Po prostu gościu się pytał o lapka, który posiada mocy tyle co sugerowany sprzęt do ustawień ultra - i to serio jest koszt przynajmniej 13000, a pewnie i więcej Co do DX12, to też mam nadzieję, że w przypadku TW:W sporo wniesie
Tak na moje oko: Total War nie potrzebuje 60 fps (przynajmniej dla mnie).
Lapek za ~3 k wystarczy żeby ogarnąć go na średnio-wysokich w FHD (mi sprzęt z tej półki ogarnia Rome II na ultra w 40-45 klatkach i to już jest aż nadto)
Do ultra w praktyce wystarczy pewnie laptop za 6-6,5 k, (z mobilną 970), ale do 60 FPS pewnie zbliżymy się do 10k, a może nawet faktycznie 13-14 k.
Fajnie to pokazuje jak bardzo nie warto kupować 'gamingowych' laptopów
BTW: DX 12 za przeproszeniem ch**a najpewniej zmieni - przygotowanie gry to na pewno będzie kupa roboty (vide - Mantle by AMD) i nawet jak już się ktoś postara to zysk będzie bliżej 15% niż 25%
O, dokładnie z tym samym mi się skojarzyło, to samo, tylko zamiast chaosu mamy tu wampiry. Nie zmienia to faktu, że w dalszym ciągu takie filmiki tylko zwiększają mój hype i chyba skuszę się na preorder, żeby mieć chaośników od razu do grania
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
I ja miałem podobne skojarzenia, tylko że pod tym względem, że ten z Mark of Chaos bardziej mi się podobał .
Chociaż nie mówię, ten z wompierzami jest najlepszym jaki wypuścili do tej pory.
BTW, w oczekiwaniu na TW:WH chciałem sobie trochę połupać w MoC i zonk.
Ktoś wie jak można w to zagrać na win7?? Coś trzeba by ściągnąć, czy jak??
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Im bardziej patrzę na te filmiki z wysokobudżetowego, robionego za grube miliony Warhammera, tym bardziej szanuję chłopaków od Call of Warhammer. Podobieństwa są uderzające, a przecież mówimy o modzie do gry wydanej 10 lat temu
Muszę przyznać, że trailery Sega zawsze robiła dobre. Choć jakoś ekscytacji grą nie czuję.
Za stary, za mało czasu na gry komputerowe, za bardzo żal pieniędzy na komputer do gier i cóż... to CA, które gry wypuszcza tak szybko jak inne studio FIFY.
Gameplay orkami zapowiada bardziej zroznicowane buildy niz 9th age, to trzeba zagrac ;(
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"