Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: GrimgorIronhide »

Jarlaxle pisze: Edit:
Korwin chciał ogólnie podatki zlikwidować, a nie konkretne :P
Na takiego bzdurnego trolla tylko jeden komentarz pasuje: https://www.youtube.com/watch?v=9_wVRQta-uU ?

Bierne prawo wyborcze ma każdy, Kukiz niech konstytucję przeczyta. Nie wmówisz mi, że w JOWach bardziej znani/sławni ludzie nie będą mieli porównywalnych ułatwień co jedynki z list do sejmu.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Qsownik pisze:
GrimgorIronhide pisze:KORWIN POWIEDZIAŁ, ŻE POPRZE KUKIZA JEŚLI W GB UKIP DOSTANIE PONAD 91 MANDATÓW! JOWY ZMASAKROWANE!
Nie 91, a tylko powyżej 20! :D
Zobaczymy ile jest warte słowo honoru Korwina 8) ale jako fani powiedzą, że jak zwykle żartował :P

Korwin do Palikota: "pan zwariował" 8)

Braun:
"Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, trzeba prosić Boga i to jest poważna polityka"
"Jak pan Bóg dopuści to i z kija wypuści"
"Nie budujmy państwa na kształt świątyni masońskiej"

8)

Korwin: "mam dwie sekundy!" - konsternacja w studio "precz z biurokracją" 8)
Ostatnio zmieniony 5 maja 2015, o 20:51 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Jarlaxle pisze:
Qsownik pisze:
GrimgorIronhide pisze:KORWIN POWIEDZIAŁ, ŻE POPRZE KUKIZA JEŚLI W GB UKIP DOSTANIE PONAD 91 MANDATÓW! JOWY ZMASAKROWANE!
Nie 91, a tylko powyżej 20! :D
Zobaczymy ile jest warte słowo honoru Korwina 8) ale jako fani powiedzą, że jak zwykle żartował :P

Korwin do Palikota: "pan zwariował" 8)
Słowo prezesa znaczy wiele - twarz Boniego potwierdza. Jeśli faktycznie te JOWy nie okażą się tylko bujdą na resorach to choćby ja zagłosuję na prezydenta-barda razem z moim prezesem. :wink:

Palikot jedzie po kościele normalnie jakby to miała być likwidacja biedy... Tanajno też odleciał...

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Braun:

"Wsadźmy zdajców stanu: Komorowskiego, Tuska, Kopacz do więzień."

"Kościoł, szkoła, strzelnica."

Mistrz 8) absolutny mistrz 8)

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Janusz daje rade jak jest spokojny. szczerze to mowie.

akurat bylem w kuchni, kto wywalil "ja mam jeszcze dwie sekundy?"
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Teksty z debaty:
Braun: "kondominium rosyjsko niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym"
Braun: "lichwiarska międzynarodówka przemienia nas w niewolników"
Kowalski do Palikota: "niech Pan się niemiksuje"
Braun o debacie: "Taki to jest teleturniej, jeden z dziesięciu"
Korwin do Palikota: "pan zwariował"
Tanajno: "w ramach demokracji bezpośredniej proponuje przegłosować"
Braun:
"Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, trzeba prosić Boga i to jest poważna polityka"
"Jak pan Bóg dopuści to i z kija wypuści"
"Nie budujmy państwa na kształt świątyni masońskiej"
Korwin: "mam dwie sekundy!" - konsternacja w studio "precz z biurokracją!"
Braun:
"Wsadźmy zdrajców stanu: Komorowskiego, Tuska, Kopacz do więzień."
"Kościół, szkoła, strzelnica."

:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 5 maja 2015, o 21:04 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

janusz wypalil, wiadomo ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Moja opinia:
Braun to jakiś były ksiądz? Gadał jak proboszcz z ambony.
ogórek - lalka
Duda - chyba od 2 miesiecy to mu pisali,
jarubas - chyba koniugacje rodzinne i rządzenie od 25 lat to mu wytknęli do końca
Tanajo - ot widać że sie czuje lekko niedoceniany więc gdyby mógł to by krzyczał.
Kowalski - wg mnie pozytywnie
Korwin - właściwie mówił non stop to samo co na wiecu, więc pozytywnie
Palikot - podobało mi się zdanie odnośnie procentowości posłów, likwidacji senatu itp. To można cytować.
Kukiz - wg mnie wypadł nieciekawie. Troszkę był speszony - to dziwne jak na muzyka.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Precz z biurokracją! Ten korwinowy śmiech zza kadru przy ewidentnych głupstwach innych kandydatów mnie zniszczył :lol2:

Ale on wie, że to Kukiz śpiewał....? :|
Obrazek
:mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Wow, ale gabinet osobliwości to był.

Przez większość debaty prowadził Braun, wystawieniem orzełka wyznaczył standard, któremu nie dorównał żaden kandydat, a potem już dominował. Mój kandydat na prymasa! Chociaż Il Duce przebił go na końcu swym salutem: czołem Wielka Polsko! Mocne!

Poza tym wybory są w gruncie rzeczy niepotrzebne, bo prawie wszyscy kandydaci zgodzili się, że jako prezydenci zniosą podatki i przepiszą konstytucję (lub, co trudniejsze, prawo podatkowe).

Zaskoczeniem debaty był dla mnie kandydat z łoniakami na czole, nie widziałem go wcześniej, a tu nie dość, że był, to wydawał się najbardziej kompetentny.

Rozczarowaniem debaty było z kolei to, że Ogórek nie zawalczyła o 7 tys. głosów z Facebooka.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Mocne to były plusy ujemne

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Moja opinia:
Braun to jakiś były ksiądz? Gadał jak proboszcz z ambony.
ogórek - lalka
Duda - chyba od 2 miesiecy to mu pisali,
jarubas - chyba koniugacje rodzinne i rządzenie od 25 lat to mu wytknęli do końca
Tanajo - ot widać że sie czuje lekko niedoceniany więc gdyby mógł to by krzyczał.
Kowalski - wg mnie pozytywnie
Korwin - właściwie mówił non stop to samo co na wiecu, więc pozytywnie
Palikot - podobało mi się zdanie odnośnie procentowości posłów, likwidacji senatu itp. To można cytować.
Kukiz - wg mnie wypadł nieciekawie. Troszkę był speszony - to dziwne jak na muzyka.
Kukiz pisał na fb, że na debacie będzie odpoczywał, bo mu kampania dała w kość.
Półżywy w "Trójce".... Na dodatek posadzili mnie na krześle, które miało nachylenie takie, że zsuwałem się na kolana... Stary patent. Poważnie. Żeby rozmówcy nie było wygodnie. Często kiedyś używane w TVN. No chyba, że miałem takiego "pecha"
Emotikon smile

Strasznie jestem zmęczony więc jeśli na tej dzisiejszej debacie będę odpływał- wybaczcie.
Podsumowując całokształt, to debata wypadała średnio. Nie było żadnej wyraźniej osobowości. Każdy mówił, to co zwykle. Nikt się nie wyróżnił :P A szkoda. Kiedyś to były starcia: Lepper - Rokita; Kaczyński - Tusk.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Barbarossa pisze: Rozczarowaniem debaty było z kolei to, że Ogórek nie zawalczyła o 7 tys. głosów z Facebooka.
Panie, widziałem na żywo i to wyjątkowo bez tego jej habitu tylko w normalnej sukience. Raczej nie ma co pokazywać. :wink:

Korwin-Mikke i W.I.L.K., no i Kowalski poza tym salutem wypadli wyśmienicie. Jak dla mnie wygrali debatę. A jeśli Kukiz opamięta się po 7 maja to Krul i Bard zostaną największymi zwycięzcami.

Ogólnie BOGINS +1 poza tym, że Palikot, pobił wszelkie rekordy debilizmu, śmiało mogę stwiedzić, że przebija wyczyny Brauna z ostanich dni.
Kukiz pisał na fb, że na debacie będzie odpoczywał, bo mu kampania dała w kość.
Ależ oczywiście... na stanowisku prezydenta też niech poodpoczywa :roll:

EDIT
W podsumowaniu TVP "expeRci" powiedzieli, że dobrze, że Broon'Com nie przyszedł bo motłoch poniżej jego poziomu i majestatu :lol2: :lol2: :lol2: =D> Lepsze niż sama debata!

Duda - Nie potrafił zapamiętać tekstu którego się nauczył. Cel? Atak na PO.
Kukiz - o kur..czę, Korwin zaatakował JOWy. Trema.
Jarubas - jadę na ciągniku dać ciągniki.
Braun - za dużo masonerii, NWO, kościoła - wątpię by kogokolwiek do siebie przekonał.
Ogórek - napiszę prawo od nowa, 2 tygodnie uczyli mnie przemówienia, kilka lat uczyć będą pisania.
Wilk - niby ok ale bez wyrazu, jestem adwokatem, mam lek na raka. No i kwiatek "W.I.L.K."
Kowalski - trema, tyle z jego przemówień zapamiętałem.
Tanajno - chyba wygrał debatę, przebił to co chciał przebić w niezłym (nie bezbłędnym) opakowaniu.
Korwin - atak na JOWy w idealnym momencie, poza tym to do czego nas przyzwyczaił, cieszy brak hitlerów i innych tego typu "porównań". W zasadzie zastanawiam się czy więcej zyskać może Korwin czy Tanajno, tak czy siak tylko oni cokolwiek ciekawego w tej debacie (dla mnie) zaprezentowali.
aa no i Palikot - ten to w ogóle odleciał, atak na wszystkich przez konserwę, no ale jak nie możesz zrobić nic to się miotasz - polityka dla tego Pana się skończyła.

Szkoda tylko Wilka bo chłop merytoryczny zawsze był. Tylko straszna menda. :P

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Korwin-Mikke i W.I.L.K., no i Kowalski poza tym salutem wypadli wyśmienicie. Jak dla mnie wygrali debatę. A jeśli Kukiz opamięta się po 7 maja to Krul i Bard zostaną największymi zwycięzcami.
Nie narzekaj tak na Kukiza, bo i Korwin nie zawsze jest w formie, a zważ że razem mają 15 +/-% poparcia :P w najgorszym razie, później będą wybory do Sejmu :P
Korwin-Mikke i W.I.L.K., no i Kowalski poza tym salutem wypadli wyśmienicie. Jak dla mnie wygrali debatę.
Kowalski wypadł słabo. Nawiązanie do kiboli i salut na końcu, dyskwalifikują go. Wilk wypadł rzeczywiście dobrze, ale to było do przewidzenia :P problem polega na tym, że on nie ma charyzmy. Konkretny, merytoryczny, ale nie zapada w pamięć.

Duda wypadł dobrze. Nie czytał z kartki, mówił konkretnie, ale jemu także charyzmy brakuje. Charyzmę mają Koriwn i Palikot, ale oni zwykle sami siebie potrafią wyautować :P Korwin poza deklarcją o wycofaniu się z wyborów nie powiedział nic co by go wyróżniło na tle reszty. Ot, zabawny jak zwykle.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

jak to się nie wyróżnił:
Braun - widać, że ma więcej do czynienia ze sztuką niż z polityką. na+ tylko dobra dykcja. o pomysłach szkoda gadać.
Kukiz - b.słabo. trema go zjadła albo po prostu za wysoko mierzy. jechanie na JOWach jest nudne. ciekawe tylko, ile ludzi jest świadomych tego ,że to mamy już w Polsce przy wyborach do Senatu...oby te JOWY wprowadzili, bo już nie można słuchać tego pieprzenia na temat ich zbawiennego wpływu.
Tanajno - średnio, ale przynajmniej powiedział, że reszta opowiada bajki i guzik może zrobić.
Jarubas, Wilk - nie byli przekonywający.
Ogórek- dobrze się prezentuje, ale opowiada puste frazesy.
Palikot, JKM- tu widać doświadczenie polityczne. dobra dykcja. programu nie oceniam.
Kowalski-nautentycznie boję się tego gościa. wygląda jak przykład z podręcznika Lombroso.
Ogólnie zabrakło mi kogoś kto by powiedział prawdę o tym, jak wygląda pozycja prezydenta i co trzeba zrobić by zmienić Konstytucję...obiecywać każdy potrafi.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Nie czytałem co oznacza Salut Kowalskiego, ale sam w sobie mi się podobał.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Ogólnie zabrakło mi kogoś kto by powiedział prawdę o tym, jak wygląda pozycja prezydenta i co trzeba zrobić by zmienić Konstytucję...obiecywać każdy potrafi.
A jak brzmi ta prawda? :roll: JOWy są w senacie, ale jest ogromna różnica pomiędzy możliwością startu zwykłego obywatela, a polityka. Polityk ma na starcie kase i sztab wyborczy, jednocześnie wie z wyprzedzniem kiedy będą wybory. Cook chce wyrównać szanse.
BOGINS pisze:Nie czytałem co oznacza Salut Kowalskiego, ale sam w sobie mi się podobał.
Salut u polityków się najzwyczajniej w świecie źle kojarzy. Szczególnie u polityków prawicowych mających etykietke nacjonalisty :P to jest przesłanie do swojego środowiska, a nie do ludzi niezdecydowanych. Pusty gest. Kowlaski scementował swoje 0.01% poparcia :P Osobiście czekam, aż Bossak wystartuje w wyborach. Wtedy RN będzie się w końcu liczył :P

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

GrimgorIronhide pisze: Bierne prawo wyborcze ma każdy, Kukiz niech konstytucję przeczyta. Nie wmówisz mi, że w JOWach bardziej znani/sławni ludzie nie będą mieli porównywalnych ułatwień co jedynki z list do sejmu.
co do Kukiza i JOW-ów to dobrymi chęciami jest wybrukowane piekło - JOWY są w Senacie Polski, GB i USA - efektów nie trzeba komentować sponsoruje je liczba 2...

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Braun - na wzór masońskiej świątyni, czyli co ? Powtarzał stare swoje frazesy, ale jak ktoś go nie znał to może coś Dudzie uczknąć.
Kukiz - Ostro Komorowskiego atakował, w innym programie mówił, że jakby przegrał w 2 turze z Dudą to by nie było tragedi. Jeżeli JOWY faktycznie wprowadzają dualizm do końca świata i dzień dłużej to z tego powodu w Polsce jest to zły pomysł. Przekonamy się niedługo w Anglii. Ma niby duże zaufanie, ale ja szybciej wybrałbym Wilka czy Kowalskiego.
Tanajno - Zero rozwiązań dla gospodarki. Odpada
Jarubas - Produkować koleje w Polsce. Tak samo jak z korwetą gawron, za 1,5 mld mamy nieskończony kadłub, a za 1 mld można było kupić podobny gotowy i już uzbrojony. Zresztą kogo by PSL nie wystawiło to odpada.
Wilk - Dobre wystąpienie. Po programie w komentarzach przyznawali mu rację, że uproszczenie VAT, ustawy o działalności gospodarczej itp. na co wskazują przedsiębiorcy jako główne hamulcowe, mogło by dać rocznie nawet 1 pp% PKB.
Ogórek- Mogła by coś zaskoczyć bo ciągle te podkręcone włosy, biała garsonka i sztuczna gadka. Chyba wyczerpała się jej kreatywność.
Palikot - Miał swoją szansę. Głosu nie dostanie
JKM - Mógł na wolnym więcej pojechać, ale z kartki przynajmniej było to lepiej słyszalne. Dobre wystąpienie.
Kowalski - Również dobre wystąpienie. Tego typu wypowiedzi powinny być częściej pokazywane w TV.

Jeszcze coś co i moją kobitkę wkurzyło. Kończy się debata i lecą z naszych podatków ogłoszenie głosuj na Komorowskiego, Dudę albo Jarubasa. Szkoda, że innych nie stać na taki spot. ble
Ostatnio zmieniony 5 maja 2015, o 22:07 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Jarlaxle pisze:Braun:

"Wsadźmy zdajców stanu: Komorowskiego, Tuska, Kopacz do więzień."

Mistrz 8) absolutny mistrz 8)
no hasło naprawdę robi wrażenie, eleganckie, oryginalne i zaskakująco głębokie - widać wyraźne wpływy poezji mistrza Leppera - gość będzie marnował się jako prezydent powinien bon moty do senników pisać.

ODPOWIEDZ