Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Rozpiski WE

Post autor: Piotras »

runepriest pisze:ps (do zdejmowania ranków fajnie działają gg nikt się tego nie spodziewa a jak dodamy jakąś szarże od boku to nawet przeciwnik po nich nie udeży
A słuszna uwaga. :) Wiele razy zdarzało mi się np. do combatu trwającego wiecej niż 2 tury dorzucić GG od boku / tyłu złoznonych 2x5. I kasują szeregi, dają przewagę, bok / tył i szereg :)
Zależy do czego, bo do niektóych oddziałów to freefrag.

Co do rozpisek. Potestujcie panowie taką taniość ;) Chętnie poczytam relacje.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

właśnie chodzi o to żeby zrobić to od razu ,jak ktoś już toczy się do tych łuczników to można tymi obok walnąć flaneczke

a co do rozpy jeszcze wywaliłbym tych wildów bo jeden oddział to mało, możesz drugi zrobić zamiast jednych tancerzy i jednego wywalić z tego drugiego

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Hmm... A jakby wymienić 1 tancerzy i fasta na wildów, a herosa waya z snajperkami zrobić scoutem? I dać oddział scoutów?

Co wy na to? ;>

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

ja się nauczyłem że skauci ssą, faścik wiele lepszy aczkolwiek ma jeden plus, jak grasz z MMM i chcesz robić im z dupy jesień średniowiecza w pierwszej turze to wystawiasz skautów potem on swych MMM no i np jak ja 17 wayów i hoda na bliskim

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

runepriest pisze:a czym się różnią 3 x 5 niż 3x 6 i to i to może zabić herosa w oddziale a oddzial który wysyłasz na śmierć jest tańszy w sumie to jest prawie 50 pkt.
Masz rację. Zacząłem więc kminić teraz 4x5WD :mrgreen: I 2x5WW #-o
runepriest pisze:oczywiście można używać tancerzy jak wildów czyli wbijać się w bok jakiegoś klocka ale bądźmy realistami kto na to pozwoli a jak już to zrobi to będzie jakiś klocek he z asf albo dwarficki który będzie miał to gdzieś czy w dark elfach bg którzy nawet tyłem by się do ciebie ustawili
Nie no bez jaj, jak mamy takiego rywala to można wystawić nawet Treekiny :wink: Nie, ale np. uderzając na kawę liczba KB jest ważna. Ja używam tancerzy do zadań specjalnych, plus walka z kawą (o ile jest na polu bitwy - ostatnio coraz rzadziej).
runepriest pisze:a jak masz tę masę strzelania to tancerze służą do albo prostego dobicie tego co się brzebije przez barriere tychże strzał albo do unicestwienie maga w klocku ghuli gravów czy feniks guardów
Też zaczynam myśleć w ten sposób - np. 4xgg a pomiędzy 4xwd na kontrę - fajne.
runepriest pisze:mimo że nie lubie działek mają tutaj sens fajnie właśnie snajpują herosów albo kawalerie od boku po jakiejś szarży bo tak na prawde nie służą do zabijania LT bo kto się wystawi
Jeśli się nie wystawi to dobrze dla mnie. Jednym z najgorszych dla nas zagrożeń są smoczydła i inne bardzo mobilne LT. Ciężko się przed tym ucieka, strasznie ciężko ściąga z ostrzału itd. W wielu bitwach LT latają sobie, jak chcą - 20 cali na pałę, a potem konsumpcja. Kiedy są dwa działka to sprawa się komplikuje - wystarczy, że jedno trafi zadając 2 woundy. Pozostaje z 4 - a w to wchodzi się masą łuczników. Jeśli rywal uzna, że to za duże ryzyko to oki - jego LT jest bezużyteczny.
Co do innych celów to jasne - może być niezdany look out, może być kawa na boku, jak ktoś coś spieprzy - sama radość.
runepriest pisze:ps (do zdejmowania ranków fajnie działają gg nikt się tego nie spodziewa a jak dodamy jakąś szarże od boku to nawet przeciwnik po nich nie udeży
To prawda :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

co do LT ja wolę jak pomyśli że da rade i będzie jechał dalej wtedy punkty lecą ^^

Awatar użytkownika
Vredetta
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Vredetta »

Spellsinger 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

2x10 Glade Guard 240 Pts

9 Dryads 108 Pts

6 Wardancers 108 Pts

596Pts

Awatar użytkownika
WitchHunter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WitchHunter »

Vredetta pisze:Spellsinger 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

2x10 Glade Guard 240 Pts

9 Dryads 108 Pts

6 Wardancers 108 Pts

596Pts

chcesz tym grać?

Awatar użytkownika
Vredetta
Powergamer Rozpiskowy

No tak... Jestem bardzo początkujący doradźcie coś żeby rozpa trzymała sie ładu i składu. Dodam że będe grał głównie przeciwko DE.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

noble z Hoda + 2x łuki, 3cie łuki/driady, wildzi imo : )

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

noble general z hoda, la, sh i gw. do tego 2x luki, raz driady i wildzi / tancerze, co kto woli ;)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

takie rozpy na full strzelaniu mają problem z kawą z savem na 1+

takie imperium wystawi 3 plus warrior priesta i 10 kuszników i już nie wygląda to zbyt różowo

z chaosem też...

o ile się nie myle to border patrol jest na 8 tur, jeżeli tak jest to można stół w obie strony przejechać...

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

na border patrol masz normalnie 6 tur
chaos nie wystawi więcej niż jedną kawe
a imperium oprócz corów wsadzi se pistolierów albo działo więc na pewno nie wyjdzie tam 15 kawalerzystów

a tak poza tym przy durzej ilości strzelania oddziały z savem na 1+ schodzą dość szybko

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

To pytanie podstawowe - czy to ma być 600pkt na jakieś turniejowe granie, czy na pojedyncze bitwy, w których wystawiacie tyle, bo więcej nie macie. I tutaj nie ma chyba co maksować, ale jeśli byś bardzo chciał to:
Noble hoda +gw -109pkt
3x10 GG = 360
Wild riders = 130

Wildów chowasz i trzymasz na kontrę, wszystko co się rusza ostrzeliwujesz. Powinno być dobrze :evil: :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Vredetta
Powergamer Rozpiskowy

ksch pisze:czy na pojedyncze bitwy, w których wystawiacie tyle, bo więcej nie macie

Dokładnie o to chodzi narazie fundusze są na tylko na 600pts i chciałbym mieć możliwie najlepsza rozpe na te 600pts.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Pamiętaj jak będziesz kupować figurki, że takie jednostki jak:
Ethernal guards
Warhawk riders oraz
Treekins

To missprint, one naprawdę nie zostały wydane.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

ksch pisze:Pamiętaj jak będziesz kupować figurki, że takie jednostki jak:
Ethernal guards
Warhawk riders oraz
Treekins

To missprint, one naprawdę nie zostały wydane.
rozboril mnie ten post :D Przeciez te jednostki sa swietne!!

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

eee tam, warhawki są fajnie, w starych skavenach to była nieoceniona jednosta w zabijaniu ratlingów(ze strzelania ma sie rozumieć), no i moga dac flee co tez sie przydaje ;) szału może nie ma, ale na duże pkt czasem daje 3 warhawki

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

warhoły jak juz to 4. Wtedy wpadanie w front klocka np. z magiem ma sens, bo dostawisz sie 2 panami i wypacisz 4 ataki, nie 2 ;)

co do eternali - > ja bede prawdopodobnie teraz skladal sobie klocuszek 25 takich panow dla klimatu ;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

A ja 2 x 10 ethernali chcę sprawdzić bo wyglądają prześlicznie...

Zablokowany