kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego
Pogubiłem się troche w zasadach uciekania i ścigania, móglby ktos powiedzieć co sie dzieje gdy ścigający unit rzucił więcej niż uciekający? do tej pory gralem z kolegami tak, że ruszaliśmy uciekający unit a potem ten ścigający jeśli rzucil więcej dorównywal sie do tyłu tego co uciekł i zabijal cały unit.
jednak wyczytalem gdzies w zasadach, ze jesli goniący rzucil więcej to po prostu zjada uciekinierów w miejscu. To jak to w końcu jest??
jednak wyczytalem gdzies w zasadach, ze jesli goniący rzucil więcej to po prostu zjada uciekinierów w miejscu. To jak to w końcu jest??
To zależy od sytuacji.
Jeśli dałeś flee (uciekłeś) jako reakcje na szarże to najpierw przesuwasz oddział uciekający. Jeśli przecinkowi starczyło ruchu to zjada cię w miejscu do którego uciekłeś.
Gdy uciekasz z combatu to najpierw twój przeciwnik mówi czy goni i czym , potem ty rzucasz kostkami , potem on . Jeśli wyrzucił więcej to zjada cię w miejscu w którym stałeś ... jak nie to przesuwasz swój oddział , potem on . I tyle...
Jeśli dałeś flee (uciekłeś) jako reakcje na szarże to najpierw przesuwasz oddział uciekający. Jeśli przecinkowi starczyło ruchu to zjada cię w miejscu do którego uciekłeś.
Gdy uciekasz z combatu to najpierw twój przeciwnik mówi czy goni i czym , potem ty rzucasz kostkami , potem on . Jeśli wyrzucił więcej to zjada cię w miejscu w którym stałeś ... jak nie to przesuwasz swój oddział , potem on . I tyle...
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jak jest z ruchem jednego CoK? Bo wiem, że bohater na kuniu, cold łanie ma ruch monsterowy. A jak strace prawie cały oddział np. CoK, tak że zostanie mi tylko 1 to jak jest z jego ruchem? Ma darmowe pivoty czy nie?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Ostatni kawalerzysta rusza się jak potwór.Dark Knight pisze:Jak jest z ruchem jednego CoK? Bo wiem, że bohater na kuniu, cold łanie ma ruch monsterowy. A jak strace prawie cały oddział np. CoK, tak że zostanie mi tylko 1 to jak jest z jego ruchem? Ma darmowe pivoty czy nie?
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jest to gdzieś uargumentowane czy po prostu logika? No bo ja nie znalazłem, że może biegać jak potwór zapisku takiego (trochu jak Yody to zdanie).kanister pisze:Ostatni kawalerzysta rusza się jak potwór.Dark Knight pisze:Jak jest z ruchem jednego CoK? Bo wiem, że bohater na kuniu, cold łanie ma ruch monsterowy. A jak strace prawie cały oddział np. CoK, tak że zostanie mi tylko 1 to jak jest z jego ruchem? Ma darmowe pivoty czy nie?
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Widać przeoczyłem. Dzięki.
BSB-ek jest wykluczony z możliwości bycia generałem, nawet jeśli ma największy LD ze wszystkich bohaterów. Kolejny bohater z najwyższą wartością LD nim zostaje (albo się wybiera jeśli jest paru, którzy mają taki sam LD).
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
nie chce zakładac nowego tematu wiec zapytam tu.
Na oddział szarżuje czołg imperialny. Dostawia się kantem (bo tylko tak może, oddział jest już w walce) i styka się jedynie z bohaterem. Impacty z czołgu idą w oddział czy w bohatera? Logiczna jest druga opcja, ale spotkałem się z innym stwierdzeniem i chciałem się upewnic. Nie mam imperialnego booka pod reka wiec tam sobie nie sprawdze.
Na oddział szarżuje czołg imperialny. Dostawia się kantem (bo tylko tak może, oddział jest już w walce) i styka się jedynie z bohaterem. Impacty z czołgu idą w oddział czy w bohatera? Logiczna jest druga opcja, ale spotkałem się z innym stwierdzeniem i chciałem się upewnic. Nie mam imperialnego booka pod reka wiec tam sobie nie sprawdze.