kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Bananovitch
- Chuck Norris
Re: kilka pytań początkującego 2
Zwrot "that charges" sugerowałby że tylko przy szarży. Z resztą dangerousy zdajesz tylko przy ruchu. A walka wręczni nie jest ruchem.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Jezeli Chariot zaszarzowal na jednostke w ktorej w pierwszym szeregu znajduja sie wylacznie bohaterzy, przez co styka sie wylacznie z nimi, to czy Impact Hity sa randomizowane w jakis sposob w te postacie czy tez, mimo braku kontaktu bazowego, wszystkie wchodza w oddzial zwyklych modeli za nimi (poki nie zmniejszy sie ich liczbna ponizej 5) ?
Imo z łukami nie bardzo, ale już zwykłe skinki z plujkami powinny przejść.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
jak to dziwne?Fumijako pisze:Hmm... Troszkę chyba masz racji, ale przydałyby się jeszcze opinie innych, bo to troszkę dziwne aby był mount co można do oddziału wejść i aby LOS'a nie było
Heros na koniu może wejść do oddziału piechoty, ale nie ma wtedy LoS.
Analogicznie jest w sytuacji powyżej.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Tak żeby mieć LOSa trzeba mieć ten sam troop type a ten koleś ma inny
Asassello pisze:jak to dziwne?Fumijako pisze:Hmm... Troszkę chyba masz racji, ale przydałyby się jeszcze opinie innych, bo to troszkę dziwne aby był mount co można do oddziału wejść i aby LOS'a nie było
Heros na koniu może wejść do oddziału piechoty, ale nie ma wtedy LoS.
Analogicznie jest w sytuacji powyżej.
Tak , tylko raczej chodziło mi o to, że nie ma gdzie go wbić ,aby tego LOS'a miał , a sam lord na molochu bardzo mi się podoba
- Bananovitch
- Chuck Norris
Cóż, jak to mówili w reklamie pewnej telefonii komórkowej-peszek. Albo coś Ci się podoba albo chcesz wygrywać.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Witam,
Z racji tego, że jestem bardzo początkującym graczem podłącze się pod temat.
Dzisiaj grałem ze znajomym i wyszła dyskusja na następujący temat. Atakuję np. bohaterem wrogi oddział. Bohater styka się z 3 jednostkami. Załóżmy, że atakuje je on 4 atakami - wszystkie wchodzą, a przeciwnik się nie wybronił. Pytanie - ile jednostek ginie we wrogim oddziale 3 ( tyle ile się styka z bohaterem), czy 4 ? Zapewne to błahe pytanie, ale bardzo mnie nurtuje.
Z góry wielkie dzięki
Z racji tego, że jestem bardzo początkującym graczem podłącze się pod temat.
Dzisiaj grałem ze znajomym i wyszła dyskusja na następujący temat. Atakuję np. bohaterem wrogi oddział. Bohater styka się z 3 jednostkami. Załóżmy, że atakuje je on 4 atakami - wszystkie wchodzą, a przeciwnik się nie wybronił. Pytanie - ile jednostek ginie we wrogim oddziale 3 ( tyle ile się styka z bohaterem), czy 4 ? Zapewne to błahe pytanie, ale bardzo mnie nurtuje.
Z góry wielkie dzięki
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tyle ile ran wbiłeś, a przeciwnik nie obronił. Można zabić wiecej modeli niż ilośc z którą się stykasz.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
pojedynczy model możesz obracać ile razy chcesz z wyjatkiem momentu kiedy szarżujesz