T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
- wind_sower
- Masakrator
Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Zawsze możecie pograć sobie w 8th. Bardziej generic się nie da.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Rozumiem że to jest komplement dla projektu? Przecież 9tka od początka miała być własną grą z własnym światem i własnymi zasadami.Slayer Zabójców pisze: Ja bardzo lubię to, że mimo wszystko armie w 9th age bardzo przypominają te znane i lubiane 8 edycyjne booki, dlatego smutno mi gdy patrze na nowe WDG i DL, które przypominają jakieś fanowskie booki z innej gry :/
A taki offtop to w 8semke nie grałem, ale z tego co słyszałem/widziałem na MWG to ta edycja była troszke rakotwórcza, więc nie wiem dlaczego ci jej brakuje XD
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
9th age mial byc warhmmerem, ktorym nie jest AoS ; )
A ze mial miec wlasne zasady itd itp, to ze wzgledow prawnych. Mialy by stare pacyny, kwadraty, traye i moze lepsze rulsy. Do dzis pamietam placz jak Sigmar w (th okazal sie kobieta
A ze mial miec wlasne zasady itd itp, to ze wzgledow prawnych. Mialy by stare pacyny, kwadraty, traye i moze lepsze rulsy. Do dzis pamietam placz jak Sigmar w (th okazal sie kobieta

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Prawda jest taka, że 8 edycja była już nudna po 4 latach gry bez zmian, już nie mówiąc nawet o tym, że większość jednostek była niezbalansowana. Ale świat warhammera miał swój klimat i to za ten klimat pokochałem nasze pacynki, a na szczęście na ten moment 9th age pozwala mi jeszcze cieszyć się nowymi zasadami w świecie przypominającym młotka 
Zobaczymy jak daleko to zajdzie, najwyżej dojdziemy do takiego momentu, że czas najwyższy będzie wziąć figurkową emeryturę

Zobaczymy jak daleko to zajdzie, najwyżej dojdziemy do takiego momentu, że czas najwyższy będzie wziąć figurkową emeryturę

- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Sleyer....jaka emerytura.przeciez ty życia nie widzisz poza pacynkami

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Kiedyś to co tydzień turlało się kostkami a teraz... kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów.

- swieta_barbara
- habydysz
Tarskin oczywiście został w booku :/
Ale nie można go brać na hoardersach (bestiach nurgla). Omen nie może być w oddziale z innym characterem. Horrory mają 3+ ward od strzelania. Czariot z masą imactów i ataków za 275 pkt. Sporo zmian, zobaczymy co z tego wyniknie...
No lecą opinie że marne te nerfy i demony dalej cisna
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
@Tirit
Omen, podobnie jak wszystkie inne wielkie demony, mają teraz wbudowane i działające na nich samych Dominion, a wcześniej tak nie było.
Choć fakt, że się Omenowi oberwało, gdyż poza wzrostem w punktach, nie może wchodzić do oddziałów z innymi Characters, czyli na przykład z Hope Harvesterem.
Omen, podobnie jak wszystkie inne wielkie demony, mają teraz wbudowane i działające na nich samych Dominion, a wcześniej tak nie było.
Choć fakt, że się Omenowi oberwało, gdyż poza wzrostem w punktach, nie może wchodzić do oddziałów z innymi Characters, czyli na przykład z Hope Harvesterem.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Każda rozpa demonów ma Omena, połowa lub więcej dwa - HMMMMM CHYBA JAKIŚ MOCNY TEN MODEL NO NIE XD

No teraz to już 3 nie wejdą

Oj tak. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że dostały solidnego buffa-Qc- pisze:No lecą opinie że marne te nerfy i demony dalej cisna

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Znaczy co jest ciekawe to masa rzeczy dostało buffa, ale większość z nich inne armie są w stanie kontrować. Z omenami był taki problem że jak ktoś nie miał mastera z EVO albo jakiegoś sprawdzonego sposobu na zabijanie tego(jak vampirzy smok czy coś) to był praktycznie autolose na tą rozpę. Teraz, jak będzie więcej piesków, pojedyncze rydwany i duże demony to jest to realnie do ogarnięcia(dyvinacja, działa, łuki, kusze itd.).Andrzej pisze:No teraz to już 3 nie wejdą![]()
Oj tak. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że dostały solidnego buffa-Qc- pisze:No lecą opinie że marne te nerfy i demony dalej cisna
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
and
Przestań Mamucić
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
https://www.the-ninth-age.com/community ... ch-update/
Top tier: UD, VS
High Tier: WDG, VC, OK, BH, DL
Mid Tier: KoE, OnG
Low Tier: DE, DH, EoS, SA SE, ID
Bottom tier: HE