czego potrzebują jak sie tylko nie opierdalają?
Wypowiadasz się o rzeczach z przeszłości o których wyraźnie nie masz pojęcia. Co gorsza wypowiadasz sie o mechanizmach pańśtwowych i ekonomicznych o których tez nie masz pojęcia : chcesz robić referendum o każdą pierdołe(Swoją drogą kiedy ostatnio zrobiono referendum o pierdoly? O przyjęcie do Unii Europejskiej?) - Referendum służy do pytania społeczenstwa o najważniejsze rzeczy i nie można przeprowadzać go o każde byle co jak uchylanie immunitetów(które powinny swoją drogą być zniesione) dla jednego z wieluset posłów. I sory ale szkolnictwo powinno być podstawowe bo 90% szkół niepaństwowych robi jeszcze większych kretynów niż pańśtwowe;) Powinno się śrubować wymagania i rozszerzać programy dla dzieci a pierwsze co należy zrobić to wywalić na zbity pysk religie ze szkół:) Bo to drogi kolego największym darmozjadem na świecie są kościoły:)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

@Rzymek dowiedz się czym jest Anarchizm, bo wydaje mi się iż masz kiepskie pojęcie na temat Anarchizmu.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Całkiem dobre dziękuję tylko stosunkuję się do konkretnych osob w tym momencie;) Gdybym nie miał dobrego pojęcia na temat wszystkich egzotycznych form politologii XIX wieku to bym II roku na uczelni nie skonczył. Za to czarujące jest jak wiele ludzie próbują podciągnąć pod to określenie ;)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Rzymek pisze:Za to czarujące jest jak wiele ludzie próbują podciągnąć pod to określenie ;)
Można wiedzieć co kto pod to podciąga twoim zdaniem? Bo chyba najczęściej do Chaosu - który nie wydaje mi się zły ponieważ skoro mamy taki świat jaki mamy i dochodzi tu do morderstw, gwałtów i kradzieży itd i ludzie nazywają to porządkiem to znaczy, że Chaos jest tego przeciwieństwem więc można było by powiedzieć że świat bez zła :wink: Czy nie?

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Owszem dochodzi i zawsze dochodziło ale np teraz gdy dochodzi do paru tysięcy mordów w USA rocznie(napady, wojny gangów itp) to dla krajów Europy XIX wieku gdzie w sumie może mieszkało 200 mln ludzi działo się to codziennie w wielokrotnie większej skali. Gwałty były na porządku dziennym a morderstwa sankcjonowane przez podział stanowy. Obecnie statystyki pokazują że poziom przestępczości albo się zmniejasza albo pozostaje na tym samym poziomie. DOpiero ostatnie lata np sprawiły że pod wpływem terroryzmu brytyjscy policjanci zaczeli nosić broń i pałki.(dla przykładu)

Ludzie próbują nazywać się tu anarchistami a faktycznie reprezentują podejście socjalizmu utopijnego, komunizmu utopijnego, komunizmu futurystycznego itp dzieł szaleńców. Ponadto co do poprzednich paru postow gdzies w odmentach tego tematu: w XIX wieku i pierwszej połowie XX wieku(przed wojną) nie było jaskrawego rozgraniczenia na komunizmów i socjalistów bo byli to tak faktycznie Ci sami ludzie. Rozgaraniczenie polegało na Kapitalistów i Socjalistów czyli posiadaczy i plebs. Oraz na Socjalistow i Konserwatystów. Tak więc w polsce przy władzy w zasadzie nigdy nie było komunistów którzy stanowili nawet po wojnie jakieś 7-13% społecznego poparcia;)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Anarchizm też jest określany utopią. Odnośnie Kapitalizmu:

http://www.youtube.com/watch?v=nVNNqrAW ... PL&index=4

Jestem przeciwko Kapitalizmowi, Socjalizmowi Państwowemu (Narodowy Socjalizm czy Komunizm), Faszyzmowi itd. Jedyna alternatywa to likwidacja państwa...

PS. Jak się podoba Filmik? (Nie jest on moim tworem ;) )

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Jaki piękny filmik propagandowy o obaleniu korporacji nadawany przez internet na Youtube:) Pomijając oczywiście że posiada wszystkie znamiona podręczynkowej manipulacji mentalnej , odejrzewam że osoba go robiąca jest jakimś specem od marketingu albo socjologii;) I co ciekawe również w całym tym filmie jest może 5 sekund filmów z faktycznych demonstracji antyglobalistycznych. Pozostałe to np demonstracje faszystowskie, demonstracje religijne, antyautorytarne jak wycinek z demonstracji w PRL czy z demonstracji przeciw Chavezowi. Co jeszcze zabawniejsze są tam przykłady CONTRAS co jest szczytem hipokryzji jak dla mnie bo pokazać CONTRAS(Narzędzie USA w obaleni Daniela Ortegi) jest antyprzykłądem. Ponadto wyciągnięte z kontekstu pytania i teksty tez w niczym nie pomagają. Skoro ludzie są tak na świecie uciskani to czemu tak tłumnie zmierzają do najbardziej skapitalizowanych krajów świata uciekając od tych najmniej skapitalizowanych? Chcesz powiedzieć że w tych pierwszych żyje sie lepiej niż na Kubie czy w Venezueli albo Chinach:D?

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Pierwsza sprawa - nie o obaleniu korporacji a kapitalizmu ;) Druga sprawa - powiedz mi który ruch społeczno-polityczny nie sięga do propagandy? :wink: Trzecie sprawa czyli odpowiedź na twoje pytanie, z tego samego powodu co w czasach ZSRR ludzie chcieli się przedostać z krajów wschodniego bloku Komunistycznego do krajów zachodnich ("Demokratycznych") :wink:

ODPOWIEDZ