ETC 2013
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2013
ale wlasnie mozesz brac dzialo. Co to za problem? nie musisz grac z dyscyplina.
A jak mam pytanko z zupełni innej kategorii:
Czemu gramy na Euro?
Argumentacja:
Było już pare większych turniejów na Open bez imiennych i jak na razie wygrywały raczej te armie, złożone pod Euro, a nie potworki... To czemu blokujemy możliwość zagrania funową rozpą grając 90% turnieji na zasady ETC?
Czemu gramy na Euro?
Argumentacja:
Było już pare większych turniejów na Open bez imiennych i jak na razie wygrywały raczej te armie, złożone pod Euro, a nie potworki... To czemu blokujemy możliwość zagrania funową rozpą grając 90% turnieji na zasady ETC?
A to dlatego że są armie które mają wyższą LD z przeżutemJankiel pisze:A teraz na 8 z rerollem nie da się grać...
Wisła Kraków.
Kanadian - z treści działania tego przedmiotu po erracie
Shino - granie na 8 ld albo tyrancie mija się z celem, choćbyś stanał na rzęsach działo nie przebije ld9 + stubborn. Ale z drugiej strony w tej armii jest jeszcze parę innych zabawek i OK dadzą rade pod tym draftem imo, więc i emocji z mojej strony nie ma, ale nawet nie próbuje mówic "bardziej OK nie potniecie" bo się już tak parę razy przeliczyłem ; )
Co do SK i LiZ, imo draft nadal siecze po nich zbyt lekko, a DoCH prosi sie o odblokowanie MoSa w trybie 0-1
Shino - granie na 8 ld albo tyrancie mija się z celem, choćbyś stanał na rzęsach działo nie przebije ld9 + stubborn. Ale z drugiej strony w tej armii jest jeszcze parę innych zabawek i OK dadzą rade pod tym draftem imo, więc i emocji z mojej strony nie ma, ale nawet nie próbuje mówic "bardziej OK nie potniecie" bo się już tak parę razy przeliczyłem ; )
Co do SK i LiZ, imo draft nadal siecze po nich zbyt lekko, a DoCH prosi sie o odblokowanie MoSa w trybie 0-1
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Qc jakie lekko jakie lekko? Tylko 2 oddziały kameleonow wchodzą a nie 3 :<
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Ja postuluje wprowadzenie większej ilości lasów na stole bo zasada WE jest w innym przypadku martwa. Jak ma się 1-2 lasy na stół to nie można wykorzystać tej specjalnej zasady a jeszcze bardziej to chcę powrotu zasad lasów z 7ed. ... Inaczej nie da się grać przecież...MlSlEK pisze:ktorej?. Na euro bestie nie są w stanie skorzystać z jednej z dwóch swoich zasad armijnych.
Zasadzka jest efektywna bez limitów na core gdyż wymusza spore powtórzenia oddziałów, a także z przerzutem wystawień dostępnym jedynie dzięki khazrakowi który się z tym kombuje. Bez tego jest martwą zasadą, no chyba że ktoś widział z was napaleńca tak grającego.
Przecież masz wybór. To że u nas się tak gra wcale nie oznacza, że tak się gra wszędzie. Może warto się zastanowić?Król Goblinów pisze:@Shino ale przecież nic w tej kwestii nie zmieniliście-mogliście po prostu napisać ze działa są zbanowane, mniej linijek by to zajęło.Kod: Zaznacz cały
Ze względu na bezsensowność związaną z braniem lorda walczącego.
pzdr,KG
Mówisz o funowych rozpach VC, DE, Demonów czy Skavenów?JarekK pisze:To czemu blokujemy możliwość zagrania funową rozpą grając 90% turnieji na zasady ETC?
"Od tego rerolowania w dupach się poprzewracało"Jankiel pisze:Już zapomnieliście, że w 7 edycji nie było dyscypliny i przerzutów każdej liderki z bsb? A teraz na 8 z rerollem nie da się grać...
Z czym?Sevi pisze:A to dlatego że są armie które mają wyższą LD z przeżutemJankiel pisze:A teraz na 8 z rerollem nie da się grać...
Poza tym te "inne" armie mają niższego tafa, siłę, mova... itp, itd... Coś kosztem czegoś.
Bo?-Qc- pisze: a DoCH prosi sie o odblokowanie MoSa w trybie 0-1
Lormaster na 2lvl magu z dowolnym lorem książkowym jest do zaakceptowania a lizaki bez dyscypliny są dalej za mocne...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
cii, lasy to zuo i wcale nie są nam potrzebne, a wręcz przeciwnie!bigpasiak pisze: Ja postuluje wprowadzenie większej ilości lasów na stole bo zasada WE jest w innym przypadku martwa. Jak ma się 1-2 lasy na stół to nie można wykorzystać tej specjalnej zasady a jeszcze bardziej to chcę powrotu zasad lasów z 7ed. ... Inaczej nie da się grać przecież...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
[/color]
Tak, ale wtedy uciekały podatki kawalerii za 120 pkt, albo 25 klanów za 140, a nite 30 WL za 450,, lub usual ironow z herosami za 1500.Jankiel pisze:Już zapomnieliście, że w 7 edycji nie było dyscypliny i przerzutów każdej liderki z bsb? A teraz na 8 z rerollem nie da się grać...
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Panowie to już nawet nie jest irytujące. To jest śmieszne.
Wszystkie te posty jak to którą armię nie przycięto, jak to co tam jest za słabe, jak to że znów ktoś nie potrafi grać.
Po pierwsze panowie nauczcie się czytać, rozumieć i wyciągać wnioski. Ograniczenia Euro na które tak biadolicie w żaden sposób nie wpływają na poziom reprezentacji i nie chcę was martwić, ale nikogo nie obchodzi w ar.com, że polacy jak porąbani grają wszystkie turnieje na ten system, dla nich to jest jednorazowe przycięcie armii na mistrzostwach świata, a tam nie jest ważne jak co przytną, bo i tak każdy gra na tych samych zasadach, ba powiem więcej im bardziej są przycięte różne armie tym lepiej dla Polaków, którzy są po prostu lepsi od innych i lepiej wykorzystają swoje armię. Więc zamiast zaśmiecać wątek, który powinien być informacyjnym zacznijcie przyjeżdżać częściej na mastery, jak będzie target to i znajdą się turnieje na inne zasady niż euro, bo na razie na mastery zazwyczaj jeżdżą a) lokalni, b) ludzie dbający o ligę, c) ci którzy chcą udowodnić swoją wartość na zasady euro. Dwie ostatnie kategorie chcą gry na zasady euro więc i tak pozostanie i dopóki będą większością, dopóty nic się nie zmieni.
Po drugie Shino rozumiem, iż możesz być zirytowany, ale twoje odpowiedzi są zdecydowanie poniżej poziomu, który mógłbyś i powinnieneś reprezentować. Tak się jakoś składa, że obecnie już nie szanuje się ludzi dlatego, że sa chamscy.
Pozdrawiam i skończcie pieprzyć. To i tak nic nie zmieni. Shino ma po prostu zbyt mały wpływ żeby to zmienić, czy jakikolwiek inny Polak.
Wszystkie te posty jak to którą armię nie przycięto, jak to co tam jest za słabe, jak to że znów ktoś nie potrafi grać.
Po pierwsze panowie nauczcie się czytać, rozumieć i wyciągać wnioski. Ograniczenia Euro na które tak biadolicie w żaden sposób nie wpływają na poziom reprezentacji i nie chcę was martwić, ale nikogo nie obchodzi w ar.com, że polacy jak porąbani grają wszystkie turnieje na ten system, dla nich to jest jednorazowe przycięcie armii na mistrzostwach świata, a tam nie jest ważne jak co przytną, bo i tak każdy gra na tych samych zasadach, ba powiem więcej im bardziej są przycięte różne armie tym lepiej dla Polaków, którzy są po prostu lepsi od innych i lepiej wykorzystają swoje armię. Więc zamiast zaśmiecać wątek, który powinien być informacyjnym zacznijcie przyjeżdżać częściej na mastery, jak będzie target to i znajdą się turnieje na inne zasady niż euro, bo na razie na mastery zazwyczaj jeżdżą a) lokalni, b) ludzie dbający o ligę, c) ci którzy chcą udowodnić swoją wartość na zasady euro. Dwie ostatnie kategorie chcą gry na zasady euro więc i tak pozostanie i dopóki będą większością, dopóty nic się nie zmieni.
Po drugie Shino rozumiem, iż możesz być zirytowany, ale twoje odpowiedzi są zdecydowanie poniżej poziomu, który mógłbyś i powinnieneś reprezentować. Tak się jakoś składa, że obecnie już nie szanuje się ludzi dlatego, że sa chamscy.
Pozdrawiam i skończcie pieprzyć. To i tak nic nie zmieni. Shino ma po prostu zbyt mały wpływ żeby to zmienić, czy jakikolwiek inny Polak.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Przyjedź, poinformuj że chcesz i będziesz miał. Miał być chyba troll, a u nas nie patrzy się jak zrobić by gracz bawił się mniej jak może więcej.bigpasiak pisze:Ja postuluje wprowadzenie większej ilości lasów na stole bo zasada WE jest w innym przypadku martwa. Jak ma się 1-2 lasy na stół to nie można wykorzystać tej specjalnej zasady a jeszcze bardziej to chcę powrotu zasad lasów z 7ed. ... Inaczej nie da się grać przecież...
Nie no mam podobne zdanie co Pasiak Jarek ogarnij widziałeś kiedyś funową rozpę tych armii jak według ciebie taka rozpa powinna wyglądać...JarekK napisał(a):
To czemu blokujemy możliwość zagrania funową rozpą grając 90% turnieji na zasady ETC?
Mówisz o funowych rozpach VC, DE, Demonów czy Skavenów?
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
wiesz jak ktor argumentuje merytorycznie to staram sie zupelnie inaczej odpowiadac. Inna sprawa to to, ze niekoniecznie musze szukac twojego szacunku moimi wypowiedziamiGolonka pisze: Po drugie Shino rozumiem, iż możesz być zirytowany, ale twoje odpowiedzi są zdecydowanie poniżej poziomu, który mógłbyś i powinnieneś reprezentować. Tak się jakoś składa, że obecnie już nie szanuje się ludzi dlatego, że sa chamscy.
jak z kolei leca komentarze, ze niezalenie od mojego podejscia do ar, to podejscie jest zle to nie dziw sie, ze nie wytrzymuje.
Drugim moim faworytem jest ne jestem graczem tuniejowym, ale te ograniczenia turniejowo sa slabe.