Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Jeśli ma poziom magii, to nie, tylko tą jedną zbroję z AB i jedną z RB. Jeśli nie jest magiem, to pewnie że tak.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Panowie, na jakiej zasadzie może opuścić?
Jak trafnie zauważył Afro FAQ do AB Skavenów to uściśla, że nie może:
"Q. Can I join characters to the units with the Screaming
Bell/Plague Furnace? (p43 & p48)
A. At deployment, characters can be deployed in the pushing
unit and will become Unbreakable, but cannot leave the unit as
long as the Bell/Furnace is still there. Once the game is started,
no characters can join the unit. In addition, with the Plague
Furnace only characters that belong to Clan Pestilens may join
the unit."
Nie znam Waszej armii więc proszę o podanie zasady, która pozwala bohaterowi opuścić oddział pchający dzwon i gdzie mogę ją znaleźć.
Pozdrawiam gorąco!
Jak trafnie zauważył Afro FAQ do AB Skavenów to uściśla, że nie może:
"Q. Can I join characters to the units with the Screaming
Bell/Plague Furnace? (p43 & p48)
A. At deployment, characters can be deployed in the pushing
unit and will become Unbreakable, but cannot leave the unit as
long as the Bell/Furnace is still there. Once the game is started,
no characters can join the unit. In addition, with the Plague
Furnace only characters that belong to Clan Pestilens may join
the unit."
Nie znam Waszej armii więc proszę o podanie zasady, która pozwala bohaterowi opuścić oddział pchający dzwon i gdzie mogę ją znaleźć.
Pozdrawiam gorąco!
MOLON LAVE
Mi na podstawie cytatu podanego przez Zawiszę sędziowano, że nie można (RAW), tak zawsze też grałem.
a jak wygląda kwestia wyteleportowania? bo to, że nie może wyjść, to wiadomo, ale wyteleportować go z unitu z dzwonem można, prawda?
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Znaczy się nie jestem wyrocznią, ale zasędziowano mi (RAW-ując), że wyjście to wyjście, a nie ma rozgraniczenia na "voluntarily/non-voluntarily leave the unit". Oczywiście pojawia się wtedy takie kuriozum jak gigant próbujący wyjąć herosa z walki, ale powiedzmy sobie szczerze, takie rzeczy raz na ruski rok...
W każdym razie w battlu jest jeszcze jeden przypadek takiego wyjścia - slann w templach nie może się teleporować ani sygnaturą, ani steed of shadows z lore of shadow.
W każdym razie w battlu jest jeszcze jeden przypadek takiego wyjścia - slann w templach nie może się teleporować ani sygnaturą, ani steed of shadows z lore of shadow.
ktoś jeszcze ma takie doświadczenia? bo ja szczerze mówiąc od początku teleportowałem sobie dowolnych bohaterów w 12'', także takich, którzy byli w oddziałach z dzwonkiem....
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Tak jak prawi goglem mi sędziowano, że nie można teleportować bohatera z oddziału z dzwonem/furmanką.