Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Witam,
niedługo gram przeciwko 2 przeciwnikom, bretonni i dark elves, rzucili mi wyzwanie, ja mam podjąć decyzję na ile pkt będzie to bitwa, co polecicie mi oraz jakie pkt na tych przeciwników, [np gramy na 2000pkt to każdy z nich tworzy armię za 1000 pkt].
i jeszcze pytanie odnośnie rozstawienia LSG oraz włóczników jak polecacie ich rozstawić, średnio gram na klockach 30 sztuk. i nie weim jakiego najlepiej traya zrobić ile w rzędzie i ile rzędów figurek, 5,6,7 nie weim doradzcie jesli mozecie pozdrawiam
niedługo gram przeciwko 2 przeciwnikom, bretonni i dark elves, rzucili mi wyzwanie, ja mam podjąć decyzję na ile pkt będzie to bitwa, co polecicie mi oraz jakie pkt na tych przeciwników, [np gramy na 2000pkt to każdy z nich tworzy armię za 1000 pkt].
i jeszcze pytanie odnośnie rozstawienia LSG oraz włóczników jak polecacie ich rozstawić, średnio gram na klockach 30 sztuk. i nie weim jakiego najlepiej traya zrobić ile w rzędzie i ile rzędów figurek, 5,6,7 nie weim doradzcie jesli mozecie pozdrawiam
Warhammer Fantasy Battle Blog
-----------------------------------------
http://www.araghasarts.blogspot.com
http://www.araghasarts.blogspot.com
Jak będziesz walczył z kawalerią, ustaw się w rzędzie po 5. Jeśli z piechotą, ustaw ich tak żeby wszyscy atakowali.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Mam zamiar zbierać HE i mam trzy pytania:
1. jak one radzą sobie z krasnoludami(podobno słabo, ale chcę się upewnić) i Imperium?
2. Czy warto wystawiać włóczników i DP? Co do włóczników, chcę ich porównać z dark elfickimi i prosiłbym o podanie kosztu punktowego.
3. Czy orzełek ma szansę pokonać działo/balistę/trebusz?
Z góry dzięki za odp.
1. jak one radzą sobie z krasnoludami(podobno słabo, ale chcę się upewnić) i Imperium?
2. Czy warto wystawiać włóczników i DP? Co do włóczników, chcę ich porównać z dark elfickimi i prosiłbym o podanie kosztu punktowego.
3. Czy orzełek ma szansę pokonać działo/balistę/trebusz?
Z góry dzięki za odp.
- Młody Pajak
- Kradziej
1. To zależy przeciw jak złożonym grasz i czym grasz.
2. Dp jedynie goła piątka się opłaca. Nie widze dla nich w tej edycji wiecej miejsca. Kosztują 6p.
3. Ma szanse.
2. Dp jedynie goła piątka się opłaca. Nie widze dla nich w tej edycji wiecej miejsca. Kosztują 6p.
3. Ma szanse.
2. Na pewno spearmani będą lepsi od LSG, ale i tak lepiej wystawić łuczników.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Oszukista
Witam, wie ktoś co to za figurka (KSIĄŻĘ ALTHRAN) http://www.warfaber.pl/Warhammer-Fantas ... odu/15/12/ To jest jakaś nowa postać imienna?
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
To jest prince z IoB tylko na piechotę. Chyba nie ma do niego żadnych specjalnych zasad.
Metalowa figurka?! Może cała IoB nie jest zmarnowana.... Muszę przejechać się do Faberów zobaczyć go na żywo
Witam, otóż jest to mój pierwszy post na warhammerowskim forum. Przy tej okaji odrazu chciałbym napisać ze podziwiam wszystkich hobbystow i artystow którzy sie tutaj udzielają i służa dobrą radą.
Jako początek mojej przygody z wrhm fantasy battle postanowilem kupic jakies figurki. Nie moglem sie zdecydowac na jakąś konkretną armie wiec poszedlem do sklepu ( aktualnie mieszkam w Danii wiec jest to sklep Dragon's Lair) porozgladac sie za figurkami. Szczesliwym trafem bylo kilka zestawow przecenionych ze starszej edycji i w sumie udalo mi sie zakupic za łączną kwote 135zł) kilka figurek high elfow - wiadomo przecena przechyliła szale ze zaczne zbierac high elfy tak na dobry poczatek.
Zestawy jakie udalo mi sie kupic po takiej fajnej cenie to:
-High elf white lions of chrace command ( 5 metalowych figurek)
-High elf phoenix guard (5 metalowych figurek)
-High elf dragon princes of caledor ( 5 metalowych figurek ) + jeden blister dragon prince , z czego jest jeszcze jeden box w sklepie za 50 zł nadal nad którym sie zastanawiam
-High elf Alith Anar
Jako ze jest teraz w Danii i tu studiuje nie mam jeszcze zadnych farbek i narzedzi do malowania, aczkolwiek jest to hobby do ktorego wracam po kilku letniej przerwie.
Chcialbym uslyszec wasze zdanie o zestawie jaki kupiłem. Co byscie mogli polecic jako rozwinięcie mojego bierzacego zbioru , czy oplacalo mi sie go kupic. Z czasem wrzuce zdjęcia w chwili kiedy zaczne malować.
Jako początek mojej przygody z wrhm fantasy battle postanowilem kupic jakies figurki. Nie moglem sie zdecydowac na jakąś konkretną armie wiec poszedlem do sklepu ( aktualnie mieszkam w Danii wiec jest to sklep Dragon's Lair) porozgladac sie za figurkami. Szczesliwym trafem bylo kilka zestawow przecenionych ze starszej edycji i w sumie udalo mi sie zakupic za łączną kwote 135zł) kilka figurek high elfow - wiadomo przecena przechyliła szale ze zaczne zbierac high elfy tak na dobry poczatek.
Zestawy jakie udalo mi sie kupic po takiej fajnej cenie to:
-High elf white lions of chrace command ( 5 metalowych figurek)
-High elf phoenix guard (5 metalowych figurek)
-High elf dragon princes of caledor ( 5 metalowych figurek ) + jeden blister dragon prince , z czego jest jeszcze jeden box w sklepie za 50 zł nadal nad którym sie zastanawiam
-High elf Alith Anar
Jako ze jest teraz w Danii i tu studiuje nie mam jeszcze zadnych farbek i narzedzi do malowania, aczkolwiek jest to hobby do ktorego wracam po kilku letniej przerwie.
Chcialbym uslyszec wasze zdanie o zestawie jaki kupiłem. Co byscie mogli polecic jako rozwinięcie mojego bierzacego zbioru , czy oplacalo mi sie go kupic. Z czasem wrzuce zdjęcia w chwili kiedy zaczne malować.
Być może ze mogłbym porozmawiać ze sprzedawcą jest jeszcze jedno pudełko z tego co pamietam, lecz nie było przecenione. Moze kogos zainteresowałyby demony chaosu, jest Bloodcrusher of Khorne za 25zl x 3 do kupienia chyba i oddzial 5 figurek takze za 25 zl.. tych podejrzewam byly jeszcze 2 egzemplarze ale dobrze nie pamietam co dokladnie.
Hej, a wiec dokupilem sobie po kilku dniach ostatni przeceniony phoniex guard command tym razem ze sztandarem i muzykiem - bardzo fajny zestaw pasujacy do pozostalych pieciu halabardzistow.
Dzisiaj zamieszcze zdjecia zestawow.
Uwaga dla zainteresowanych mam na sprzedaz 3 x Bloodcrusher of Khorne i 2x Pink horrors of Tzeentch. Co do ich sprzedazy zamieszcze jeszcze post na daemons of chaos. Prawdopodobnie bede mogl je wyslac dopiero w kwietniu -aczkolwiek zorientuje sie ile kosztuja przesylki z Danii moze nie tak drogo. Po poludniu napisze co i jak zrobie zdjecia i ceny.
Dzisiaj zamieszcze zdjecia zestawow.
Uwaga dla zainteresowanych mam na sprzedaz 3 x Bloodcrusher of Khorne i 2x Pink horrors of Tzeentch. Co do ich sprzedazy zamieszcze jeszcze post na daemons of chaos. Prawdopodobnie bede mogl je wyslac dopiero w kwietniu -aczkolwiek zorientuje sie ile kosztuja przesylki z Danii moze nie tak drogo. Po poludniu napisze co i jak zrobie zdjecia i ceny.
Tak jak obiecalem wczesniej zdjecie mojego zalążka armii High Elves. To co na zdjeciu wydałem dokladnie 160 zł
jakby nie wkleil sie obrazek odsylam was do linku http://s1212.photobucket.com/albums/cc4 ... CN3128.jpg
A takze zdjecie to czego mam na sprzedaz jakby nie wkleil sie obrazek odsylam was do linku http://s1212.photobucket.com/albums/cc4 ... CN3123.jpg
Cena :
Bloodcrusher of khorne 79 zł za pudelko - figurka metalowa
Pink Horrors of Tzeentch 59 zł za pudelko - figurki metalowe
Jezeli komus by sie spieszylo moge wyslać z Danii, jezeli nie zbieram zamowienia do Kwietnia kiedy najprawdopodobniej bede w Polsce. Ewentualne pytania na pm.
jakby nie wkleil sie obrazek odsylam was do linku http://s1212.photobucket.com/albums/cc4 ... CN3128.jpg
A takze zdjecie to czego mam na sprzedaz jakby nie wkleil sie obrazek odsylam was do linku http://s1212.photobucket.com/albums/cc4 ... CN3123.jpg
Cena :
Bloodcrusher of khorne 79 zł za pudelko - figurka metalowa
Pink Horrors of Tzeentch 59 zł za pudelko - figurki metalowe
Jezeli komus by sie spieszylo moge wyslać z Danii, jezeli nie zbieram zamowienia do Kwietnia kiedy najprawdopodobniej bede w Polsce. Ewentualne pytania na pm.