nie no spoko, zdaza sieKhumanor pisze:1. sorki![]()

Moderator: JarekK
nie no spoko, zdaza sieKhumanor pisze:1. sorki![]()
niby tak, bo mogą go ranić tylko magiczne ataki, a w BTB je wyłącza... więc są 2 możliwości, 1. demony bo trudno im wyłączyć magiczny atak, a 2. to rycerze atakujący w niego z suport ataków bo te nie są wyłączone ich bronie, ale to 2A max chyba że kawaleria też może mieć hordę to 4A... nie pomijając samych HE którzy mogą dać regimentowi MAjurak pisze:niezabijalny mag?
1. osobiście dardzie pasuje pod me gusta, jedyne co bym zmienił to zamiast 2 helek 2 ołtarze i chosenom próbował 12 rzucićMac pisze:@Varinastari
1. Pierwsza rozpiska nie jest szczególnie subtelna czy też wysublimowana. Wykładasz swoje karty na samym początku, ale dlatego, że wiesz iż są mocne i nie na rękę Ci zabawa w gierkę z jakimiś skomplikowanymi planami taktycznymi. Hordy Maruderów... cóż na pewno jest to skuteczne i tanie, ale osobiście budzi we mnie mdłości (ze znudzenia nimi). Zastanawiam się nad celem psów w rozpie. Choseni może nie standard, ale oczekiwane pełne przepakowanie - zdecydowany cel dla wszystkiego co strzela, wybucha, ma zęby, pazury, kły, ostrza broni itd. Co do herosów, również full wypakowani i to bezpośrednio na zniszczenie wroga, lecz również (mały mag i BSB) ostro przypakowani defensywnie.
Ogólnie rozpa bez tajemnic. Bez szczególnie ciekawych punktów. Powinna się ogólnie sprawdzać.
2. Druga rozpiska znacznie ciekawsza, już zaczynając od warshrine'a. Masowe użycie trolli w tym wypadku powoduje wielokrotne używanie tabelki Eye of the Gods. Postrachem są jednak ataki ogniste. Oczywiście nie mogło zabraknąć maruderów (bleh!). Reszta rozpy razem z bohaterami, właściwie taka sama. Cel również się nie zmienił i wciąż jest oczywiście, jednak z parom ciekawszymi punktami, wymienionymi wyżej.
Pisząc, że mag Khorna gryzie się z Book of Secrets miałem na myśli, że jest to nielegalna kombinacja (BoH nie może być brany przez modele z MoK...)ex. hero, book of secret, dispel scroll, mark of korne, warhorse, shield, bloodcurling roar
faktycznie, zapomniałem o tym zapisku... polewka no nic to wyciągnę swą mega konwersję i wystawię tego głupiego mada 2lvl ze scrolem i jakimś mieczykiem do bicia a cotomekjar pisze:Pisząc, że mag Khorna gryzie się z Book of Secrets miałem na myśli, że jest to nielegalna kombinacja (BoH nie może być brany przez modele z MoK...)ex. hero, book of secret, dispel scroll, mark of korne, warhorse, shield, bloodcurling roarnie chodziło mi o klimatyczne inklinacje tego manewru, a o legalność złożenia.
Kutfa! Niedobrze.mag Lord nielegalny, nie można już brać Scrolla wraz z innymi przedmiotami magicznymi typu Arcane.
Akurat tutaj zgodzić się nie mogę. Najci, których zaprezentowałeś, dostaną jeszcze więcej strzał na klatę niźli edycje temu, dlatego przydają do wroga jeszcze bardziej uszczupleni. Swoją drogą, dopisuj Lory na magach, wszak teraz trza tak robićOsobiście uważam, że rozpiski zbyt dobre nie są (szczególnie pierwsza), bo nie mają czym się przegryzać i są powolne raczej. Osobiście ja skłaniam się ku czemuś takiemu:
Varinastari pisze:Kutfa! Niedobrze.mag Lord nielegalny, nie można już brać Scrolla wraz z innymi przedmiotami magicznymi typu Arcane.
Akurat tutaj zgodzić się nie mogę. Najci, których zaprezentowałeś, dostaną jeszcze więcej strzał na klatę niźli edycje temu, dlatego przydają do wroga jeszcze bardziej uszczupleni. Swoją drogą, dopisuj Lory na magach, wszak teraz trza tak robićOsobiście uważam, że rozpiski zbyt dobre nie są (szczególnie pierwsza), bo nie mają czym się przegryzać i są powolne raczej. Osobiście ja skłaniam się ku czemuś takiemu:
0 z death'a tez jest niezle i za wo mozesz wygenerowac sobie pd'ekiKhumanor pisze:w ogólę zastanawiałem się nad 4 małymi magami nurgla by z 1 ściągali herosów i duże stwory.. tylko nie wiem czy może być kilka 1 w ramizresztą to tylko taki pomysł bardziej dla was niż na osobisty styl gry
cos za cos, tyle ze przy krasiach i HE bedzie sie trudno przebijac magia, tym bardziej pociskami z malych magowVarinastari pisze:Z drugiej strony ładnie można tym cisnąć herosów Skaveńskich...takiego Warlorda z Fellbladem, dla przykładu^^
jedyne co mię martwi że hela będzie olny one use bo ma 1I i z pitek będzie schodziło aż miło będzie patrzeć2350
lord of chaos, giant blade, helm of meny eye's, netrofic, dragonbland gem, word of agony, mark of Khorne, shield, warhours
sorrserer, 2lvl, DS, dragonhelm, biting blade
2x 30x maruders, mark of Khorne, FCG, flail
2x 15x warrior, mard of Khorne, FCG, halabards
7x knight, razor banner, mark of Khorne, standard, musican
2x hellcannon