Figartes - prace od Kuczek & Szary
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figartes - prace od Kuczek & Szary
Nie jestem przekonany co do mieczy ostatniej pracy a tak to jak zwykle miażdżysz Szary wraz z żoną!
Pan Mamikon
Chciałbym tak umieć robić metalki 

Ostatnio zmieniony 18 maja 2014, o 16:47 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Dzięki panowie za komentarze. Modele faktycznie w większości malowane z pędzla. Choć aero jest ciekawym narzędziem i wiele potrafi ulatwić, to jednak dobrze mieć rękę wypracowaną przy pędzlu. Aerograf wszystkiego nie załatwi 
Niebawem więcej prac i coś specjalnego:)

Niebawem więcej prac i coś specjalnego:)
Szary?!?! Ty jeszcze malujesz??

@Galharen - a i owszem. Choć moja żona znacznie częściej ode mnie. Jeszcze wpadniemy z naszymi ludzikami na jakąś imprezę i narobimy hałasu 

Jak zawsze kalasa tzn. bardzo dobre ,gladkie malowanie
Najbardsziej spodobal mi sie Varghulf i kraski ...

Bardzo ciekawy model (nie pamiętam nazwy producenta), w wykonania malarskim Kuczka.
Co myślicie o takiej limitowanej palecie kolorów?

Co myślicie o takiej limitowanej palecie kolorów?

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Model wcale nie wygląda monochromatycznie - wręcz przeciwnie. Kolory sa żywe i całość zajebista, uuups... - świetna

Pięknie wygląda w tych kolorach

kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Po przerwie wracam z porcją kilku prac autorstwa Kuczka i mojego. Oto kilka z nich:

Inne prace oraz trochę więcej na temat samego malowania jak i inspiracji możecie znaleźć na naszym blogu (link w stopce).

Inne prace oraz trochę więcej na temat samego malowania jak i inspiracji możecie znaleźć na naszym blogu (link w stopce).
Cześć hobbyści! Tym razem mały update różnych ludków, jakie zmalowaliśmy w niedawnym czasie i nie było okazji ich zaprezentować:
Skaven Plagueclaw Catapult

Skaven Gutter Runners

Dwarf Stonethrower (przemalowanie)

Dwarf Cannon (przemalowanie)

Więcej prac (w tym też te sci-fi) znajdziecie w galerii na blogu Figartes.com
Opinie i pytania mile widziane!
Szary
Skaven Plagueclaw Catapult

Skaven Gutter Runners

Dwarf Stonethrower (przemalowanie)

Dwarf Cannon (przemalowanie)

Więcej prac (w tym też te sci-fi) znajdziecie w galerii na blogu Figartes.com