Taktyki i początki gry Tomb Kings
Moderator: Shino
- monsterstar
- Chuck Norris
Staraj się (może nie wszystkie ale większość) modeli konwertować. To naprawdę dodaje uroku. 25 łuczników czy wariorów trzymających to samo oręże wygląda słabo - wystarczy temu obciąć nogę, drugiemu czerep i unit nabiera "wyrazu". Oblukaj sobie CMON - może znajdziesz inspiracjęreszta łucznicy z czego jedym bedą tak łuki z ziemi wystawać żeby było oprócz pełnych modeli jeszcze więcej

- Die for Emperor
- Mudżahedin
Ehh.... kolejni bez fantazji...Ryu pisze:PopieramIzo pisze:Speary sobie od razu daruj ^^

...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Ja myślę, że to bezsensu. Ja korzystam z łuczników tylko i uważam, że każdy inny układ szkieli jest beznadziejny. Myślę, że nie powinieneś sobie zawracać głowy sklejaniem ich z hand weaponami i tarczami, tylko posłuchać mnie!monsterstar pisze:ale co o tym rozstawieniu myślicie ?
Najważniejsze jest jednak co ty myślisz i tego się trzymaj ^^
Ja tam uzywam 30 z tarczami i hand weaponkami oraz 2x 15/20 łuczników z FCG
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
1. dwa bataliony to całkiem fajny zakup bo masz am sporo szkieletów i sporo konnicy która sie wystawia w 2 małych oddziałach albo jednym ogromnym-reszte juz koledzy powiedzieli
2. To zalezy tylko od ciebie.
3. Kawaleria jest w obu opcjach-wybierasz co chcesz i sklejasz.
4. Co tylko chcesz-miarka,kostki i wzorniki.
5. podstawki sa w rydwanie(wyjątek to katapulta)
2. To zalezy tylko od ciebie.
3. Kawaleria jest w obu opcjach-wybierasz co chcesz i sklejasz.
4. Co tylko chcesz-miarka,kostki i wzorniki.
5. podstawki sa w rydwanie(wyjątek to katapulta)
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
A ja tam wogole kawy nie wystawiam
i uwazam ze jest (w moich rekach przynajmniej) za 1. cienka 2. cienka 3. za... (zgadnij)
ale to moj styl gry i nie mowie ze jest zupelnie beznadziejna tyle ze sv na 4+ mobilnosc... well lepiej nie mowic sila przebicia to juz wogole. A zestawcie sobie 3 ciezkich kawalerzystow (48pkt) z jednym rydwanem (40pkt) jak na moje to rydwan we wszystkim jest o niebo lepszy

ale to moj styl gry i nie mowie ze jest zupelnie beznadziejna tyle ze sv na 4+ mobilnosc... well lepiej nie mowic sila przebicia to juz wogole. A zestawcie sobie 3 ciezkich kawalerzystow (48pkt) z jednym rydwanem (40pkt) jak na moje to rydwan we wszystkim jest o niebo lepszy
Prócz tego, że nie będziesz miał takiego CR rydwanami jak 15 kawy. Dodaj do tego fear outnumber i masz super oddział o bradzo dużym zasięgu szarży. Też nie używałem kiedyś kawy, ale opłaca się ja kupić (jeżeli w batalionie to tym bardziej), bo kiedyś możesz się przekonać. Batalion opyla się zdecydowanie. Wszystko tam jest przydatne.
na ostatnim turnieju gralem 25 z Hand weaponami, 15 lucznikow i 15 kawy ... przewaznie tak mam ewentualnie ponizej 2k pkt nie wystawiam kolesi z hand weaponami tylko wiecej lucznikow. tyle ode mnie
PS: "Ciężka" Kawaeria rządzi
PS: "Ciężka" Kawaeria rządzi

Dajcie spokój. Przez rok jak tylko miałem wagon "ciężkiej" kawy w rozpisce, nie mogłem wygrać bitwy. Wyrzuciłem typów z rozpy i znowu dało się wygrywać 

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ja mam wręcz odwrotnie ^^Tomash pisze:Dajcie spokój. Przez rok jak tylko miałem wagon "ciężkiej" kawy w rozpisce, nie mogłem wygrać bitwy. Wyrzuciłem typów z rozpy i znowu dało się wygrywać
Trzeba tylko brać pod uwagę, że to nie jest ciężka kawa - raczej lekka z rankami - a reszta już z górki ^^
ja bym nie zajal wysokiego miejsca na turnieju bez nichIzo pisze:Ja mam wręcz odwrotnie ^^Tomash pisze:Dajcie spokój. Przez rok jak tylko miałem wagon "ciężkiej" kawy w rozpisce, nie mogłem wygrać bitwy. Wyrzuciłem typów z rozpy i znowu dało się wygrywać
Trzeba tylko brać pod uwagę, że to nie jest ciężka kawa - raczej lekka z rankami - a reszta już z górki ^^

niby 2*3 rydwany tansze ale na starcie maja 0 do wyniku starcia i schodza latwo od S7 ... kawa nie musisz tak uwazac co pozwala lapac jakis porabancow biegaczow itp

- Shakin' Dudi
- Masakrator
Najlepiej miec i to i to. Sluzą do zupełnie innych celów. Na 2k+ z Kingiem proponuje 2xrydwany i 15 kawy