Incoming: Storm of Magic

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Re: Incoming: Storm of Magic

Post autor: tedzio »

No tak jak mówilem. Im bardziej przegięty lore, tym bardziej przegięte czary otrzyma w dodatku. Czekam jedynie na Apokalipsę z deatha. Heaven mnie rozczarował, bo liczyłem na czar Winning :(.

Ja też nie widzę (tak jak tej edycji nie widzę), ale w końcu gw go wydaje, a jak gw coś wydaje (tak jak było z 8ed) to nie wolno sie żalić, że jest to słabe tylko przyjąć z pokorą i się dostosować.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ale porąbany ten dodatek 8)
Już wiem że podręcznik do niego będzie mi zbędny.
Dobrze chociaż że nowe figsy w związku z nim wypuścili.
Manticora i chimera na pewno zagoszczą w mojej kolekcji :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

świetne te czary xD w końcu cos sie dzieje;]

pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Władca Nie-śmierci
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Władca Nie-śmierci »

a ten zwłaszcza ten rządzi
,,Vampires have access to the Lore of Vampires, which provides a couple of nifty spells (including the Army of Doom Keep, which summons a unit of Grave Guard led by a Wight King"

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Primal Onslaught, one of the Cataclysm spells from the Lore of the Wild, is inherently useful, causing the whole army to automatically pass its Primal Fury tests and giving them Hatred, Frenzy and re-rolls to wound in melee. But perhaps the most destructive spell available to the Beastmen is Ruiner of the Wrought, which might need a mighty 30+ to cast but can topples buildings and devastate all war machines on the board.

Perhaps the finest of these from a Bretonnian perspective is a Cataclysm spell from the Lore of Beasts, Merciw's Monstrous Regiment, which doubles the Strength, Toughness and Attacks of a unit. Nasty enough on a horde of Men-at-arms, but imagine what it might do to a unit of knights.

Oblivion is a characteristically vicious spell, and is able to devastate an entire section of the enemy battleline under the right circumstances, in addition to destroying the enemy Fulcrum and hapless Wizard! Dark Elves don't pull their punches.

The Ancestor Rune of Grungni even enables a Dwarf unit to re-roll all failed To Hit rolls in close combat in addition to the Fight in Extra Ranks rules.

The Lore of Metal is potent in the hands of the Asur, with Meteoric Ironclad granting their expensive but fragile units a 2+ ward save, and Quicksilver Swords making a humble unit of Spearmen utterly deadly in conjunction with their Speed of Asuryan and Martial Prowess special rules. But remember, High Magic also grants you access to the incredible Coruscation of Finreir, which allows you to summon forth a new Arcane Fulcrum should you so desire!

The Spells of the Little Waaagh! are great for causing mischief in the ranks of your enemy's army, with Nikkit! Nikkit! not only able to cause a great deal of damage to an enemy character, but also to nick a magic item from their grasp when they're not looking. The Great Green Spite on the other hand can turn a devastating charge into an unstoppable one, causing all attacks made against every enemy within 24" to automatically hit. And Attacks is something Orcs & Goblins are rarely short of.
The Spells of the Great Waaagh!, on the other hand, are far more to the point. Take Wallopin' Great Krunch, which is a souped up version of Foot of Gork, causing a Strength 9 hit with Multiple Wounds (D3). Great for squashing enemy monsters as though they were bugs.

Perhaps the finest - if subtlest - of these is the Return of the Golden Age, a Cataclysm spell from the Lore of Nehekhara that restores the entire army to the might and vigour of life. This grants every friendly Tomb Kings unit a bonus to its Weapon Skill, Strength and Initiative and makes their already-deadly Lords into killing machines.

Vampires have access to the Lore of Vampires, which provides a couple of nifty spells (including the Army of Doom Keep, which summons a unit of Grave Guard led by a Wight King).

The Chaos Lores are particularly potent, with spells such as Grandfather Nurgle's Circle of Life (which causes 5D6 hits that wound on a 4+ with no save allowed and summons a Daemon Prince if it causes at least 10 wounds) or Song of Seduction (which allows you to control an enemy unit).

Perhaps the most powerful of the spells available to the Wood Elves can be found in the Lore of Life, whose potent magicks can bring entire units back to life with Verdant Apotheosis.
Haters gonna hate \:D/

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dobry dodatek na półkę :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Hmmm... Przejrzałem tą ich ofertę i raczej nic ciekawego dla siebie nie widzę. Wszystkie duże stworki mi nie przypadł do gustu, mantykora chyba gorsza od starej... Ta chimera w pozycji "przytul mnie" do mnie nie trafia. Herosi piesi są ok, ale czarki DE nie kupię(40zł za jeden plastikowy model!?). Zasady... hmm. Książeczka trochę droga, z trzy razy mniejsza objętościowo od RB a po tej samej cenie. Na półeczkę może i by się nadała. Makietki fajne. Za ~115zł mamy 2 fajne obiekty. Nawet nieźle to wypada.

Ogólnie po marudziłem. Nie jestem przeciwny takim dodatkom, ale ten do mnie nie trafia, choć może nadal jest bardzo zniechęcony do GW po wycofaniu całego metalu i po failcascie w cenie złota. Nie pogardziłbym jakiś fajnym dodatkiem, ale może bardziej skierowanym na kampanię, machiny oblężnicze i zasady oblegania.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Rasti pisze:
Ogólnie po marudziłem. Nie jestem przeciwny takim dodatkom, ale ten do mnie nie trafia, choć może nadal jest bardzo zniechęcony do GW po wycofaniu całego metalu i po failcascie w cenie złota. Nie pogardziłbym jakiś fajnym dodatkiem, ale może bardziej skierowanym na kampanię, machiny oblężnicze i zasady oblegania.

Albo coś fajnego podobnego do Storm of Chaos :)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Albo następne AB ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

http://www.forgeworld.co.uk/New_Stuff/C ... RAGON.html

Jaki fajny ten smok z Forge Worlda, o wiele lepszy niż ten GW nowy do De.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Obrazek

Żeby tak koszt Hydry się nadpisał :mrgreen:

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Dobrze by było, ale pewnie nie.
To dwie różne hydry, zauważ, że ta nie ma nawet m&h.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

do tego ta nie ma hata
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Coz ja spodziewalem sie czegos troche innego ale GW jak to GW postanowilo pojsc w swoja strone. Interesujaco wygladaja nowe budynki i herosi z chaosu.
Fajnie wyszedl lord z Mantyski ale nie bede kupowal tak ochydnego modelu tylko dla fajnego jezdzca.
Podsumowujac pewnie kupie ksiazke, Karty magii i templatki, raczej nic wiecej. Mantyske popoluje na bayu :)

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Murmandamus pisze:do tego ta nie ma hata
no tego jeszcze nam brakuje - hydry w kapeluszu
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Tylko jeden kapelusz na tyle głów?- logiczne że nie ma bo każda głowa chciałaby kapelusz mieć i pogryzłyby sie o niego :D

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Po obejrzeniu tych stron mam nadzieję, że Storm of Magic będzie w końcu książką "full colour, w sensie kolorową", a nie "full colour, w sensie czarno-białą, tyle że z założonym filtrem sepia", jak podręczniki do orków i Tomb Kings...

Tzn. i tak pewnie tej książki nie kupię, bo mi niepotrzebna, ale miło by było, gdyby w końcu przestali opowiadać bajki o tych swoich 'ekskluzywnych w pełni kolorowych podręcznikach'... :roll:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Don_Silvarro no już nie mów, bo co jak co, ale książki i różne dodatki w stylu kart magii itp. to GW wydaje akurat bardzo porządnie i wcale nie jakoś drogo :roll:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Po obejrzeniu tych stron mam nadzieję, że Storm of Magic będzie w końcu książką "full colour, w sensie kolorową", a nie "full colour, w sensie czarno-białą, tyle że z założonym filtrem sepia", jak podręczniki do orków i Tomb Kings...
#-o #-o To już chyba szczyt marudzenia.
Jak dla mnie podręczniki są bardzo ładnie wydane. Co Ty byś chciał? Każdą stronę w innym jaskrawym kolorze?

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Pewnie chodzi o to, że połowa, albo i większość ilustracji najnowszych armybooków jest nadal czarno-biała. Plus masa stron z samym tekstem nie nadaje sensu, innego niż marketingowy, wprowadzania "full colour".
A to pokrętło wmontowane w okładkę takim trochę kiczem zalatuje. Brakuje jeszcze takich stawianych, trójwymiarowych obrazków niczym w książkach dla dzieci do lat 5.
Niemniej jednak nie wykluczam zakupu. Może możliwość łączenia jednostek różnych armii będzie wystarczająco atrakcyjna.

ODPOWIEDZ