Taktyki i początki gry Tomb Kings

Tomb Kings

Moderator: Shino

Zablokowany
Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

a po co tyle łuczników ? 32 :shock: o takiej kombinacji jeszcze nie słyszałem. Teraz plauje chyba złożyć tak 25 woriorów ze Hand W. i reszta łucznicy z czego jedym bedą tak łuki z ziemi wystawać żeby było oprócz pełnych modeli jeszcze więcej. Co o takim czymś myślicie ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

reszta łucznicy z czego jedym bedą tak łuki z ziemi wystawać żeby było oprócz pełnych modeli jeszcze więcej
Staraj się (może nie wszystkie ale większość) modeli konwertować. To naprawdę dodaje uroku. 25 łuczników czy wariorów trzymających to samo oręże wygląda słabo - wystarczy temu obciąć nogę, drugiemu czerep i unit nabiera "wyrazu". Oblukaj sobie CMON - może znajdziesz inspirację ;)

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

ale co o tym rozstawieniu myślicie ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Ryu pisze:
Izo pisze:Speary sobie od razu daruj ^^
Popieram 8)
Ehh.... kolejni bez fantazji... :D
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

monsterstar pisze:ale co o tym rozstawieniu myślicie ?
Ja myślę, że to bezsensu. Ja korzystam z łuczników tylko i uważam, że każdy inny układ szkieli jest beznadziejny. Myślę, że nie powinieneś sobie zawracać głowy sklejaniem ich z hand weaponami i tarczami, tylko posłuchać mnie!

Najważniejsze jest jednak co ty myślisz i tego się trzymaj ^^

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja tam uzywam 30 z tarczami i hand weaponkami oraz 2x 15/20 łuczników z FCG
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Radan
Warzywo

Post autor: Radan »

Ponawiam swoje pytanie :wink: ...
Tylko dwie osoby odpowiedziały, a chciałbym poznać jak najwięcej opinii. Zwłaszcza, że mam zamiar wybrać się do sklepu już za kilka dni, więc czas nagli :wink: ...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

1. dwa bataliony to całkiem fajny zakup bo masz am sporo szkieletów i sporo konnicy która sie wystawia w 2 małych oddziałach albo jednym ogromnym-reszte juz koledzy powiedzieli
2. To zalezy tylko od ciebie.
3. Kawaleria jest w obu opcjach-wybierasz co chcesz i sklejasz.
4. Co tylko chcesz-miarka,kostki i wzorniki.
5. podstawki sa w rydwanie(wyjątek to katapulta)
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
odein
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: odein »

A ja tam wogole kawy nie wystawiam :) i uwazam ze jest (w moich rekach przynajmniej) za 1. cienka 2. cienka 3. za... (zgadnij)
ale to moj styl gry i nie mowie ze jest zupelnie beznadziejna tyle ze sv na 4+ mobilnosc... well lepiej nie mowic sila przebicia to juz wogole. A zestawcie sobie 3 ciezkich kawalerzystow (48pkt) z jednym rydwanem (40pkt) jak na moje to rydwan we wszystkim jest o niebo lepszy

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Prócz tego, że nie będziesz miał takiego CR rydwanami jak 15 kawy. Dodaj do tego fear outnumber i masz super oddział o bradzo dużym zasięgu szarży. Też nie używałem kiedyś kawy, ale opłaca się ja kupić (jeżeli w batalionie to tym bardziej), bo kiedyś możesz się przekonać. Batalion opyla się zdecydowanie. Wszystko tam jest przydatne.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

na ostatnim turnieju gralem 25 z Hand weaponami, 15 lucznikow i 15 kawy ... przewaznie tak mam ewentualnie ponizej 2k pkt nie wystawiam kolesi z hand weaponami tylko wiecej lucznikow. tyle ode mnie

PS: "Ciężka" Kawaeria rządzi ;)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Przestańcie to pisać bo od dawna mnie już na tą kawalerię korci, a nie mam kasy teraz za bardzo na zbyciu :oops:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Dajcie spokój. Przez rok jak tylko miałem wagon "ciężkiej" kawy w rozpisce, nie mogłem wygrać bitwy. Wyrzuciłem typów z rozpy i znowu dało się wygrywać ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Tomash pisze:Dajcie spokój. Przez rok jak tylko miałem wagon "ciężkiej" kawy w rozpisce, nie mogłem wygrać bitwy. Wyrzuciłem typów z rozpy i znowu dało się wygrywać ;)
Ja mam wręcz odwrotnie ^^
Trzeba tylko brać pod uwagę, że to nie jest ciężka kawa - raczej lekka z rankami - a reszta już z górki ^^

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Zgadzam się z przedmówcą, chłopaki służa do wbicia outnumbera a jeszcze wazniejsze ze sluza do wzbudzenia paniki przy szarzy przez niezdanego feara.. na realmach czy innego typu tałatajstwa..

Awatar użytkownika
odein
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: odein »

no niby tak ale za ich cene 15 - ponad 300 pkt to masz 2 trojki rydwanow + 50 pky wolnych... co kto lubi :P

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

jedziesz na rydwanach... zagramy?:D

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Izo pisze:
Tomash pisze:Dajcie spokój. Przez rok jak tylko miałem wagon "ciężkiej" kawy w rozpisce, nie mogłem wygrać bitwy. Wyrzuciłem typów z rozpy i znowu dało się wygrywać ;)
Ja mam wręcz odwrotnie ^^
Trzeba tylko brać pod uwagę, że to nie jest ciężka kawa - raczej lekka z rankami - a reszta już z górki ^^
ja bym nie zajal wysokiego miejsca na turnieju bez nich ;)

niby 2*3 rydwany tansze ale na starcie maja 0 do wyniku starcia i schodza latwo od S7 ... kawa nie musisz tak uwazac co pozwala lapac jakis porabancow biegaczow itp ;) w ostatnim turze zbrejkowalem nimi goscia na great taurusie ;)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Najlepiej miec i to i to. Sluzą do zupełnie innych celów. Na 2k+ z Kingiem proponuje 2xrydwany i 15 kawy ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Shakin' Dudi pisze:Najlepiej miec i to i to. Sluzą do zupełnie innych celów. Na 2k+ z Kingiem proponuje 2xrydwany i 15 kawy ;)
:? :?

Zablokowany