[MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Re: [MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY

Post autor: Malin »

Hoops pisze:A kilka stron temu martwilem się brakiem hate'a bo każdemu się podobało.
Będzie pewnie fly 0-5
Maszyn bodaj też o jedną więcej tak swoją drogą.
Co do lizaków to tylko tak wrzucę trzy grosze więc zawsze kolega z pary a jest to Parówka też może weźmie coś z zasadą fly i kreć się wtedy człowieku w kółko.
Nadmienię dodatkowo ze chyba w większości myślicie o jednej armii a nie w kategorii pary i tego jak może was uzupełnić przeciwnik.
Teclis faktycznie na silesianie pozamiatał do tego stopnia ze hajom raczej nie pomógł wygrać mastera.
A co z moim ukochanym Exalted Flamerem, dopuścicie, czy nie?
Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

Hoops pisze:A kilka stron temu martwilem się brakiem hate'a bo każdemu się podobało.
Będzie pewnie fly 0-5
Maszyn bodaj też o jedną więcej tak swoją drogą.
Co do lizaków to tylko tak wrzucę trzy grosze więc zawsze kolega z pary a jest to Parówka też może weźmie coś z zasadą fly i kreć się wtedy człowieku w kółko.
Nadmienię dodatkowo ze chyba w większości myślicie o jednej armii a nie w kategorii pary i tego jak może was uzupełnić przeciwnik.
Teclis faktycznie na silesianie pozamiatał do tego stopnia ze hajom raczej nie pomógł wygrać mastera.
2800 open to nie to samo co 2k+1k. Ale to Wasza decyzja ;)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Teclis był 3, nikt inny poza Bercikiem nie grał HE - uważasz że to słaby wynik? Jak wyprzedzili go tylko Laik i podwys po "trampolinach" w ostatnich bitwach?

W obecnej rozpisce ETC crus ma 12 unitów z zasadą fly - co trzeba wziąć sobie do sojuszu żeby w sumie miec choc tyle :) ?

Nie wiem czemu mój brak ogarnięcia że to parowka nie pozwala mi dojrzec, że nie tylko będą dwa skullcannony - ale do tego w sojuszu ironblaster :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

no no dajemy Teclisowi 200pkt więcej do zabicia :D
sYsek byłeś w kozłowie i widziałeś jak grał Teclis czy tak sobie piszesz wyciągnąwszy jakieś wnioski po może jakimś turnieju PreMackowym w Białymstoku.. ??

Qc jak rozumiem chyba źle coś napisałeś w kwestii tego że nikt inny poza Bercikiem nie grał HE Ajt również z Bili oraz Azurix z OŁ obaj nie grali Teclisem, a mogli z tym że najwidoczniej woleli wybrać inne rozpiski.
W obecnej rozpisce ETC crus ma 12 unitów z zasadą fly - co trzeba wziąć sobie do sojuszu żeby w sumie miec choc tyle :) ?
To nie jest ETC
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

Czy na sali jest Internet? Czy dopuszczacie wirtualnych graczy( przez skypa) bo chetnie bym zagral ale mam ciut za daleko...
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Własnie nie jest to ani ETC, ani open, ani PKS. Zdecydować sie jakoś nie potraficie.

Regulamin na parówkach to strasznie newralgiczna rzecz, już jeden master (sami wiecie który :*) sie na nim przejechał.

To wersja finalna tak? jak nie to czekam na final draft :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Oczko bedzie net na sali.
Qc ja się w pełni z Tobą zgadzam że robienie ograniczeń pod parówkę jest ciężką sprawą, ale czasem z przykrością patrzę na posty odnośnie złych ograniczeń gdzie ludzie patrzą na sam papier bez zrobienia jakiegoś turnieju Pre co by zobaczyć co faktycznie zagina. I tak jak nie zawsze będziesz miał do przodu z każdą armią na solówce tak samo będzie w parówce. Jedni mają autowina a inni automaskę. Naszym zadaniem jest postaranie się by były wszystkie możliwe kombinacje wyrównane, ale z drugiej strony skoro uważasz że grasz zbyt słabą armią jak gracz i nie poradzisz sobie z drugą to może pomyśl nad zmianą tej armii. Chodzi mi tylko o to że każdy ma prawo doboru kolegi do pary i zrobienia rozpiski która bedzie do przodu z jednymi i bardzo do tyłu z drugimi lub zbalansuje wam pkt ale nie wygracie mastera przez jakiegoś farta.
wyluzujcie zróbcie sobie beta testy na turniejach Pre zobaczcie co gnie a co posysa i dajcie nam znać.. :)
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Ale co tu sprawdzać? Nawet jedno mobilne działo zagina nieraz czasoprzestrzeń na 2400. Tutaj na 3000 w zasadzie pozwalacie na trzy mobilne działa, a dwa już na luzaku.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Malin myślę że będzie możliwość jak podeślesz jakiegoś skana zasad tego typa.
Panter ja to wiem Ty to wiesz i przekazywać tego raczej nie muszę dalej. Niech chłopaki poczytają, przemyślą jeszcze raz kwestie i tyle. Jak stwierdzą że jest git i wdupią będzie można hejtować jak stwierdzą że nie jest git to zmienią, a jak dojdą do wniosku że jest git i nic się nie stanie to będzie ogólny git.
Obrazek

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

http://plastickrak.blogspot.co.nz/2014/ ... s-own.html

zasady tutaj, generalnie to ten gościu który normalnie lata na rydwanie, ale tym razem śmiga na piechotę.
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

Hoops pisze:Oczko bedzie net na sali.
a drugie pytanie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Nie będziesz traktowany jako gracz do pary więc twój teoretyczny kolega z pary nie będzie mógł zagrać sam.
Bądźmy poważni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Zapraszam na pre:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=45769

Mogą być flamery i inne bajery :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Hoops pisze:Nie będziesz traktowany jako gracz do pary więc twój teoretyczny kolega z pary nie będzie mógł zagrać sam.
Bądźmy poważni.
Czy tego typu partnerka przejdzie :)
http://www.partybox.pl/prod_368_dmuchan ... tAode0wAYA

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie kumam troche dlaczego zabraniacie grac komus dwoma armiami - co w tym zlego? Wczesniej pozwalaliscie na to, wiec skad ta zmiana?

Btw. mam potwierdzenie kiedy mam zjazd pazdziernikowy takze - niezmiernie sie cieszac moge powiedziec, ze bede :)

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

O ile jeden gracz jedną armią na 3k mógłby zostać niedopuszczony, to nie rozumiem czemu ktoś kto nie ma kolegów, a dwie armie miałby nie móc zagrać 2+1.
Grolshek pisze:
Wojtuś pisze:Scrolle (Grichalk ma racę)
Co ma Grishalk ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Raca
Zdanie kończymy kropką.
Mi nie przeszkadza zaczęcie od mi.
Mi przeszkadza puki i wziąść.
Ja się nie podaję za forumowego grammar nazi. Ale widać, że ci łyso się zrobiło.
Chciałem ci wytknąć błąd, bo ty wytykasz innym, czyż nie wydaje się to śmieszne?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Ziemko pisze:Nie kumam troche dlaczego zabraniacie grac komus dwoma armiami - co w tym zlego? Wczesniej pozwalaliscie na to, wiec skad ta zmiana?
napisali :)
Org pisze:Pojedynczy gracz ma plus względem reszty zawodników mając potencjalnie więcej czasu.
argument z cyklu nie bo nie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

A mnie się wydaje że ten argument jest słuszny i ja go popieram. Łatwiej jest ogarnąć armię grając samemu - idea parówek jest taka ŻE GRA SIĘ W PARZE!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

ale widziałeś dalszą odpowiedź?
Nic nie zrobimy z tym, że niektórzy będą grać w praktyce samemu a sojusznik nie będzie robił nic. Chcemy to załatwić zdroworozsądkowo.
po co robić sztuczne ograniczenie, kiedy zakłada się, że i tak może grać w większości 1 osoba która bardziej ogarnia
nie dla samego nie, ale przecież to zdroworozsądkowe :-)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

no nie - to bez sensu :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

ODPOWIEDZ