Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
panterq
Masakrator

Re: Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Post autor: panterq »

Laik pisze:
PiotrB pisze:jeśli Solo będzie grał to zakład stoi :mrgreen:
niestety Solo nie grał SK więc zakładu nie było.
Piotr nie pisał że Solo ma grać SK, tylko grać w ogóle ;)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To ja się Bombajowi podłożyłem, a Ty taki rulelawyering uprawiasz [-X
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

"DE najlepsze na te punkty" mówili
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jankiel pisze:
To ja się Bombajowi podłożyłem, a Ty taki rulelawyering uprawiasz [-X
nie rozumiem co to znaczy ale może nadawałbym się już do LS? :P

RAI jest prosty :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jak o mnie chodzi to przegrałem flaszkę :) Na zdrowie ! Co pijesz? :)...

Impreza super! Zupa za 3 zł z pierogami za 6 zł mniam! Obsługa mniam! I nie mam tu na myśli Laika ,ale pewnie każdy wie o kim mówię! :)
Super turniej! Świetnie się bawiłem! Ogólnie wszystko dopięte na ostatni guzik :) Bardzo się cieszę ,że widziałem Wasze zakazane mordy ! W styczniu też przyjadę ! :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Mi się również podobało :D
w styczniu pewnie będę bo jest z kim jezdzić jeśli chodzi o Kraków.

I guuupi Sevi, została dla niego wylosowana losówka ale już sobie pojechał, dobrze mu tak :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Co nas bardzo cieszy na turnieju było więcej osób niż zapisanych a nie na odwrót :)

Z nagrodami losowymi taka jest u nas zasada - dostają je ci którzy są przy losowaniu...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

A właśnie, jak mam sobie kupić prezent na mikołaja za bon, skoro siedzę w Krakowie ?

Turniej super !! Żadnej obsuwy, także prężnie, soczki - dobra opcja, Jak Krakusowi dają coś za darmo to zawsze jest Happy !!

Co do gry to sie nie wypowiadam :roll: , porównywalnie potężny oklep ostatnio dostałem na bazyliszku 2011r. Dlatego następnym razem to jednak podjadę z Bestiami.

A puki co, co złego to nie Ja.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

wertex pisze:"DE najlepsze na te punkty" mówili
Samymi kusznikami nie wygrasz :)

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

graty szaitis
tym samym zostajesz najlepszym VC w lidze
=D>
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Gratki dla organizatorów, świetnie było! Dzięki przeciwnikom: PiotrB! (nauczę Cię tak kostkami rzucać :wink: ) Brujah! (za mocny remis :wink: ) Laikowi za miłą grę i podziwanie prawdziwego wyrobionego skilla oraz Swobodzie za maskę, przeciwnik pierwszy raz grał przeciw HE i nie wiedział do końca co potrafią WL :) Pozdro!
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

fajny tur fenomenakne żarcie i przyjemne bitwy no i najwazniejsze, dzięki mojemu flameowi Laik podał rękę Solowi i Goblinowi, wiedziałem że to był dobry pomysł ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

-Qc- pisze:dzięki mojemu flameowi Laik podał rękę Solowi i Goblinowi
:shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Kosa pisze:
I guuupi Sevi, została dla niego wylosowana losówka ale już sobie pojechał, dobrze mu tak :P
:(

Życie :P Za to podróż bardzo przyjemna - dzięki Dydu za transport! :)

Turniej zorganizowany bardzo dobrze, nie ma do czego się przyczepić :) Żarcie świetne i tanie!

Bitewki przyjemne - dziękuję Młynkowi, Rymarowi, Szalone i Królowi Goblinów (temu ostatniemu gratuluję udowodnienia przewodnictwa w ogrzym stadzie :mrgreen: )

Mam nadzieję że uda mi się do was przyjechać na Bilaticon :wink:
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Chlopaki super turniej. Naprawe organizacyjnie super wszystko ogarniete. Masa miejsca do grania i lazenia. Naprawde super super.Oby tak dalej. postaram sie podjechac w styczniu na nastepnego tura bo w Bielsku Spoko ludzie :D

P.S.
Sevi bylo zostac 10 minut dluzej :D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

^Karpiu^ pisze:
P.S.
Sevi bylo zostac 10 minut dluzej :D
Hehe, postanowiłem uszczęśliwić kogoś innego ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Hyhy Dibo jest tobie Dozgonnie wdzięczny :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Jarząbek strasznie się starał załatwić uścisk mojej dłoni dla prezesa - skąd taka potrzeba?
Jak Solo dostał maskę to mu podałem rękę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Najlepsza akcja turnieju była Jankiela – podchodzi do stołu Szaitisa w bitwie z Solem, zerknął krótko na stół i mówi – to co, tak defensywnie grasz (do Szaitisa) – w tym momencie Solo miał na stole uciekające harpie, uciekające kusze i uciekające kusze z wszystkimi bohaterami z D&D na sobie :mrgreen:

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

To ja też coś napisze, w koncu 3cie miejsce zobowiązuje :P

1 bitwa brujah i dwarfy

Zbunkrowal sie w rogu i strzelał do mnie zawzięcie, szedlem do niego i ginąłem, cośtam mu skroiłem, ale ogólnie mi większość poginęła. Miał troche fartów musze przyznać typu strzał z działa zabija cały oddział screamerów, albo strzał z działa zabija heralda bsb po oblanym lookoucie, albo dwa strzaly z dziala zabijają obu bloodcrusherów. Na organki nie rzucił chyba mniej niz 8 (raz chyba 6, ale nie jestem pewien).

6:14

PiotrB i chadecja

3 rakiety, kadaj, kloc i khan. Stał na krawędzi i walił z rakiet, po 2 turach strzelania zostało 3 bloodletterów i herald. Na jego nieszczęscie popełnił duży błąd. Kadaj sobie stał nieruchawy, wiec po prostu podjechałem mu pod nos juggerkiem, khan tez sobie stał i nic nie robił wiec zsyrenowałem kloc z generałem, wrzuciłem brzytwe i zabiłem bsb i złamałem oddział, przez co stracił sztandar i koniec.

20:0

Jędrek i dwarfy

Te dwarfy mi bardziej odpowiadały, mniej do mnie strzelały, jednak magia nic nie robiła za to. Warriorzy pokroili demonety, za to fiendy i letterzy pokroili hamków, złapałem 3 znaczniki, maszyny pozabijałem, screamery przeleciały żyrosa

14:6

Szczur i WoCh

Szczur zginął na własne życzenie - podleciał magiem lordem na dysku zeby wrzucić mi brame w heralda - scroll, potem demonetki do przodu pod niego, a przed nie screamery. Syrena na maga - zaszarżował bo gdyby dał flee to w następnej mojej by go screamery zjadły. Tu miałem troche farta bo przed śmiercią walnął drugą brame w heralda, ale wywardowałem 4 rany :D Potem uciekł i zginął.. Potem sie odwróciłem demonetkami i zabiłem wulfrika i 40 maruderów khorna. Pita na helene, potem zabiłem warriorów z tarczami bloodletterami, a rycerzy trzymałem w ryzach szarżując na nich od boku pojedynczymi bloodcrusherami, a potem zkanapkowałem letterami i fiendami i koniec gry w 4 turze.

20:0

Na koniec 60 pkt z bitew. Dzieki przeciwnikom za gry, wszystkie były super! Żarcie mega, miejscówka dobra.
Jednak 3 rzeczy pomogły mi w osiągnieciu tego miejsca. Na euro nie byłoby szans żebym był tak wysoko.
- loremaster działający, dzięki czemu miałem cały lore shadow
- można rzucać tenże shadow z 6 kośći - choć zrobiłem tak w sumie tylko raz
- syrena

Bez loremastera demony nie mają magii i leżą i kwiczą. Shadow jest lepszy jeśli chodzi o debuffy niż buffy z lighta. Duże zasięgi czarów i brak LoSa dają rade. Herald na dysku super - ani razu mi nie zginął, ale też nie wychodził zza górki/domku przez całą bitwe, bo nie było po co. Pojedyncze crushery gorąco polecam - lepsze od pojedynczych fiendów, bo same potrafią coś zabić. Screamery - mieszane uczucia, w sumie są niezłe, ale nie wiem czy warte dwóch oddziałów furii. Jak masz dość odginaczek jak ja w tej rozpie to na pewno są wartościowsze. Furie tylko by mi przeszkadzały, w sumie niewiele na tym turnieju zrobiły.

ODPOWIEDZ