Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Post autor: Shino »

soc byl zupelnie inny od end of times.

to drugie jestbardziej w stylu apokalipsy z 40k. Zmienia zupelnie kompozycje armii z rulebooka i dodaje mocno niezbalansowane zasady.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Czy można beastmanskiego Slugtonguea reprezentować figurką Morghura? (ten pierwszy nie ma figurki, a obaj klimatem sa podobni)

pozdro

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Wystaw morghura, to byłby hit i wieczny fejm wsród kniei
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Crusader pisze:Czy można beastmanskiego Slugtonguea reprezentować figurką Morghura? (ten pierwszy nie ma figurki, a obaj klimatem sa podobni)

pozdro
Jezeli nie ma figurki to zastąpic mozna czymś podobnym
Najlepiej nie innym bohaterem specjalnym zeby nie było problemów z rozpoznaniem
prosze poinformować o tym przeciwnika zeby sie nie pomylił

To są wyjątkowe przypadki, gdy GW nie wydało bohaterów specjalnych a są oni w podreczniku

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Remo pisze:Pytanko:
Co się zmieniło od czasu kiedy to debeściaki grały na Masterach niejakim Daemonic Legionem, Errentry War itd. i było wszystko git a dziś taki sam dodatek nazywacie "Kampanijnym pierdzeniem" czy jakoś tak.
Storm of Chaos też był pierdzeniem, że się nim grało legalnie?...

Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem GW i z jego zeznań wynika, że najnowsza kampania z Nagashem zmienia zasady WFB a nie jest "opcjonalnym dodatkiem" więc te zasady nie są "domowe" i organizator co najwyżej (tak jak to zrobił Solo) może sobie zastrzec w regulaminie, że gramy na zmodyfikowanych zasadach WFB czyli bez UL.

Jak dla mnie Nagash może być - ma tak wielką podstawkę, że na turnieju bez limitu artylerii będzie przyjmował na ryło aż miło (dobry rym :) ). Ward na 4+ i 7 W naprawdę nie jest przeszkodą dla 4 armat. 8)
Może jest taka drobna różnica iż to nie tylko VC/TK dostały boosta a KAŻDA armia miała ciekawego army lista? [ no może poza WE ]. Widzisz różnicę? Nie? To pogadaj z tym swoim kumplem z GW i zapytaj dlaczego takie badziewie wypuścili promując tak małą grupę armii...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Moja propozycja:

Grajmy na magiczne tereny:D [-o<
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

bigpasiak pisze:
Remo pisze:Pytanko:
Co się zmieniło od czasu kiedy to debeściaki grały na Masterach niejakim Daemonic Legionem, Errentry War itd. i było wszystko git a dziś taki sam dodatek nazywacie "Kampanijnym pierdzeniem" czy jakoś tak.
Storm of Chaos też był pierdzeniem, że się nim grało legalnie?...

Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem GW i z jego zeznań wynika, że najnowsza kampania z Nagashem zmienia zasady WFB a nie jest "opcjonalnym dodatkiem" więc te zasady nie są "domowe" i organizator co najwyżej (tak jak to zrobił Solo) może sobie zastrzec w regulaminie, że gramy na zmodyfikowanych zasadach WFB czyli bez UL.

Jak dla mnie Nagash może być - ma tak wielką podstawkę, że na turnieju bez limitu artylerii będzie przyjmował na ryło aż miło (dobry rym :) ). Ward na 4+ i 7 W naprawdę nie jest przeszkodą dla 4 armat. 8)
Może jest taka drobna różnica iż to nie tylko VC/TK dostały boosta a KAŻDA armia miała ciekawego army lista? [ no może poza WE ]. Widzisz różnicę? Nie? To pogadaj z tym swoim kumplem z GW i zapytaj dlaczego takie badziewie wypuścili promując tak małą grupę armii...
Pasiaczku, why so serious? :*

Remo : End Times ma mieć 4 podręczniki, więc każda armia coś dostanie. Na razie tylko VC i TK mają nowe zasady, więc zaburza to balans i nie będzie dopuszczone. Jak wszystkie podręczniki wyjdą, to się będziemy zastanawiać, czy na to grać, czy nie :)
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Ma mieć...?
Dostanie...?
Pogadamy kiedy to nie będzie czas przyszły a teraźniejszy bo póki co to jakby wyszła Sylvania do SoC i nic poza tym dla innych... Choć, nawet ona nie była tak gięta...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Hi hi cała ta kampania może nieźle wywrócić do góry nogami cały system Euro - już teraz gramy w inną grę nie WFB a dalej będzie tylko gorzej :). Może faktycznie zrobią tak ja w 40 k. W sumie ciężko zignorować będzie 4 nowe książki :)... tym bardziej że GW faktycznie podaje że to nie jest "opcjonalne" ...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Z ciekawości, gdzie dokładnie GW podaje, że to nie jest tylko dodatek, jest jakieś łączę do cytatu/coś w ten deseń?
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Post autor: dziczek »

A tak na serio jest opcja jakiegoś dopaku Bestmenów...? Bo to wychodzi straszna lipa w sumie.... 100 pkt. więcej niż to co na ETC a do tego na gory magicznej szmaty nie można wziąć....
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem :P

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

też uważam, że jakiś + dla słabszych armii być powinien

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Dlatego sie śmiałem ostatnio podczas rozmowy z batlowcami że dla mnie granie Open to kara. Euro jakie jest każdy widzi, oblatane do znudzenia, ale jeśli gram Bestiami, TK i Bretą to Open jest mało atrakcyjny prawda :mrgreen:
To troszkę uzasadnia nasze lamenty nad dodatkami dla słabszych. Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia - Dlatego też nie dziwcie się nam koledzy batlowcy zanim zaczniecie bluzgać że znowu czegoś chcemy.

Niemniej jednak będę na 99.3%, a w walizeczce przywiozę ... dla odmiany - Bretonnie ... <werble> ... bez ani jednego łucznika !
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

pożyczę Ironblaster x 1
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

Dibo pisze:Niemniej jednak będę na 99.3%, a w walizeczce przywiozę ... dla odmiany - Bretonnie ... <werble> ... bez ani jednego łucznika !

Ostatnia z legend upadła. Weź chociaż jakąś śmieszną piechotę - relikwiarz?
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dibo pisze:Niemniej jednak będę na 99.3%, a w walizeczce przywiozę ... dla odmiany - Bretonnie ... <werble> ... bez ani jednego łucznika !
300 halabard i pieszy lord!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Barbara zepsułeś niespodzianke

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

dziczek
A tak na serio jest opcja jakiegoś dopaku Bestmenów...? Bo to wychodzi straszna lipa w sumie.... 100 pkt. więcej niż to co na ETC a do tego na gory magicznej szmaty nie można wziąć....
Wiesz jak to będzie wyglądało 100 pkt dla Besti zaraz 200 dla TK potem - 300 dla vampirów itp.
Open to open każdy radzi sobie jak może, inaczej zrobimy z tego upośledzone euro.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

będą magiczne tereny?
Obrazek

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

oczko pisze:będą magiczne tereny?
Jak znam życie, to w okolicach baru.