Zmiany w zasadach

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Re: Zmiany w zasadach

Post autor: Morsereg »

Jarlaxle pisze: Poza tym, machiny mają znacznie większą szanse na to, że zabiją smoka aniżeli paradoksalnie brzytwa. Ona musi jeszcze wejść... a to już nie takie proste, jak strzelenie z kanonady dział.
wiesz, dzialo musi jeszcze trafic.
a pozniej zranic.
;P
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Tyle, że trafić z działa to pestka. A zranienie? 2+. No proszę...
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Slayer Zabójców pisze:
Jarlaxle pisze: Generalnie o to chodzi :D trzeba robić rozpiskę w której model x jest odpowiedzią na zbiór y.
Nie nie o to chodzi, gramy w grę bitewną czy kamień papier nożyce? Odpowiedz sobie na to pytanie sam.
Co innego, kiedy model x kontruje model y, z i g, a co innego, kiedy jedyną odpowiedzą na model x jest y którego akurat nie mam lub nie lubię nim grać :)
Za bardzo teoretyzujesz teraz. Fakty są takie, że GW przegięło. Do tego postępuje w sposób nielogiczny względnie wedle logiki sobie tylko znanej. Moim zdaniem powinno się najzwyczajniej w świecie olać nowego FAQ i grać po steremu.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Teraz olejesz FAQ, a GW będzie brnęło w to dalej i w końcu wyda 9 edycję, gdzie uwzględni wszystko to, co do tej pory Erratowało. Co wtedy zrobisz? Dalej będziesz sugerował grę na 8 edycję sprzed 22.10? :shock:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Jarlaxle pisze:powinno się najzwyczajniej w świecie olać nowego FAQ i grać po steremu.
ja nie wiem jak chcesz grać i z kim skoro chcesz olać zasady. Errata to oficjalny dokument GW a ta gra nazywa się Warhammer;]

Możesz w domu olać generalnie wszystkie zasady a nawet możesz zagrać na zasady 6 ed. jeśli tylko bardzo chcesz.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Olanie jednego FAQu to nie jest olanie całego systemu. Jak GW zrobi 9 edycję w której będzie 50% na bohaterów etc. to mówi się trudno. Z bólem dupy, ale jednak pewno będę dalej grać i liczyć na lepsze, mądrzejsze czasy :P ale osobiście jestem zdziwony postępowaniem GW. Jest to jedna z nielicznych, zagranicznych firm, które nie chcą zarabiać tylko chcą tracić i to z maniakalnym uporem.

Grając DE mam korzyści na nowym FAQu. Smok, duża magiczka i pegazy... względnie dużo pegazów. Niemniej uważam, że to jest głupie. Jak macie inne zdanie... no to cóż, wasza sprawa :P

edit:
Chciałbym jeszcze zauważyć, że środowisko wprowadza własne zasady do gry zwanej Warhammer, jak całkiem słusznie zauważyłęś. Nie sposob się nie zgodzić :P

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Jarlaxle pisze:Chciałbym jeszcze zauważyć, że środowisko wprowadza własne zasady do gry zwanej Warhammer, jak całkiem słusznie zauważyłęś. Nie sposob się nie zgodzić :P
Pewnie tak ale raczej nie wprowadzi własnych zasad dotyczacych podstaw tej gry czyli kompozycji armi. To tak jakby zmienili dublowanie slotu RARE :)

Też gram DE i również podoba mi się taka wizja:)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

misha pisze:
Jaka druga armie ?
chodzi mu tylko o to, że grając takimi np HE jak zaczniesz bawić się tym Lorem, to zechcesz kupić sobie modele które przyzywasz
a z czasem dojdziesz do sporej ich ilości, bo przecież chcesz przyzwać sobie Kawalerię, ale kartonami gardzisz.
Zatem po pół roku, dojdziesz do posiadania HE + 4-5-6 jednostek umarlaków czy demonów i tym sposobem tylko krok od tego byś dokupił se herosa i miał grywalną drugą armię :)
Dokładnie o to mi chodziło. Bynajmniej nie o to że każdy teraz kupi umarlaki/demony, lecz spora część graczy na pewno.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Furman
Wałkarz

Post autor: Furman »

Jarlaxle pisze:Za bardzo teoretyzujesz teraz. Fakty są takie, że GW przegięło. Do tego postępuje w sposób nielogiczny względnie wedle logiki sobie tylko znanej. Moim zdaniem powinno się najzwyczajniej w świecie olać nowego FAQ i grać po steremu.
Kiedyś zapytałem pracownika GW na złotych, czemu coś tam pozmieniali, przeinaczyli, zagmatwali. Wiecie co mi odpowiedział GW musi iść cały czas do przodu.
Także zobaczymy co zmienią w przyszłości :D .

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Pewnie tak ale raczej nie wprowadzi własnych zasad dotyczacych podstaw tej gry czyli kompozycji armi. To tak jakby zmienili dublowanie slotu RARE :)
Zmiany w zasadach dotyczą wszystkiego... np. zakaz lordów, zakaz tryplowania core, dublowania speciali i rare, x kości magii etc. a zmiany o których ja mówię można tylko ładniej nazywać np. ograniczelnie liczby LT i lataczy. Maksymalnie jeden lord może dosiadać LT. I częściowo po problemie :P Dodatkowo splewić branie drugiego lorda i już nie ma kłopotu. Na taki zapis ludzie by się tak bardzo nie spinali, jak na powiedzenie olać FAQ :P a wychodzi de facto na to samo. Kwestia zgrabnego ującia tematu :P
Kiedyś zapytałem pracownika GW na złotych, czemu coś tam pozmieniali, przeinaczyli, zagmatwali. Wiecie co mi odpowiedział GW musi iść cały czas do przodu.
Także zobaczymy co zmienią w przyszłości :D .
Jak dla mnie do zarządu GW względnie kreatorów zasad dostał się kret w postaci terrorysty z bliskiego wschodu :P względnie jakieś wkurzonej baby. Różnica nie wielka, ale cecha wspólna. Kompletny brak logiki w działaniu. Po prostu, musi się dziać. Nie ważne jak, ważne, aby było hucznie i głośno. Czysty chaos :D

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Taaak Chaos się cieszy :mrgreen:
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

Święty pisze:Taaak Chaos się cieszy :mrgreen:

na latjący cyrk nie pomogą undeadowe odginaczki :)
MARK OF MARKI MARK

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Tak, a potem trafiasz na sztormówę i pełzasz dyskiem :D
Uerph.

Jędrul
Chuck Norris

trzeba się szarżą ruszać wtedy:)
MARK OF MARKI MARK

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

jedzel pisze:trzeba się szarżą ruszać wtedy:)
W slavy, czy w stormy z 5 statica na dzień dobry i fellbladem w środku? :P

Jędrul
Chuck Norris

Fellblade + OTS w oddziale i pory osrane :)
Natomiast static to nie problem dla pana w koronie.
Dla pana z hellfire sword tez nie, gorzej jak trafi na 2++na ogień...
MARK OF MARKI MARK

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

jedzel pisze:Fellblade + OTS w oddziale i pory osrane :)
Natomiast static to nie problem dla pana w koronie.
Dla pana z hellfire sword tez nie, gorzej jak trafi na 2++na ogień...
Fellblade ma wbudowanego OTSa.
Static to nie problem dla pana w koronie, ale z fellbladem już tak kolorowo nie ma. Poza tym korona jest tylko jedna.
Jak dokładnie działa hellfire sword nie wiem, więc nie będę się wypowiadał

Moje pytanie właściwe. Jak w kontekście LoU rozpatrujemy co jest odpowiednim modelem?
Czy jeśli skonwertuję i odpowiednio pomaluję szczury co by aparycją odpowiadały zombie to czy przejdą? Czy może muszą to dokładnie być modele zombie? To samo tyczy się eterycznych herosów - starczy że będzie to eterycznie zrobiony heros, czy musi to być konkretny model by GW?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Najpierw odpowiedz sobie, czym będzie różnił się Szkielet TK od Szkieletu VC w Skavenach ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Co za różnica, skoro nie zamierzam kupować ani szkieletów VC ani szkieletów TK? :P
Pytam tylko czy trzeba mieć model właściwy czy starczy jakaś przyzwoita imitacja?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

O to się pytam. Czym będzie się różniła imitacja Skavena-Szkieleta przyzwanego jako TK od imitacji Skavena-Szkieleta przyzwanego jako VC? ;)

Jeśli będziesz potrafił tak szczegółowo odwzorować swoje imitacje, to na pewno nie będzie problemu w przypadku innych jednostek :)

P.S.: A tak serio, to przecież ludzie robią konwersje i utrupiają armię (np. Nieumarła Bretonnia), więc droga wolna, byleby tylko przeciwnik zdołał po wyglądzie odróżnić Slave'a Zombie od Slave'a, gdy oba na stole zobaczy. W sumie, to nawet mam Szkielet-GiantRata skądś, więc da radę to fajnie zrobić :P

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ