KULTOWO DRUŻYNOWO 8 ETC rules Wawa 15/01/11
Re: KULTOWO DRUŻYNOWO 8 ETC rules Wawa 15/01/11
Na jakies 75 % ja bym rezerwował weakend na tydzien przed Bazylem.
Jest spora szansa na zrobienie PRE Bazyliszka w Babicach.
Oczywiscie jak za dawnych dobrych czasów ze sklepikiem % na miejscu
edit.
No i dupa. Bede musiał sie dogadać z Ink. bo jedyny wolny termin w OSP mam właśnie 5.02.2011
Tak więc mozecie sie spodziewac na dniach informacji o turnieju.
Jest spora szansa na zrobienie PRE Bazyliszka w Babicach.
Oczywiscie jak za dawnych dobrych czasów ze sklepikiem % na miejscu
edit.
No i dupa. Bede musiał sie dogadać z Ink. bo jedyny wolny termin w OSP mam właśnie 5.02.2011
Tak więc mozecie sie spodziewac na dniach informacji o turnieju.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, o 20:45 przez Smiechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktore to sa te najslabsze? Zbyszek, dzialaj tam, zeby nie bylo az tylu zmian... Szczegolnie w obcinaniu itemow, bo zaraz kazda armia bedzie miala jeden standard rozpiskowyGrolshek pisze:Barbarossa pisze:Mi się drużynówka podobała bardziej chyba. Acha, tak trochę uprzedzę, że w tej chwili nie można wykluczyć znacznych jednak zmian w ETC comp na początku lutego. Np. +10% dla najsłabszych armii i stargetowane nerfy (w konkretne przedmioty lub combosy) w wypadku tych najmocniejszych.Kalesoner pisze:Jaki chcecie teraz turniej ludzie? Drużynówka z z Bazyliszkami czy singielek? Termin 5 lutego.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Rince, tak nie wyrównasz armii.
Według mnie powinno się osłabić najmocniejsze 3 armie i ulepszyć np TK, Lizaki (skinki to nie wszystko), Ogry ... Gra nie powinna opierać się tylko na 6 armiach skoro jest ich z 2 razy więcej :/
W sumie nie ma co tak wyrównywać wszystkiego bo to wina GW, że nie potrafią wszystkiego na raz wypuścić tylko się motają ;/ Ale gdzieś w RB jest napisane, że zasady GW to tylko pomysł na grę ;P (że można zmieniac co się chce itp i w sumie racj, czemu nie zmieniac do klimatycznych domowych bitew)
Ostatnio mój kolega walczył O&G na HE i tam gracz HE wymyślił sobie, że SM będą kosztować 21 pkt ale mają dodatkowo KB i zawsze przeżuty niezależnie od ASF i I ;D. Gracz orków też coś wymyślił ale tego nie pamiętam.
Według mnie powinno się osłabić najmocniejsze 3 armie i ulepszyć np TK, Lizaki (skinki to nie wszystko), Ogry ... Gra nie powinna opierać się tylko na 6 armiach skoro jest ich z 2 razy więcej :/
W sumie nie ma co tak wyrównywać wszystkiego bo to wina GW, że nie potrafią wszystkiego na raz wypuścić tylko się motają ;/ Ale gdzieś w RB jest napisane, że zasady GW to tylko pomysł na grę ;P (że można zmieniac co się chce itp i w sumie racj, czemu nie zmieniac do klimatycznych domowych bitew)
Ostatnio mój kolega walczył O&G na HE i tam gracz HE wymyślił sobie, że SM będą kosztować 21 pkt ale mają dodatkowo KB i zawsze przeżuty niezależnie od ASF i I ;D. Gracz orków też coś wymyślił ale tego nie pamiętam.
Tak, tak, ograniczenie itemow w poszczegolnych armiach jest za to swietna metoda szukania balansu... Ktory notabene jest rzecza nieosiagalna. Zawsze armia A bedzie miala gorzej z armia B i C, a D z A i B i nie zmieni tego ujednolicanie rozpisek, do ktorych wszystkie te zmiany prowadza. Szkoda tylko, ze jestesmy zdani na laske ludzi, ktorzy niekoniecznie "znaja sie na rzeczy". Taka sama sytuacja miala miejsce w tamtej edycji. Kazda armia na euro miala max 2 grywalne rozpy.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Było kilka WoChów a każdy inny, Jasiuu na kawie, Przemcio na na chosenach i szrajnach, ja na klockach piechoty i klepaczu. A w VC gwardia 2xżule i jedynym urozmaiceniem był kołcz lub warg... To ja już wolę cięcia... To już nawet emoelfy miały bardziej zróżnicowane rospy...
Ludzie ja juz widze jak by to wygladalo znow skaveny chcieli by pociac ... Co jest nie tak z lizakami za slabe sa?Inradil pisze: Według mnie powinno się osłabić najmocniejsze 3 armie i ulepszyć np TK, Lizaki (skinki to nie wszystko), Ogry ... Gra nie powinna opierać się tylko na 6 armiach skoro jest ich z 2 razy więcej :/
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
To dziwne bo ja sam grałem dwa razy z WoC na prawie identycznych rozpiskach- chosenach i szrajnach, a nie miałem przyjemności grania z Przemciem.Grolshek pisze:Było kilka WoChów a każdy inny, Jasiuu na kawie, Przemcio na na chosenach i szrajnach, ja na klockach piechoty i klepaczu. A w VC gwardia 2xżule i jedynym urozmaiceniem był kołcz lub warg...
Chyba jednak ten WoC nie jest aż tak różnorodny jak myślisz.
Nie no przecież ten chaos taki skrzywdzony! A to taka piękna różnorodna armia! Każda rozpiska inna, tutaj trolle, tu dragon ogry, tam z kolei ogry chaosu z gigantem, shagotty spawny! Nie było jednej i tej samej! Każdy grał czym innym! A nędzne wampiry, tylko gwardia albo bloodknighci! A w chaosie nikt się nie zniży, żeby wystawiać tylko samych chosenów i warriorów! Co to to nie!
Marcin tak jak ci pisałem na forum Bazyla my zrobimy turniej 12 lutego - Pre-Bazyl na dokładnie zasady jak DMP i tydzień po MSWiA. Robienie turnieju z tym samym terminie co oni jest średnie, ale jak uważasz..Kalesoner pisze:Sorki, zapomniałem że Inkwizytor chce coś zrobić, poczekam jaki wybiora termin, do tego czasu pobite gary.
Z tymi rozpisami to troche obsyss (Młody grał pierwszy raz na 8 ed, a Robson nie wiem czemy wysłał błędną wersję) ale moja wina, bo powienien jednego i drugiero sparwdzić i nie wysyłać rozp na ostatnią chwilę, wiec next time coś takiego się nie powtórzy. .
Tak jak Ci napisałem na Bazyliszku, zrobię 2 tyg po Bazyliszku.Dalmar pisze:Marcin tak jak ci pisałem na forum Bazyla my zrobimy turniej 12 lutego - Pre-Bazyl na dokładnie zasady jak DMP i tydzień po MSWiA. Robienie turnieju z tym samym terminie co oni jest średnie, ale jak uważasz..Kalesoner pisze:Sorki, zapomniałem że Inkwizytor chce coś zrobić, poczekam jaki wybiora termin, do tego czasu pobite gary.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Tu masz wyniki turnieju, które wyciągłem z Excela:Grolshek pisze: Uuu, biedny Woch znerfiony do ziemi uuuu (parafrazuję)
Armia / średnia liczba punktów / liczba armii na turnieju
O&G 44,0 1
LIZ 41,0 1
TK 38,0 1
WOC 37,4 7
BE 36,0 1
VC 34,5 8
DE 31,6 5
EMP 28,7 3
DOC 28,5 4
DF 27,2 5
WE 26,6 5