ETC 2010 Live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Re: ETC 2010 Live

Post autor: Daw »

Fisch pisze: @ Daw: ja tylko napisałem to co na forum niemieckim. Wszystko sieu mnie zgadza a to Ty piszesz głupoty;] Powiem Twojemu bratu.
Dobra dobra.. jeżeli w cytacie by była wzmianka o wyniku Niemców to wtedy tak ;]

Szkoda, że tak wyszło na ETC. Było blisko ale niestety kupa wyszła :/
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

No i baba. Dostalismy z italijskimi szmatami w dupe i spadniemy...
Prawdopodobnie ponizej 5 miejsca :(
Malal zdobyl ponizej 40 pkt w calym etc.
Debek 4 remisy, macha w przod i macha w plecy. 60 ma z tego co mowil.
Relacja telefoniczna Barbary.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

nie ma sie z czego cieszyc niestety :( co do gry z Wlochami to nie przesadzajcie chlopaki, gry z takimi druzynami jak Niemcy Wlochy czy Dania moga sie skonczyc oklepem dla nich jak i dla nas, klucz do podium to klepanie reszty - czego patrzac po wynikach w tym roku zabraklo, ale z tego co slyszalem a chlopaki napewno rozwina byl juz wyzszy poziom w tym roku, trzeba sie przyzwyczajac z mysla ze reszta swiata dogonila 'Wielkich'

ciekawe jak bedzie za rok na 8 edycje, trzesienie ziemi?

nie mozna napisac o gratulowaniu w przypadku takiego miejsca, ale RISPEKT I SZACUNEK DLA WAS PANOWIE ZA WALKE !!

pzdr

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Życie. Dzięki za walkę panowie. Nie poszło. Pewnie poziom się wyrównał. Też spore znaczenia ma fakt, iż w Polsce nie gra się na zasadach EURO przez cały rok jak w Niemczech. Taki trening sporo by dał.

pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

thurion pisze:ciekawe jak bedzie za rok na 8 edycje, trzesienie ziemi?
Nas tam nie będzie, będziemy mistrzami świata w Bastard Sword :D

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Fisch pisze:Życie. Dzięki za walkę panowie. Nie poszło. Pewnie poziom się wyrównał. Też spore znaczenia ma fakt, iż w Polsce nie gra się na zasadach EURO przez cały rok jak w Niemczech. Taki trening sporo by dał.

pzdr
Powod tego jest prosty i pewnie niektorym znany: zasady ETC sa ... (poniewaz czyta to Kamiśka, to napisze grzecznie....) słabe. A poniewaz ogranie z nimi wazne jest tylko dla 8 niezanych nikomu przez caly sezon 8 graczy, to zaden organizator nie kwapi sie, by tym nieznanym 8 chlopakom ulatwiac trening. Wszyscy wola bawic sie wg innych zasad, co turniej to innych. Mnie to nie dziwi ani trochę.

EDIT: Gratki dla całego teamu, bo nie watpię, ze dali z siebie wszystko. Juz nie moge sie doczekac wieszania winnych tej "hańby". :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Ostatnio zmieniony 8 sie 2010, o 21:32 przez Fisch, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Niom, bywa. Ale mam nadzieję, że się fajnie bawili w Eurowym klimaciku - jest jedyny w swoim rodzaju, i w sumie to jest najważniejsze.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Barbarossa pisze:Niom, bywa. Ale mam nadzieję, że się fajnie bawili w Eurowym klimaciku - jest jedyny w swoim rodzaju, i w sumie to jest najważniejsze.
lol

Czyli to jednak zabawa? Rok temu mówiłeś co innego;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

bless pisze:Gratki dla całego teamu, bo nie watpię, ze dali z siebie wszystko. Juz nie moge sie doczekac wieszania winnych tej "hańby". :)
O, to może zróbmy z tego wieszania temat do następnej edycji Play Mini of the Month. :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ja jebie... jesteśmy niżej niż Rosjanie. :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Virgo pisze:
thurion pisze:ciekawe jak bedzie za rok na 8 edycje, trzesienie ziemi?
Nas tam nie będzie, będziemy mistrzami świata w Bastard Sword :D
Wiesz, podejrzewam, że jak poczytasz zasady tworzone przez Asgera i spółkę na Giant Fanatica (dla ułatwienia - Asger tworzy zasady ETC), to dojdziesz do wniosku, że BS nie jest taki zły. Wprowadzili na zasadzie kanapowej mnóstwo fixów: np. black coach próbuje wyssać maks. 4 kostki magii na turę zamiast całej puli. Podobnie jak duża część zasad ETC z tego roku, wywołują one silne poczucie "WTF???"

@ Fisch - na ETC powinni trafić ludzie, którzy najbardziej na to zasłużyli. Najlepsi gracze, którzy dadzą Polsce największe szanse na zwycięstwo (i jednocześnie nie przyniosą wstydu). Wybieranie ludzi w inny sposób jest po prostu nie fair, jeśli mówimy o turnieju drużyn narodowych.

Natomiast patrząc na to, jak losową grą jest battl od pewnego czasu - chyba jednak fun na turnieju jest najważniejszy. Nawet ETC.
Ostatnio zmieniony 8 sie 2010, o 21:46 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

bless pisze:Ja jebie... jesteśmy niżej niż Rosjanie. :shock:
a zeby nie bylo polacy sa mistrzami rosji tak? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Watcher
Chuck Norris

Post autor: Watcher »

Ale w 40k sobie odbiliśmy! :)
Marcet sine adversario virtus

Minas Kolmar

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

bless pisze:Powod tego jest prosty i pewnie niektorym znany: zasady ETC sa ... (poniewaz czyta to Kamiśka, to napisze grzecznie....) słabe.
bless pisze:Ja jebie... jesteśmy niżej niż Rosjanie. :shock:
hehe

Graty hopaki walki i emocji do konca.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja jebie... jesteśmy niżej niż Rosjanie
Jestem zaskoczony, że tak zdystansowali nas Duńczycy, Niemcy i Włosi. Różnica między 4 a 7 miejscem jest właciwie żadna (raptem kilka punktów) - jeden pechowy rzut i cały team spada o kilka miejsc niżej. Za to obessanie obu istotnych rund (Niemcy i Włochy) to nie jest przypadek - team musiał być dużo słabszy, niż ostatnio. Nie wiem, co nie zadziałało, może brak ogrania, może brak pomysłu na paringi, może poziom graczy był niższy. Oby był to jednorazowy wypadek, a nie jakaś stała tendencja.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Watcher pisze:Ale w 40k sobie odbiliśmy! :)
Zgadza się :)
Obrazek
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Barb moim zdaniem nie masz racji z ta losowością , wystarczy spojrzeć na to kto wygrywa turnieje - gracze, którzy grają najlepiej - podobnie z bitwami raz może się komuś poszczęścić ale zazwyczaj na koniec bitwy wygrywa lepszy generał/taktyk itd.
WFB jest jakie jest, 8edycja bez przesady nie jest jakaś histeryczna, kilka zmian trzeba zrobić i nadal jest to dobra gra, jakbym chciał tylko taktyki grałbym w Total War ( co zresztą od wielu lat w różnych turniejach w te gry robię z powodzeniem).

Szkoda wyniku, bo to nie jest też do końca tak, że każdy z dobrych drużyn może pojechać zupełnie każdą inną. Wygrywa lepszy w danym pojedynku kiedy gra tylu graczy, jedna bitwa nie decyduje. A zarówno z Niemcami przegraliśmy, jak i Włosi nam prawie maksa założyli. A tak niskie miejsce to trochę porażka mimo wszystko że jesteśmy za Grecją czy Rosją i mamy ogromną stratę do Top3

Myślę że powinien być zmieniony trochę pod ETC terminarz Ligi i tyle, tak żeby Liga kończyła się ok, 2,5 miesiąca przed ETC, wtedy każdy wiedziałby jaki jest skład i skład miałby 2 miesiące na przygotowania, i pierwsze turnieje nowej ligi bylby na zasady ETC ( ludzie by się nie zmęczyli, a reprezentacja miałaby okazać się bardziej na dane zasady ograć)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

To na pewno przez jakieś wały Włochów. Dobrze, że Dania wygrała a nie szwaby albo makarony. Brawa dla chłopaków za starania =D> . Za dużo punktów gubiliśmy po drodze niestety. Nie mogę się już doczekać relacji naszych.
Ps. Dla 40tkowców też ogromne =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

@Loremajster ;) Liga kończy się w Maju, a ETC jest w Sierpniu

ODPOWIEDZ