8 edycja - Pytania 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja - Pytania 3
jak to po co by zyskać dodatkowe cale za wejście do oddziału 

Z tego co wiem to nie robisz najpierw trochę ruchu tym unitem, potem tamtym i znowu tym pierwszym...
Znaczy, chyba 8 tego nie zmieniła...?
Znaczy, chyba 8 tego nie zmieniła...?

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Czy kowboje siedzący w jakimś dowolnym unicie mogą z niego wyjechać i uformować osobny unit złożony z samych kowbojów w tej samej turze?
EDIT: tak mnie naszło: snajperki z deatha w przypadku modeli wieloczęściowych lecą w wybraną przez czarującego część? Czy się rozlosowuje?
I jeszcze jedna sprawa - spirit leech z deatha - w przypadku otrzymanych obrażeń rzuca się jednego warda (bo to 1 hit zadający jakby multiplikacją x ran), czy tyle wardów, ile ran?
EDIT: tak mnie naszło: snajperki z deatha w przypadku modeli wieloczęściowych lecą w wybraną przez czarującego część? Czy się rozlosowuje?
I jeszcze jedna sprawa - spirit leech z deatha - w przypadku otrzymanych obrażeń rzuca się jednego warda (bo to 1 hit zadający jakby multiplikacją x ran), czy tyle wardów, ile ran?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Jeśli chcą wyszarżować, to nie. Jeśli będą się po kolei odłączać a potem utworzą unit, to tak.Myth pisze:Czy kowboje siedzący w jakimś dowolnym unicie mogą z niego wyjechać i uformować osobny unit złożony z samych kowbojów w tej samej turze?
Spirit leech nie zadaje hitów, tylko woundy, czyli za każdy wound osobny ward.Myth pisze:I jeszcze jedna sprawa - spirit leech z deatha - w przypadku otrzymanych obrażeń rzuca się jednego warda (bo to 1 hit zadający jakby multiplikacją x ran), czy tyle wardów, ile ran?
Co do pozostałego pytania to nie wiem.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
możesz wybrać cel wg opisu, więc czemu miałbyś losowaćEDIT: tak mnie naszło: snajperki z deatha w przypadku modeli wieloczęściowych lecą w wybraną przez czarującego część? Czy się rozlosowuje?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Według FAQ do RB wybierasz, w którą część chcesz trafiać.misha pisze:możesz wybrać cel wg opisu, więc czemu miałbyś losowaćEDIT: tak mnie naszło: snajperki z deatha w przypadku modeli wieloczęściowych lecą w wybraną przez czarującego część? Czy się rozlosowuje?
- White Lion
- Kretozord
mam dziwne wrażenie że gdzieś czytałem że maksymalny ward dzięki MR to 4+ ale nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Nie ma żadnych ograniczeń i połączenie warda i MR może dać kumulatywnie warda na 2+ ?
Nie ma żadnych ograniczeń i połączenie warda i MR może dać kumulatywnie warda na 2+ ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nawet na 1+ da się
.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- Infernal Puppet
- Masakrator
Gwoli ścisłości - można
. Tylko jest traktowany dokładnie tak jak 1+ , więc nie robi to żadnej różnicy, poza budowaniem swojego EGO
.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- swieta_barbara
- habydysz
Jak dokladnie dziala Necrotic Phylactery na modelu na smoku? Czy dziala jedynie na jezdzca, czy rowniez na dol? Wording odnosi sie do modelu, nie do bearera, ale jak jest faktycznie?
- White Lion
- Kretozord
niestety tylko dla jeźdźca.
wszystkie przedmioty działają tylko na jeźdźców chyba, że mają wyraźnie napisane że działają też na mounta (np. ward u WE).
wszystkie przedmioty działają tylko na jeźdźców chyba, że mają wyraźnie napisane że działają też na mounta (np. ward u WE).
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- swieta_barbara
- habydysz
Wording:
Model is immune to poison, death and nurgle spells. Wearer auto passes all characteristic tests.
Po co byloby w takim razie to rozgraniczenie?
Model is immune to poison, death and nurgle spells. Wearer auto passes all characteristic tests.
Po co byloby w takim razie to rozgraniczenie?
Bo jest to niekonsekwentna gra pisana przez idiotów.
Wszystko działa tylko na faktycznego posiadacza, chyba że wording dobitnie mówi inaczej. Ogólniki typu "model" się nie liczą.
Wszystko działa tylko na faktycznego posiadacza, chyba że wording dobitnie mówi inaczej. Ogólniki typu "model" się nie liczą.
- White Lion
- Kretozord
Furion pisze:Bo jest to niekonsekwentna gra pisana przez idiotów....

Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
a IMO sprawa jest prosta - to co działa na model, działa na być model - immune to poisone i death i nurgle
a to co nosiciela tylko na niego - zdaje testy charakterystyk
Furion, powiedz mi dlaczego miałoby być inaczej?
a to co nosiciela tylko na niego - zdaje testy charakterystyk
Furion, powiedz mi dlaczego miałoby być inaczej?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ponieważ ta gra jest niespójna i pisana przez debili. Autorzy używają słów posiadacz / model zamiennie i bez pomyślunku. Jeżeli coś ma działać na mounta, to jest to wyraźnie zaznaczone (vide dragon armour, ward save WE)Dmtrij pisze: Furion, powiedz mi dlaczego miałoby być inaczej?
pozdrawiam
Furion